iPhone 15'te SIM Kart Yuvası Tamamen Kaldırılabilir!

Bugün ortaya çıkan bir bilgiye göre Apple, yeni çıkacak olan iPhone 14'lerde SIM kart yuvasını kaldırmayı düşünmüş. İşte detaylar!

iPhone 15'te SIM Kart Yuvası Tamamen Kaldırılabilir!

2022'nin en çok beklenen telefonları olarak gösterilen iPhone 14 serisi hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bugün gelen bir bilgiye göre Apple, iPhone 14'lerde SIM kart yuvasını tamamen kaldırmayı planlamış.

Bloomberg'te yayınlanan bir habere göre Apple, bazı iPhone 14 modellerinde SIM kart yuvasını tamamen kaldırarak telefonun daha pürüzsüz ve tek bir tasarıma sahip olmasını düşünüyormuş.

iPhone 15'te SIM Kart Yuvası Tamamen Kaldırılabilir!

Bir Telefon SIM Kart Olmadan Nasıl Çalışır?

Akla gelen ilk soru tabii ki iPhone 14'lerin SIM kart olmadan nasıl çalışacağı oluyor. Apple'ın bu konuda güçlü bir çözümü var. Son yıllarda artık sıklıkla rastlamaya başladığımız e-SIM teknolojisini iPhone 14'lere monte etmeyi amaçlayan Apple, SIM kartı sebebiyle yaşanan tüm problemlerden kurtulmak istiyordu. Fakat bu tasarım planlarından en azından iPhone 14 modelleri için vazgeçildi.

eSIM Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Alınır? Nasıl Kurulur?
MOBİL

eSIM Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Alınır? Nasıl Kurulur?

eSIM Nedir? eSIM Ne İşe Yarar? eSIM Nasıl Alınır ve Nasıl Kurulur? - Günümüzde pek çok akıllı telefon üreticisi akıllı telefonlarında eSIM teknolojisine yer vermeye başladı.

Yayınlanan habere göre iPhone 14'lerin bazı üst modellerinde hala SIM kart yuvasının kaldırılması gibi bir ihtimal bulunuyor. Fakat tahminlere göre Apple, bu radikal kararı iPhone 15'ler ile birlikte alacak. Son yıllarda ülkemizdeki operatörler de dahil olmak üzere dünya genelindeki birçok sağlayıcı, e-SIM teknolojisi için altyapı kurmaya başladı. Yeni teknoloji olan e-SIM, kullanıcıların herhangi bir SIM kartına gerek kalmadan hücresel ağa bağlanabilmesini sağlıyor. 

Halihazırda Apple mağazalarında satılan iPhone 13 modellerinin bazılarında nano-SIM kart bulunmuyor. Kullanıcılar, bir Wi-Fi ağına bağlanarak e-SIM aracalığıyla hücresel veriyi etkinleştirebiliyor. Birden fazla e-SIM profilini destekleyen iPhone 13'lerin bu radikal teknoloji değişimine eniyi örneklerden biri olduğu düşünülüyor. Apple'ın SIM kart yuvasını tamamen kaldırmasının arkasındaki asıl amaç ise telefonların su geçirmezlik özelliğini daha fazla artırmak.

Apple iPhone 14 Serisi Özellikleri ve Fiyatı
MOBİL

Apple iPhone 14 Serisi Özellikleri ve Fiyatı

Apple tarafından üretilen iPhone 14 serisi özellikleri ve fiyatı ile dikkat çekiyor. Peki, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max olmak üzere dört farklı modelden oluşan seri neler sunuyor? Bu rehberde söz konusu telefonlara dair merak edilen soruları cevaplayacağız.

YORUMLAR