10 Bin TL Olması Beklenen Amiral Gemisi Redmi Turbo 3, Apple ve Samsung'a Meydan Okuyacak!

10 Nisan'da tanıtılacak olan ve Xiaomi'nin yeni amiral gemisi Redmi Turbo 3 hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Fiyatı da ortaya çıktı. İşte detaylar!

Xiaomi'nin 2 gün sonra tanıtılacak olan yeni amiral gemisi ile ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Bütçe dostu olması ile geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan marka, Redmi Turbo 3 modeli ile beklentileri karşılayabilecek mi?

Özellikleriyle kullanıcıları memnun etmesi beklenen yeni serinin sahip olacağı işlemci dikkat çekiyor. Redmi Turbo 3’ün işlemcisi Snapdragon 8s Gen 3 olacak. Bu diğer cihazlarda kullanılandan farklı bir işlemci. Bunlara ek olarak cihazda OIS destekli 200 megapiksel ana kamera yer alacak.

Redmi Genel Müdürü Wang Teng geçtiğimiz günlerde Turbo 3 modelinin 290 ABD doları gibi fiyatla kullanıcı karşısına çıkacağını duyurdu. Daha ucuz bir model bekleyen kullanıcılar bu noktada biraz beklediklerini bulamayacak gibi görünüyor.

Redmi Turbo 3 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

  • RAM: 16 GB
  • Ekran: 120 Hz destekli 6.67 inç OLED
  • Batarya: 5500 mAh
  • İşlemci: 1x 3.0 GHz Cortex-X4, 4x 2.8 GHz Cortex-A720, 3x 2.0 GHz Cortex-A520
  • Geekbench Puanı: 2023

Xiaomi'nin açıklamasına göre, Redmi Turbo 3, AnTuTu testinde 1.754.299 puan alarak üst düzey modeller arasında yerini aldı. Tanıtım görsellerinden cihazın arka panelinde alt alta dizilmiş iki kamera bulunduğu görülüyor. Xiaomi'nin açıklamasında, bunlardan birinin OIS destekli 200 Megapiksel ana kamera olduğu belirtildi.

Donanım açısından zengin olması beklenen telefon modelinin yüksek fiyat etiketine sahip olma sebeplerinin birisi Qualcomm'un Snapdragon 8 serisi işlemcilerinin kullanılması oluyor. İşlemcinin fiyatının yüksek olması otomatik olarak modelin de fiyatını artırıyor.

Bunların haricinde tasarım açısından birinci sınıf bir kaliteye sahip olacağı da söylenen Redmi Turbo 3, ince ultra ince çerçeveye, ince ve hafif gövde yapısıyla öne çıkacak. Şirketin açıklamalarına göre, Turbo 3 modelinin dört köşesi de süper dar çerçevelerle kaplanacak.

Redmi Note 12 Turbo Özellikleri Neler? 2024'te Alınır mı?
MOBİL

Redmi Note 12 Turbo Özellikleri Neler? 2024'te Alınır mı?

2023’ün bahar aylarında tanıtılan ve işlemci konusunda devrim yaratan Redmi Note 12 Turbo’nun özellikleri hala adından söz ettiriyor.

Bu da cihazın yüksek çözünürlüklü bir ekrana sahip olacağı bilgisini çıkarmamıza vesile oluyor. 10 Nisan'da tanıtılacak yeni amiral gemisinin tek ince olan noktası çerçeveleri değil, tamamen kendisi olacak. Gövdesinin de ince olması modelin son derece hafif olacağını doğruluyor.

YORUMLAR