Threads, Türkiye'ye Veda Etti: Artık Erişim Sağlanamayacak!

Thread uygulaması, bugünden itibaren artık Türkiye'de kullanıma tamamen kapatılıyor. Peki ama neden? İşte detaylar!

Instagram'a bağlı olarak kullanıma sunulan Threads uygulaması, ilk çıktığı zamanlarda kullanıcıların yoğun ilgisine maruz kaldı. Metin, fotoğraf ve video paylaşımını destekleyen uygulama ile ilgili aniden şaşırtıcı bir bilgi paylaşıldı.

2023 yılında kullanıma sunulan Threads uygulamasının çıkış sebebi Mark Zuckerberg'ün Elon Musk'a rakip olmak istemesiydi. Threads, kullanıcıların birbirleriyle 500 karaktere kadar paylaşım yapmalarına olanak tanıyor. Bu karakter sayısı X platformundan iki kat fazla.

Threads, Türkiye'de Kapatıldı!

Threads, X uygulamasına alternatif olarak çıkarılmıştı ve kullanıcılar tarafından bu iki platform çok karşılaştırılıyordu. Geçtiğiniz haftalarda duyurulan o gün geldi. Bugünden itibaren artık Türkiye'deki kullanıcılar, uygulamayı kullanamayacak.

Kullanıcılar Threads uygulamasına girdiklerinde şu uyarıyla karşılaşıyorlar:

''Rekabet Kurumu'nun kararı nedeniyle Threads Türkiye'de kullanılamayacak. Profilin devre dışı bırakılacak fakat bilgilerini indirebilir ve profilini istediğin zaman silebilirsin. Türkiye'deki Threads topluluğuna değer veriyoruz ve yakında geri dönmeyi umuyoruz.''

Threads Profil Gizleme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Threads Profil Gizleme Nasıl Yapılır?

Threads profil gizleme işleminin yapılabilmesine imkân tanıyor. Bu rehberde sosyal medya hizmeti üzerinden paylaşılan gönderilerin yalnızca belirli kişiler tarafından görünmesini sağlayan özelliğin nasıl aktif hâle getirileceğini açıkladık.

Yürürlüğe geçen karar ne kadar geçerli olacak henüz net bir bilgi yer almıyor. Uygulamada çıkan uyarıdan da görüldüğü üzere geri dönebilme ihtimali var. Ancak şu andan itibaren erişim resmi olarak sonlandı.

YORUMLAR