TikTok Yasağında Yeni Durak: Şirket ABD Hükümetine Dava Açtığını Duyurdu!

TikTok, yasaklanma riskinin oldukça yüksek olduğu ABD'de hükümete karşı bir dava açtığını duyurdu. Bu dava gidişatı olumlu etkiler mi? İşte detaylar!

Aylardır devam eden ABD'de TikTok yasağı ile ilgili her geçen gün yeni bir gelişme ortaya çıkıyor. Joe Biden'ın en sonra yasa tasarısını imzalamasının ardındın ByteDance, uygulamayı herhangi bir şirkete satmaktansa tamamen kapatmayı düşündüğünü söylemişti.

Yeni gelen bilgilere göre ByteDance, uygulamanın yasaklanmasının anayasaya tamamen aykırı olduğu gerekçesiyle ABD hükümetine dava açtı. ABC News'e göre şirket, ABD Columbia Temyiz Mahkemesi'ne tam 65 sayfalık bir dilekçe sundu.

TikTok'tan Karşı Dava Nihayet Geldi

TikTok'un ABD hükümetine dava açması kimseyi şaşırtmamış olsa da bu kadar geç kalmış olması şaşırtıcı diyebiliriz. Şirketin 65 sayfalık dilekçesinde uygulamanın ülkede yasaklanacak olmasının anayasaya aykırı olduğunu iddia ediyor.

Bahsi geçen belgelerin birinde şöyle bir not yer alıyor: "Tarihte ilk kez Kongre, tek bir adlandırılmış konuşma platformunu ülke çapında kalıcı olarak yasaklayan ve her Amerikalının dünya çapında 1 milyardan fazla insanın bulunduğu benzersiz bir çevrimiçi topluluğa katılmasını yasaklayan bir yasayı yürürlüğe koydu."

En Popüler TikTok Fenomenleri - 2024
SOSYAL MEDYA

En Popüler TikTok Fenomenleri - 2024

Kullanıcıların kısa videolar paylaşabilmesine imkân tanıyan TikTok isimli sosyal medya hizmetinde çok fazla sayıda içerik üreticisi bulunuyor.

TikTok'un ABD'deki akıbetinin hala tam olarak netleşmediği ama yasaklanmasının çok yüksek ihtimal göründüğü konumu bu dava ile değişir mi ilerleyen günlerde göreceğiz. Ancak şirketin açmış olduğu bu dava, yasaklanma ihtimalini bir nebze de olsa azaltabilir gibi duruyor.