Bir Şifre Saklama Uygulaması, Artık Sizin Yerinize Dark Web'i Tarayacak!

Proton'un şifre yöneticisi Proton Pass, yeni güncelleme ile birlikte artık dark web'i tarayabilecek. İşte detaylar!

Bir Şifre Saklama Uygulaması, Artık Sizin Yerinize Dark Web'i Tarayacak!

Proton'un şifre yöneticisi Proton Pass önemli bir güncelleme aldı ve bu güncelleme uygulamanın güvenlik alanına yeni özellikler sunuyor. Yeni özelliklerden biri, kullanıcıları hesap zayıflıkları ve veri ihlalleri konusunda uyaracak Pass Monitor adlı yeni bir araç seti olarak adlandırılıyor.

Pass Monitor isimli bu yeni araç seti otomatik olarak çalışıyor ve hatta sistem, üçüncü taraf bir hizmetten veri sızıntısı olması durumunda kullanıcılara çözümler konusunda rehberlik ediyor.

Proton Pass Monitor Yeni Neler Sunuyor?

Bir Şifre Saklama Uygulaması, Artık Sizin Yerinize Dark Web'i Tarayacak!

Dahası ve en ilginç olanı ise her türlü sızıntı ve ihlal gibi durumları gözetmek adına dark web'i tarıyor ve Proton adresleri, e-posta takma adları ve on adede kadar özel e-posta adresinin sızdırılması ve kötü amaçlarla kullanılması durumunda kullanıcıları uyarıyor.

Pass Monitor, güncelleme gerektirebilecek zayıf veya tekrar kullanılan şifrelere dair uyarı veren bir şifre sağlığı özelliği içeriyor. Araç setinin etkin olmayan iki faktörlü kimlik doğrulama kısmı, 2FA seçeneği sunan çeşitli hesapları tanımlayan ek bir güvenlik katmanıdır.

Şifre sağlığı ve 2FA kontrolleri ücretsiz kullanıcılar tarafından kullanılabilir ancak dark web'in izlenmesi ve Proton Sentinel yalnızca ücretli kullanıcılar için özel olacak. Windows, Android ve iOS'ta kullanılabilen bu yeni araçlar "önümüzdeki birkaç gün içinde" kullanıcılara sunulacak.

Dark Web Nedir, İnternetin Karanlık Yüzünü Kimler Kullanıyor?
GÜVENLİK

Dark Web Nedir, İnternetin Karanlık Yüzünü Kimler Kullanıyor?

İnternet üzerinde Dark Web hakkında birçok video, blog ve sosyal medya içerikleri paylaşılmakta. Peki, daha çok karanlık işlerinde döndüğü Deep Web hakkında tam olarak neler biliyoruz? Dark Web'i kimler kullanıyor, neden Dark/Deep Web diye bir şey var? Gelin şu sorulara birlikte cevap verelim.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.