Neuralink Beyin Çipinin Takıldığı Hasta, Düşünerek Satranç Oynamayı Başardı! (Video)

Elon Musk'ın Neuralink beyin çipi sayesinde düşünce gücüyle bilgisayar üzerinden oyun oynamayı başaran gencin videosu yayınlandı. İşte detaylar!

Geçtiğimiz aylarda Elon Musk, Neuralink beyin çipinin bir gönüllüye yerleştirildiğini açıklamıştı. Bu açıklamayı yaparken, kişinin bu çip sayesinde sadece düşünerek fareyi ekranda hareket ettirebileceğini de belirtmişti.

Musk, beyin çipini hem bilgisayar imlecini kontrol etmek hem de düşünce yoluyla video oyunları oynamak için kullanan kişinin güncel görüntülerini paylaştı. Bu görüntülerde, belden aşağı felçli olan 29 yaşındaki kişinin sadece düşünerek satranç oynayabildiği görülüyor.

Elon Musk'ın Beyin Çipi Girişimi: Neuralink Nedir? Nasıl Çalışır?
Yapay Zeka

Elon Musk'ın Beyin Çipi Girişimi: Neuralink Nedir? Nasıl Çalışır?

Bilgisayar ve beyin arasında kurulan yeni bir bağlantı aracı olarak tanımlanan Neuralink bizlere bilimkurgu filmlerini anımsatan bir gerçek.

Felçli Hasta Neuralink Sayesinde Satranç Oynadı

Nolan Arbaugh adındaki 29 yaşındaki felçli genç, bilgisayar üzerinden sadece imleç hareketleri satranç oynamayı başardı. Görüntülerdeki genç şu sözleri söyledi: "Ekrandaki imleci görüyor musun? Hepsi benim... hepsi beyin gücüm!"

Arbaugh, bundan tam sekiz sene önce bir dalış kazası geçirme sonucunda felç kalıyor. Neuralink sayesinde de sadece düşünce yoluyla video oyunu oynamayı başarması, kameralara güzel görüntülerin yansımasına yol açtı.

Videodaki genç, oturduğu yerden sadece düşünce gücüyle satranç oynayabildi. Çığır açan bu teknoloji Star Wars'taki The Force'a benzeten Nolan Arbaugh: "Bunun bir parçası olduğum için çok şanslıyım, her gün yeni şeyler öğreniyormuşuz gibi geliyor." dedi.

YORUMLAR