İtalya'nın Rekabet Kurumu, TikTok'a 10 Milyon Euro Ceza Verdi: Peki Neden?

Yıllardır popülerliğini sürdüren ve sık sık gündeme gelen sosyal medya hizmeti TikTok, milyonlarca euro tutarında para cezası ile karşı karşıya kaldı.

Özellikle son yıllarda sık sık gündeme gelen TikTok, 10 milyon euro tutarında ceza aldı. İtalya'da yer alan Rekabet Kurumu tarafından verilen cezanın nedeni de belli oldu. Peki, hangi gerekçe gösterilerek platforma ceza verildi?

TikTok Neden Para Cezası Aldı?

İtalya'da yer alan Rekabet Kurumu, popüler sosyal medya platformu TikTok'a 10 milyon euro ceza verdi. Yapılan açıklamada söz konusu hizmetin, reşit olmayan kullanıcıları potansiyel zararlı içeriklerden yeterince korumadığı gerekçe gösterildi.

TikTok platformundaki içerikler üzerindeki kontrollerin, reşit olmayan kişilerin psikolojik ve fiziksel güvenliğini tehdit edip etmediğini belirleme konusunda yetersiz olduğu belirtildi.

ByteDance tarafından geliştirilen sosyal medya hizmetinin, bu tarz içeriklerin yayılmasını önlemeye yönelik yeterli önlemleri almadığı iddia edildi. Ayrıca platformun kendi yayımladığı yönergelere uymadığı öne sürüldü.

TikTok, ABD Yasağına Bir Adım Daha Yaklaştı: Yasa Tasarı Biden'a Gönderildi!
SOSYAL MEDYA

TikTok, ABD Yasağına Bir Adım Daha Yaklaştı: Yasa Tasarı Biden'a Gönderildi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) TikTok tartışması uzun bir süredir devam ederken önemli bir gelişme yaşandı. Temsilciler Meclisi'nde popüler sosyal medya hizmetinin yasaklanmasına yönelik bir oylama yapılmış ve çoğunluk oy yasaklanması yönünde çıkmıştı.

2016 yılından beri faaliyet gösteren sosyal medya hizmeti TikTok'a verilen ceza hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.