iPhone 16 İçin Şok İddia: Her Ülkede Aynı Olmayacak!

Çinli bir medya kuruluşunun aktardığı yeni bir haber, Apple'ın iPhone 16 serisinde ülkeden ülkeye farklı yapay zekâlar kullanabileceğini gözler önüne seriyor.

iPhone 16'da Ülkelere Göre Farklı Yapay Zekalar Bulunabilir!

Çinli medya kuruluşu China Star Market'in haberine göre Apple, bu yıl Çin pazarında piyasaya süreceği iPhone 16 ve diğer ürünleri için üretken yapay zekâ teknolojisi sağlamak üzere Çinli arama motoru devi Baidu'yu seçti.

Rapor, Apple'ın Alibaba Group Holding ve Tsinghua Üniversitesi'ne bağlı bir yapay zekâ şirketi de dâhil olmak üzere çeşitli Çinli şirketlerle yaptığı görüşmelerin ardından Baidu'nun Ernie Bot'unu özellikle Çin pazarı için iPhone 16, Mac OS ve iOS 18'e dâhil edeceğini öne sürüyor.

Apple, Çin'de Baidu ile Çalışacak

iPhone 16'da Ülkelere Göre Farklı Yapay Zekalar Bulunabilir!

Apple, Çin dışında kendi yapay zekâ modelini kullanmaya devam edecek olsa da uyumluluk nedeniyle Çin pazarında yerel olarak üretilen teknolojiyi tercih etti.

Apple'ın farklı pazarlarda farklı yapay zekâ altyapısı kullanacağını ilk kez ortaya çıkaran bu gelişme, Apple ve Baidu arasında geçtiğimiz Cuma günü iki teknoloji devi arasında potansiyel bir iş birliğine işaret eden ilk görüşmelerin ardından geldi.

Counterpoint Research'e göre Apple, Çin'de yoğun bir rekabetle karşı karşıya ve iPhone satışları 2024 yılının ilk altı haftasında bir önceki yıla göre %24 oranında azaldı. Huawei, Oppo, vivo ve Xiaomi gibi yerli rakiplerin artan rekabeti iPhone satışlarındaki bu düşüşe katkıda bulundu ve bu nedenle Apple, Çin pazarındaki etkinliğini artırmak için böyle bir adım atmaya karar vermiş gibi görünüyor.

iPhone 16 Pro Modellerine Yeni Renk Seçenekleri Geliyor: 2 Yeni Renk Açıklandı!
MOBİL

iPhone 16 Pro Modellerine Yeni Renk Seçenekleri Geliyor: 2 Yeni Renk Açıklandı!

X üzerinden paylaşılan Weibo gönderisine göre, iPhone 15 Pro modellerinin mevcut olarak sunulan Mavi Titanyum rengi, iPhone 16 Pro serisinde yeni gül rengi için kaldırılacak.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR