Bitcoin, Orta Doğu'daki Gerilimden Etkileniyor: Güncel Fiyatı Ne Kadar Oldu?

Bitcoin fiyatı üst üste rekor kırarken Orta Doğu'daki gerilimin artmasıyla sert düşüşler yaşamaya başladı. Peki ne kadar oldu? İşte detaylar!

Kripto para piyasasındaki heyecan verici gelişmelerle birlikte Bitcoin fiyatları 2021 yılından bu yana ilk defa 69 bin doları geçerek tarihi bir yükselişe imza atmıştı. Sürekli inişli çıkışlı ilerleyen bitcoin fiyatları, birkaç hafta önce yine tüm zamanların rekorunu kırdı ve 73 bin dolar seviyesine çıkmıştı.

Bitcoin Fiyatı Hızla Düşüyor

Teknoloji hisselerindeki olumlu atmosferin, kripto paralardaki yükselişi etkilediği gözlemleniyor. Bitcoin ETF'lerine olan artan talep, Bitcoin rallisinin en önemli destekçisi olarak öne çıkıyor.

bitcoin-fiyati-2

Orta Doğu'daki gerilimlerin devam etmesi en çok kripto piyasasını etkiledi. Son zamanlar hızlı yükselişleriyle ve rekorlarıyla gündeme gelen Bitcoin, bu sefer sert bir düşüş yaşadı. 

Son paylaşılan bilgilere göre Bitcoin fiyatı İsrail'in İran'a saldırmasından sonra %5,6 oranında geriledi ve 59 bin 961 dolara düştü. Bu sabah ise Türkiye'de 62 bin 59 dolardan işlem gören Bitcoin %13'lük bir kayıba uğradı. Ethereum'un fiyatı da aynı sebeplerdne ötürü 3 bin dolar gerileyerek 2 bin 977 dolar seviyesine indi.

Sanal (Kripto) Para Cüzdanı Nasıl Oluşturulur?
NASIL YAPILIR

Sanal (Kripto) Para Cüzdanı Nasıl Oluşturulur?

Popüler olduğu günden beri gündemden düşmeyen sanal (kripto) para kavramı teknoloji dünyasının halen en hararetli konularından bir tanesi.

Kasım 2021'de 69 bin dolarla tarihi zirvesine ulaşan Bitcoin, son dönemdeki sürekli yükselişiyle birlikte tekrar 69 bin dolar seviyesini görmüştü.

Tüm zamanların rekoruna imza atan kripto para, 5 Mart gecesinde aniden 10 bin dolar gerilemeyle düşüşe geçmişti. 14 Mart itibariyle de son kırdığı rekorun da üzerine çıkarak tekrar tarihi bir rekora imza atmıştı.

Şimdi de yaşanan olaylarla birlikte kripto para piyasası olumsuz yönde etkileniyor. Bitcoin ve Ethereum'da ciddi düşüşler yaşanması, bu kripto paraya sahip kişilerin endişenmesine yol açıyor.

YORUMLAR