Chat with RTX Nedir? Nasıl Kullanılır? ChatGPT'den Daha mı İyi?

Nvidia'nın yeni yapay zeka aracını duydunuz mu? Bu yazımıza göz atın ve Chat with RTX nedir hemen öğrenin.

chat-with-rtx

Son dönemde yapay zeka denilince akıllara gelen ilk isimlerden biri olan Nvidia, sadece donanım alanında değil artık yazılım alanında da öncü bir firma haline geldi. Genellikle donanımları ile tanıdığımız bu marka yapay zekaya olan büyük katkısı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Yayınladıkları Chat with RTX isimli yazılım sayesinde Nvidia’dan ileride daha çok bahsedeceğiz gibi gözüküyor.

Her güne yeni bir yapay zeka haberiyle uyandığımız şu günlerde Nvidia da kendi modelini tanıttı. Chat with RTX ismindeki bu yapay zeka modeli ileride büyük bir öneme sahip olabilir. Peki Chat with RTX nedir? Gelin sizin için detaylı bir şekilde anlatalım

Yapay Zeka Nedir? Nasıl Çalışır? Ne İşe Yarar?
YAZILIM

Yapay Zeka Nedir? Nasıl Çalışır? Ne İşe Yarar?

Son yıllarda sık sık duymaya başladığımız yapay zeka nedir ve ne değildir? Sizler için oluşturduğumuz bu rehberde yapay zeka nasıl çalışır ve yapay zeka ne işe yarar sorularının yanıtlarına daha yakından göz atacağız.

Chat with RTX Nedir?

Chat with RTX, Nvidia’nın kendi yapay zeka uygulamasıdır. ChatGPT ve Gemini gibi yazı tabanlı dil modellerinin aksine Chat with RTX kendi sisteminiz içerisinde çalışıyor. Diğer pek çok dil modeli bulut tabanlı bir sistemi benimsemişken Chat with RTX sizin donanımınızın gücünden faydalanıyor.

chat-with-rtx-1

Chat with RTX’in kendi donanımınızı kullanması hem bir avantaj hem de bir dezavantaj. Eğer her ay bir yapay zeka uygulamasına para ödemek istemiyorsanız ve bilgilerinizi başkalarıyla paylaşmak istemiyor, mahrem bir şeylerle uğraşıyorsanız Chat with RTX’ın bu özelliği büyük bir avantaj. Buna karşın eğer 3000 ya da 4000 serisi bir ekran kartınız yoksa bu uygulamayı kullanamıyorsunuz. 

Yapay Zeka Yazılı İçerikleri Tespit Etmenin 5 Kolay Yolu
Yapay Zeka

Yapay Zeka Yazılı İçerikleri Tespit Etmenin 5 Kolay Yolu

2023, yapay zekanın birçok alanda etkisini gösterdiği bir yıl oldu. Elbette ki diğer pek çok gibi bu teknolojinin metin yazarlığı alanındaki yükselişi de dikkat çekici.

Chat with RTX’ı efektik bir şekilde kullanmak için gerçekten iyi bir sisteminiz olması şart. Aksi halde her şey çok yavaş ilerleyecektir. Chat with RTX’i denemek isteyen kullanıcıların aşağıdaki sistem gereksinimlerini kontrol etmelerini öneriyoruz. Eğer aşağıdaki gereksinimleri bilgisayarınız karşılıyorsa Nvidia’nın bu yapay zeka aracını kullanabileceksiniz.

Chat with RTX Sistem Gereksinimleri

  • Platform: Windows
  • Ekran Kartı: En az 8 GB VRAM'e sahip NVIDIA GeForce RTX 30 veya 40 Serisi Ekran Kartı ya da NVIDIA RTX Ampere veya Ada Nesil Ekran Kartı
  • RAM: 16 GB veya üzeri
  • İşletim Sistemi: Windows 11
  • Sürücü: 535.11 veya üzeri
  • Dosya Boyutu: 35 GB

35 GB’lık bir alan kaplayan Chat with RTX 16 GB veya üzeri bir RAM’e de ihtiyaç duyuyor. Sisteminiz bu özellikleri karşılıyorsa Chat with RTX’e bir şans verebilirsiniz.

Yeni Başlayanlara Özel: En İyi Yapay Zeka Proje Fikirleri
Yapay Zeka

Yeni Başlayanlara Özel: En İyi Yapay Zeka Proje Fikirleri

Yapay zeka, son dönemin en popüler alanlarından biri. Normal olarak teknoloji başta olmak üzere tüm sektörlere ve hayatımızın her alanına yayılmış durumda.

Chat with RTX Nasıl Kullanılır?

Öncelikle Chat with RTX’in sitesine giderek Chat with RTX’i bilgisayarınıza indirmeniz gerekmekte. Gerekli kurulumları ve ayarlamaları otomatik olarak kendisi yapacak. Bu noktada biraz beklemeniz gerekecektir. Daha sonra tıpkı diğer chatbotlardaki gibi ilgili alanlara prompt yazarak yapay zeka ile iletişime geçebiliyorsunuz.

chat-with-rtx-2

Chat with RTX vs. ChatGPT

Tabii ki ChatGPT benzeri bir yapay zeka modeli çıktığı zaman herkes kıyas yapmak ister. Üzülerek belirtmekte fayda var ki Chat with RTX şu an daha emekleme aşamasında. ChatGPT alternatifleri ile de kıyaslandığı zaman sınıfta kalıyor. Chat with RTX Türkçe dilini algılamada epey sorun yaşıyor, yazdığınız Türkçe metinlere zaman zaman İngilizce cevap verebiliyor.

Yapay Zekanın İnceliklerinden Yararlanın: 5 İpucu
Yapay Zeka

Yapay Zekanın İnceliklerinden Yararlanın: 5 İpucu

Yapay zekâ sayesinde hem günlük hayatta hem de iş hayatında küçük ipuçlarından yararlanarak kendiniz için büyük faydalar sağlayabilirsiniz.

Tüm komutları İngilizce verdiğiniz zaman da yine rakipleri ile kıyaslandığında çok iç açıcı sonuçlar veremiyor. Haliyle şu an Chat with RTX’i sadece deneme amacıyla kullanabilirsiniz. Günlük hayatınızda sıklıkla kullanabileceğiniz bir yapay zeka aracı olmaktan çok öte bir durumda.

Chat with RTX’in şu an yetersiz bir durumda olduğunu belirttik ancak bu durum çok kısa bir süre sonra değişebilir. Zira pek çok yapay zeka modeli ilk çıktığı zaman oldukça zayıf bir çıkış yapıyor. İnsanlar tarafından kullanıldıkça ve geliştirilmeye devam ettikçe bu tarz uygulamalar çok iyi yerlere gelebiliyor. Sora bunun en iyi örneğidir.

Yapay Zekanın Karanlık Yüzü: Olası Tehlikeler ve Korunma Yöntemleri
Yapay Zeka

Yapay Zekanın Karanlık Yüzü: Olası Tehlikeler ve Korunma Yöntemleri

Yeni bir çağın başlangıcı olarak nitelendirebileceğimiz yapay zekâ teknolojileri hayatımızı çok farklı alanlarda kolaylaştıracak çözümler sunuyor.

Buna ek olarak, Nvidia gibi çok büyük bir şirketin bu yazılımın arkasında durması da Chat with RTX’e olan umutları yeşertiyor. Bu nedenle sistemi yeten herkesin Chat with RTX’e bir şans vermesinde fayda var. Zira sisteminizin içinde çalışan bir yapay zeka modeli bulut temelli çalışan diğer yapay zeka araçlarından pek çok açıdan avantajlı olabilir. 

Tüm bunların ışığında, Chat with RTX şu an oldukça ham bir ürün. Nvidia’nın desteği ve ilgisiyle ileride adından çok daha fazla söz ettirebilir. Bu nedenle Chat with RTX’i takipte kalmakta fayda var. Bundan birkaç yıl sonra Chat with RTX yapay zeka pazarında oldukça büyük bir paya sahip olabilir.

Yerli ve Milli Yapay Zeka: ZekAI Nedir? Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

Yerli ve Milli Yapay Zeka: ZekAI Nedir? Nasıl Kullanılır?

2023 yılı yapay zekanın senesiydi diyebiliriz herhalde. Pek çok yapay zeka aracı bu yıl çıktı ve büyük bir yükselişe geçti.

Chat with RTX ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Siz Chat with RTX’i denediniz mi? Chat with RTX ileride ChatGPT’nin yerini alabilir mi? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR