Fallout 4 Next-Gen Güncellemesi ile Alakalı Bilmeniz Gereken Her Şey

Bu yazımıza göz atın ve Fallout 4 next-gen güncellemesi ile alakalı bilmeniz gereken her şeyi öğrenin.

fallout-4-next-gen

Fallout dizisinin çıkışından sonra Fallout markasının tüm oyunlarına olan rağbet epey artmış gibi gözüküyor. Öyle ki pek çok kişi eski Fallout oyunlarına geri dönmüş. Yapımcı Bethesda da bunu ön görmüş olacak ki serinin son tek kişilik oyunu olan Fallout 4’e bir güncelleme getirdi. Fallout 4 next-gen güncellemesi olarak adlandırılan bu yama oyuna pek çok yenilik getiriyor.

Fallout Dizisi Konusu ve Oyuncuları
Sinema

Fallout Dizisi Konusu ve Oyuncuları

Çok yakında izleyicilerle buluşacak olan Fallout dizisi konusu ve oyuncuları ile öne çıkıyor. Peki, aynı isimli oyun serisinden uyarlanan ve oyuncu kadrosunda Ella Purnell dahil olmak üzere pek çok ismin yer aldığı dizi neler sunuyor? İlk sezonu 10 Nisan 2024 tarihinde 

Fallout 4, 2015 yılında çıkmış bir oyun. Her ne kadar dönemi için iyi gözüken bir oyun olsa da bu oyunun da üzerinden epey bir vakit geçti. O zamandan bu zamana kadar pek çok yeni teknoloji ile oyunlar gelişti ve daha iyi hale geldiler. Fallout 4 next-gen güncellemesi de biraz olsun bu açılan farkı kapatmak için geldi. İşte Fallout 4 next-gen güncellemesinin öne çıkan bazı özellikleri.

Fallout Oyunlarının Maskotu Vault Boy, Aslında Korkunç Bir Gerçeği Temsil Ederken Neden Sırıtıyor?
OYUN

Fallout Oyunlarının Maskotu Vault Boy, Aslında Korkunç Bir Gerçeği Temsil Ederken Neden Sırıtıyor?

Fallout 3 ve 4 oyunlarından yakından tanıdığımız, oyunlardaki Vault-Tech firmasının yaptığı sığınakların maskotu Vault Boy çok sevimli değil mi? Her ne kadar sevimli olsa da o tek gözünü kırpmış bir halde havada tuttuğu başparmak korkunç bir gerçeği ifade ediyor.

Fallout 4 Next-Gen Güncellemesinin Öne Çıkan Özellikleri

  • "Geçmişin Yankıları" (Echoes of the Past) isimli bir görev oyuna eklendi.
  • Cadılar Bayramı Atölyesi
  • PS5 ve Xbox Series uygulamaları. Performans ve kalite modu seçenekleri oyuna eklendi.
  • Performans modu; 60 FPS, 4K çözünürlük, standart ayarlar ve dinamik çözünürlük ölçeklendirmesi içindir. Kalite modu ise 30 FPS, 4K çözünürlük, ultra ayarlar ve dinamik çözünürlük ölçeklendirme içindir.
  • 120 Hz bir ekranda oyun oynadığınız zaman kalite modu 40 FPS’i hedefleyecektir.
  • 1440p bir ekranda işleme modundan bağımsız olarak ultra ayarlarla 1440p çözünürlükte 60 FPS'de çalışacaktır.
  • Geniş ekran ve Ultra geniş ekran desteği.
  • Fallout 4 artık Steam Deck onaylı.
  • 9 ücretsiz Creation Club Öğesi
  • Oyun aynı zamanda Epic Store’da da yayınlandı.

Ayrıca oyuna pek çok yeni eşya geldi ve birçok farklı hata çözüme kavuşturuldu. Silahların ve giderilen hataların tam listesine ulaşmak için Bethesta’nın yayınladığı yama notlarına bakabilirsiniz.

GOG üzerinden Fallout 4 satın almış olan kişilerin next-gen güncellemesi için biraz beklemesi gerekecek. Zira GOG versiyonunu henüz next-gen güncellemesi gelmedi ama ileride gelecek.

Fallout 4 next-gen güncellemesi oyuncuların beklentisinin biraz altında kalmış olan bir yama. “Next-gen” olarak adlandırılan bir güncellemenin daha fazla görsel iyileştirme barındırmasını beklerdim. Yine de Fallout 4 next-gen güncellemesinin gelmesi oyunu yüksek ayarlarda ve geniş ekranda oynamak isteyenler için son derece faydalı bir yama. Konsol sahipleri için de performans ve kalite modunun sunulması epey iyi.

Bugüne Kadar Yapılan Fallout Oyunları
OYUN

Bugüne Kadar Yapılan Fallout Oyunları

Oyunlar ile arası olup da Fallout serisini duymamış biri olabilir mi? Pek sanmıyoruz. Farklı oyun türlerinde pek çok Fallout oyunları mevcut.

Tüm bunların ötesinde bazı kullanıcılar Fallout 4 next-gen güncellemesi sonrası isyan etmeye başladı. Pek çok kişi Fallout 4’ü modlu oynadığı için bu yeni gelen yama tüm sistemi çökertmiş ve oyuncular oyunu oynayamaz hale gelmişler. Fallout 4 next-gen güncellemesi bazı oyuncuların yüzünü güldürürken bazı oyuncuların epey canını sıktı.

Fallout 4 next-gen güncellemesi ile alakalı bilmeniz gereken her şeyi paylaştığımız yazımızın sonuna geldik. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR