Samsung Galaxy S4, İşlemci Sorunları Nedeniyle Gecikiyor

Samsung Galaxy S4'ün işlemcisi Exynos 5 Octa'nın sorunları nedeniyle üretimin geciktiği ve cihazda Qualcomm Snapdragon serisi işlemcilerin kullanılacağı söyleniyor.

Samsung Galaxy S4, İşlemci Sorunları Nedeniyle Gecikiyor

Samsung Galaxy S4'ün serinin önceki modellerine göre çok daha erken tanıtılması bekleniyordu ancak Samsung'un yeni 8 çekirdekli mobil işlemcisi Exynos 5 Octa'nın sahip olduğu problemler nedeniyle üretimde gecikmeler olduğu Kore teknoloji basını tarafından iddia ediliyor.

Özellikle Exynos 5 Octa'nın yüksek güç tüketiminden dolayı batarya süresinin kısalığı iddia edilirken Samsung'un Galaxy S4 üretimini daha da geciktirmemek için Qualcomm'un Snapdragon serisi işlemcilerine yöneldiği de söylentiler arasında yer alıyor. Zira Snapdragon 600 ve 800 modelleri yüksek performansın yanında akıllı telefonlar için kullanıma hazır durumdalar.

Ayrıca Qualcomm Snapdragon 800'ün sahip olduğu hızlı şarj özelliği de telefonların yüzde 75 daha hızlı şarj edilmesini sağlıyor ve muhtemelen yüksek batarya kapasitesi ile gelecek olan Galaxy S4'ün kullanıcıları bu durumdan memnun olacaklardır.

Ubuntu Touch için geliştirici önizlemesi yayınlandı

YORUMLAR