iPhone 8'in 'Touch ID' Yeri Belli Oldu

NA Teknoloji Sempozyumu'nda bir TSMC temsilcisi ,iPhone 8'de yer alacak Touch ID'nin yeri hakkında önemli bir iddia ortaya attı.

iPhone 8'in 'Touch ID' Yeri Belli Oldu

Apple'ın sonbahar aylarında tanıtmasını beklediğimiz iPhone 8 hakkında güçlü iddialar gelmeye devam ediyor. Şirketin iPhone'un 10. yılına özel olarak piyasaya süreceği cihaz, pek çok kullanıcı tarafından merakla bekleniyor ve özellikleri üzerine tartışmalar sürüyor. Şimdi de NA Teknoloji Sempozyumu'nda bir TSMC temsilcisinin Touch ID ile ilgili söyledikleri gündeme geldi.

Economic Daily News tarafından yayınlanan raporda, TSMC kaynağının verdiği bilgiler paylaşıldı. Rapora göre, daha önce arka kapakta olabileceği iddia edilen parmak izi sensörünün, ön tarafta ve ekranın altında tamamen dokunmatik olacağı söyleniyor. Bir bakıma iPhone 7 ile temelleri atılan Taptic Engine teknolojisinin daha gelişmiş bir versiyonu ile karşılaşacağız da denebilir. 

Diğer yandan raporda, iPhone 5 ile iPhone 7 arasındaki modellerde gördüğümüz 16:9 ekran oranının yerini 18:5:9 ekran oranının alacağı ifade ediliyor.  Ayrıca, kameranın işlevselliğinin artırılacağı ve cihazdaki artırılmış gerçeklik olanaklarının geliştirileceği de kaydedildi. 

Hatırlayacak olursanız daha önce KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'da, tüm yeni iPhone modellerinin kablosuz şarj teknolojisine sahip olacağını iddia etmişti. Görünen o ki, bu konudaki söylentilerin önünü alamayacağız. 

iPhone 8 Beklenildiği Kadar Pahalı Olmayabilir!

YORUMLAR