Google Play Store'da Verilerinizi Çalabilen Bir Uygulama Bulundu

Eset, Google Play Store'da bulunan ilk Android Clipper zararlı yazılımını tespit etti.

Her Android Kullanıcısının Bilmesi Gereken 3 Play Store İpucu

Dünyaca ünlü siber güvenlik şirketi Eset, Google Play Store'da bulunan ilk Android Clipper zararlı yazılımını tespit etti. Kripto para cüzdanlarını hedef alan sahte uygulama, telefonunuzun kopyalama panosuna erişerek kripto para transferi sırasında paranın gideceği adresi değiştirebiliyor.

Clipper yazılımı, dijital sistemlerde Clipboard olarak tanımlanan kopyalama panosundan bilgi çalma eylemi gerçekleştirmekte. Bu eylem, daha önce Windows sistemlerinde ve şüpheli Android uygulama mağazalarında görülmüştü. Google Play Store'da ilk defa görüntülenen zararlı uygulama, kullanıcılara güvenlik konusunda endişe yarattı.

Verilerinizi çalabilen uygulama ESET’in zararlı mobil uygulamalar konusundaki uzman araştırmacısı Lukas Stefanko tarafından tespit edildi. Stefanko’ya göre Clipper zararlısı, doğrudan kripto para alışverişi yapan dolayısıyla da kripto para cüzdanına sahip kişileri hedefliyor. Özellikle de Ethereum’a yönelen kişileri.

kripto paralar alışveriş

Uygulama Mağazadan Kaldırıldı!

ESET’in "Android/Clipper.C" olarak etiketlediği zararlı uygulama, 1 Şubat 2019'da resmi Android mağazasında tanıtıldıktan kısa bir süre sonra tespit edildi. Söz konusu bulgu, Google Play güvenlik ekibine iletildi ve ekip uygulamayı mağazadan kaldırdı. Bu tehlikeli zararlı yazılım biçimi, ilk olarak 2017 yılında Windows platformu üzerinde yayılmaya başladı ve ilk kez 2018'in yaz aylarında şüpheli Android uygulama mağazalarında görüldü. Şubat 2019'da ise ilk kez resmi Android uygulama mağazası Google Play'de tespit edildi.

Google Play Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir
MOBİL

Google Play Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir

Merhaba Tamindir takipçileri. Eğer bir Android akıllı telefon veya tablet kullanıyorsanız bu mobil cihazınızı kişiselleştirmek için çeşitli uygulamalar indirip tablet veya telefonunuza yükleyebiliyorsunuz.

Fortnite Play Store'a Gelmeyecek!
OYUN

Fortnite Play Store'a Gelmeyecek!

Son zamanların en popüler yapımlarından olan Fortnite henüz Android pazarına çıkış yapmadı. Bu anlamda pek çok Android kullanıcısını meraklandıran yapımcı Epic Games, oyunun Play Store'da yayınlanmayacağını doğruladı.

Kripto Para Bitcoin İçin Vergilendirme!
İNTERNET

Kripto Para Bitcoin İçin Vergilendirme!

Devlet, kripto para birimlerinden Bitcoin için vergilendirme çalışmalarına başladı. Maliye, SPK ve Merkez Bankası Bitcoin başta olmak üzere kripto paranın adını koymak için çalışıyor.

YORUMLAR