YouTube Kısıtlı Mod Nasıl Kullanılır?

YouTube'da yetişkinlere özel içerikleri engelleyen Kısıtlı Mod özelliğini nasıl kullanacağınızı bu rehberimizden öğrenebilirsiniz.

YouTube Kısıtlı Mod Nasıl Kullanılır?

Günümüzde televizyonun yerini alarak interaktif bir medya platformu olma niteliği taşıyan YouTube’da her kesime hitap eden milyarlarca içerik bulunuyor. Faydalı içeriklerin yanında gençlerin etkilenebileceği türden içerikler de bulunan platformda, çocuklarınızın etkilenmesini istemiyorsanız Kısıtlı Mod özelliğini açabiliyorsunuz. Biz de bu rehberimizde YouTube kısıtlı mod nasıl kullanılır? Sizlere anlatacağız.

Bilgisayarda Kısıtlı Mod Nasıl Kullanılır?

YouTube Kısıtlı Mod

İnternet tarayıcınız üzerinden YouTube’u kullanıyorsanız, Kısıtlı Mod özelliği aktifleştirmek veya devre dışı bırakmak için sayfanın en altına iniyoruz. Dil ve Konum seçeneğinin hemen yanında bulunan Kısıtlı Mod seçeneğine tıkladıktan sonra Açık veya Kapalı konuma getirerek Kaydet tuşuna bastığınızda özelliği kullanıma açabilir veya kapatabilirsiniz.

Android’de Kısıtlı Mod Nasıl Kullanılır?

YouTube kısıtlı mod android

Android cihazlarınızda YouTube uygulamasında Kısıtlı Mod seçeneğini etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak istiyorsanız Ayarlar > Genel adımlarını izledikten sonra Kısıtlı Mod’u açabilir veya kapatabilirsiniz.

iOS’ta Kısıtlı Mod Nasıl Kullanılır?

YouTube Kısıtlı Mod ios

iPhone ve iPad cihazlarınızdaki YouTube uygulamasında Kısıtlı Mod özelliğini kullanmak için de sağ üst köşedeki hesap resmine tıkladıktan sonra Ayarlar > Kısıtlı Mod adımlarını izleyebilirsiniz. Kısıtlı Mod seçeneğinin yanındaki butona tıklayarak özelliği aktifleştirebilir, aynı işlemi tekrarlayarak devre dışı bırakabilirsiniz.

YouTube’un yetişkinlere uygun olan içerikleri filtreleyerek çocuklarınıza güvenli içerikler sunmak için geliştirilen Kısıtlı Mod özelliği her ne kadar %100 etkili olmasa da, söz konusu içeriklerin büyük bir kısmını engellemenizde kolaylık sağlıyor. Bazı kütüphanelerde, üniversitelerde ve kamu kuruluşlarındaki bilgisayarlarda Kısıtlı Mod özelliği sistem yöneticisi tarafından etkinleştirilmiş olabileceğinden, bu özelliği kapatamıyorsanız sistem yöneticisine başvurmanız gerekiyor.

YouTube'da Gizli Mod Nasıl Kullanılır?
NASIL YAPILIR

YouTube'da Gizli Mod Nasıl Kullanılır?

İnternet tarayıcılarından bildiğimiz Gizli Mod özelliği, tarama geçmişinizi gizli tutmak istediğinizde size kolaylık sağlıyor. Ancak mobil cihazlarımızdaki uygulamalarda, uygulama içi tarayıcı bulunduğundan gizli moda geçme seçeneğimiz olmuyor.


Videolarınızı YouTube için Nasıl Düzenlemelisiniz?
SOSYAL MEDYA

Videolarınızı YouTube için Nasıl Düzenlemelisiniz?

YouTube videosu hazırlarken hangi hususlara dikkat etmek gerekiyor? Bu yazıda dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından gün içerisinde yoğun bir şekilde kullanılan platform için video oluştururken nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıkladık.

YORUMLAR