WhatsApp Grup Daveti Engelleme Nasıl Yapılır? (WhatsApp Gruplarına Eklenmeyin!)

WhatsApp, grup daveti engelleme adımları neler sorusunun yanıtını merak eden kişiler için ayrıntılı bir rehber hazırladık. İşte uygulamanız gereken adımlar!

WhatsApp, grup daveti engelleme işleminin yapılabilmesine imkân tanıyor. "WhatsApp gruba eklenmek istemiyorum" diyen kullanıcılar bu özellik sayesinde grup davetiyelerini engelleyebiliyor. Peki, söz konusu özellik nasıl kullanılır? Bu yazıda çoğu kişi tarafından merak edilen soruyu yanıtlayacağız.

Artık her akıllı telefonda yüklü olan, hatta bazı kullanıcıların bilgisayarlarında da kullandığı ücretsiz mesajlaşma ve görüntülü/sesli arama yapma uygulaması WhatsApp, Android ve iOS kullanıcılarından gelen geri bildirimlerle sürekli olarak güncelleniyor. Arayüz değişikliği yapılmasa da yeni özellikler ekleniyor.

Son WhatsApp güncellemesiyle eklenen yeni seçenek, WhatsApp gruplarına habersiz eklenmekten hoşlanmayan kişileri ilgilendiriyor. WhatsApp’ta hiç tanımadığınız birinin sizi gruba habersiz alması artık mümkün değil. Artık sizi gruplara kimlerin ekleyebileceğini seçebiliyorsunuz. Ayrıca sizi gruba ekleyecek kişinin sizden onay alması gerekiyor.

WhatsApp Grup Daveti Engelleme Adımları Neler?

  • WhatsApp'a girin.
  • Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine basın.
  • Ayarlar menüsünü görüntüleyin.
  • Hesap kategorisini açın.
  • Gizlilik bölümüne girin.
  • Gruplar bölümünü ziyaret edin.
  • "Kişilerim" veya "Şunlar hariç kişilerim" seçeneğini seçin.

Dünya genelinde çok büyük bir popülerlik elde eden anlık mesajlaşma uygulamasında hangi kişilerin grup daveti gönderebileceğini ayarlayabilmek için ilk olarak WhatsApp Messenger'ı açın. Uygulamaya girdikten sonra daha önce yaptığınız sohbetlerin yer aldığı bir sayfa görüntülenecek.

Açılan sayfanın sağ üst köşesinde yer alan üç nokta simgesinin üzerine dokunun. Bu adımı uygulamanız hâlinde bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden Hesap kategorisine girin. Daha sonra Gizlilik bölümünü görüntüleyin.

Gizlilik bölümünü görüntüledikten sonra çeşitli ayarlar göreceksiniz. Bu ayarlar arasından Gruplar bölümünü ziyaret edin. Gruplar bölümünde "Kişilerim", "Şunlar hariç kişilerim" ve "Herkes" dahil olmak üzere üç farklı seçenek karşınıza çıkacak.

"Kişilerim" seçeneğini seçerseniz yalnızca rehberinizde kayıtlı olan kişiler sizi bir gruba davet edebilir. Böylelikle rehberinizde kayıtlı olmayan kişilerin sizi gruplara eklemesini engellemiş olursunuz.

"Herkes" seçeneğini seçtiğiniz takdirde rehberinizde kayıtlı olan ve olmayan tüm kişiler grup daveti yollayabilir. "Şunlar hariç kişilerim" seçeneği ise kişiler listenizde yer alan hangi kullanıcıların sizi gruplara ekleyebileceği konusunda daha ayrıntılı ayar sunar.

"Hiç kimse" seçeneğinin yerine gelen "Şunlar hariç kişilerim" seçeneği sayesinde belirli kişileri dışarıda bırakabilirsiniz. Sizi gruba ekleyemeyen yöneticiler, özel sohbet aracılığı ile grup daveti yollayabilir. Grup davetiyelerini üç günde onaylamak durumundasınız.

Belirlenen süre sonunda davetiye otomatik olarak iptal oluyor. Davetiye geldiğinde grubun isminden açıklamasına gruba dahil olan kişilere tüm detayları görebiliyorsunuz.

Kaçırmamanız Gereken WhatsApp İpuçları ve Hileleri
MOBİL

Kaçırmamanız Gereken WhatsApp İpuçları ve Hileleri

WhatsApp hileleri ve ipuçları, popüler anlık mesajlaşma uygulamasında kullanım deneyimini üst seviyeye çıkaran en önemli faktörlerdir.

Bu yazıda dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan popüler anlık mesajlaşma uygulamasında grup daveti özelliğini nasıl kullanabileceğinizi açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca WhatsApp Sticker nasıl yapılır ve gönderilir sorularını yanıtladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

YORUMLAR