WhatsApp Bilgisayar Versiyonu Nasıl Kullanılır?

WhatsApp bilgisayarda (PC) kullanma adımları neler? Hazırladığımız rehberde popüler anlık mesajlaşma hizmetinin bilgisayarda nasıl kullanılacağını açıkladık.

WhatsApp bilgisayarda (PC) kullanma nasıl yapılır? Bu yazıda dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılan popüler anlık mesajlaşma platformunun bilgisayar versiyonunun nasıl kullanılacağını açıkladık. Hazırladığımız rehbere göz atabilir ve programın nasıl kullanılacağı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Akıllı telefonlar üzerinden yaygın olarak kullanılan ve dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan anlık mesajlaşma servisi WhatsApp Messenger nihayet bilgisayarlar üzerinde çalışan masaüstü sürümünü kullanıcıların hizmetine sundu.

Aslında daha önceden WhatsApp bize bilgisayarlarımız üzerinde WhatsApp Web aracılığıyla WhatsApp Messenger'ı kullanabilme imkânı vermişti. Fakat bu versiyon sadece belli internet tarayıcıları üzerinde çalışabiliyordu.

Bu servisten yararlanarak mesajlaşabilmek için internet tarayıcınızda sürekli bir sekmenin açık olması ve mesajlaşacağınız zaman bu sekmeye geçiş yapmanız gerekiyordu. Bu durum da eğer internet tarayıcınız üzerinde başka bir işle meşgulseniz can sıkıcı olabiliyordu.

Neyse ki WhatsApp Masaüstü bu dertleri ortadan kaldırıyor. WhatsApp Masaüstü herhangi bir internet tarayıcısına ihtiyaç duymadan çalışabilen ayrı bir program olarak tasarlanmış.

Masaüstü üzerinde çalışan WhatsApp PC ve Mac sürümleri temel olarak WhatsApp Web mantığıyla çalışıyor. Bu yazımızda da WhatsApp Masaüstü programı kullanarak WhatsApp bilgisayarda nasıl kullanılır sorusunun cevabını vereceğiz.

Resimli anlatımımıza başlamadan önce WhatsApp Masaüstü'nü bilgisayarınızda çalıştırabilmek için Windows 8 ve üst versiyonlarına, Mac bilgisayarınızda çalıştırabilmek için Mac OS X 10.9 ve üst versiyonlarına sahip olmanız, mobil cihazlarınızda da WhatsApp Messenger uygulamalarını kullanıyor olmanız gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

WhatsApp Bilgisayarda (PC) Kullanma Adımları neler?

  • WhatsApp Masaüstü programını indirin.
  • Yükleme işlemini yapın.
  • Programı açın.
  • Telefonunuzdan WhatsApp'a girin.
  • Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine basın.
  • "Bağlı Cihazlar" seçeneğini seçin.
  • "Cihaz Bağla" buutonuna basın.
  • Telefon ile programdaki karekodu okutun.

İnsanların internet üzerinden yazılı, sesli ve görüntülü olarak iletişim kurabilmesine imkân tanıyan anlık mesajlaşma hizmeti WhatsApp Messenger'ın bilgisayar sürümü de bulunuyor. Bu program sayesinde WhatsApp Web hizmetine gerek kalmadan diğer kullanıcılar ile sohbet edebilirsiniz.

Popüler anlık mesajlaşma hizmetini bilgisayar üzerinden kullanabilmek için WhatsApp Masaüstü sürümünü indirmeniz gerekiyor. Bu programı indirmek için yukarıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz. Bu işlemin ardından bir sayfa açılacak. Açılan sayfa üzerinden "İndir" butonuna basın. Kısa süre içerisinde indirme işlemi başlayacak.

İndirme süresi, internet bağlantısına göre değişkenlik gösterebilir. İşlem tamamlandıktan sonra kurulum sürecini gerçekleştirin. Kurulum tamamlanmasının hemen ardından programı açın. Daha sonra akıllı telefonunuzda yüklü olan WhatsApp Messenger uygulamasına girin.

WhatsApp Messenger uygulamasına girdikten sonra sağ üst köşede konumlanan üç nokta simgesinin üzerine basın. Bu işlemi gerçekleştirmeniz hâlinde bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden "Bağlı Cihazlar" seçeneğini seçin.

"Bağlı Cihazlar" seçeneğini seçmeniz durumunda yeni bir sayfa ile karşı karşıya kalacaksınız. Açılan sayfada bulunan "Cihaz Bağla" butonuna basın. Bu adımı uyguladığınızda karekod okutma ekranı açılacak.

Akıllı telefonunuz ile programda yer alan karekodu yani QR kodunu okutun. Bunu yaptığınızda program üzerinden oturum açmış olacaksınız. Artık PC üzerinden arkadaşlarınız ile iletişim kurabilirsiniz.

WhatsApp Messenger Nedir?

İlk olarak 2009 yılının ağustos ayında kullanıma sunulan WhatsApp Messenger, kısa süre içerisinde dünya genelinde çok büyük bir popülerliğe sahip oldu. Geçtiğimiz yıllarda Meta (Eski adıyla Facebook) tarafından milyarlarca dolar karşılığında satın alınan anlık mesajlaşma uygulaması, yıllardır popülerliğini devam ettiriyor.

Kullanıcı dostu arayüzü ile oldukça kolay bir kullanım sunan mesajlaşma hizmeti WhatsApp, duvar kağıdı değiştirme, çevrim içi durumu gizleme, karanlık tema dahil olmak üzere çeşitli özelliklere sahip. Platformda yer alan duvar kağıdı değiştirme özelliği sayesinde her sohbet ekranı için farklı duvar kağıdı belirileyebiliyorsunuz. Bu, kullanım deneyimini önemli ölçüde iyileştiriyor.

Kullanışlı özellikler ile kullanım deneyimini üst seviyeye taşıyan hizmet, yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Yazılı olarak sohbet etmenin yanı sıra sesli ve görüntülü iletişim kurma desteğinin de yer aldığı uygulama ücretsiz olarak indirilebiliyor.

WhatsApp Hesap Çalma Yöntemleri: Bunlara Dikkat!
NASIL YAPILIR

WhatsApp Hesap Çalma Yöntemleri: Bunlara Dikkat!

Bilgisayar korsanları tarafından kullanılan WhatsApp hesap çalma yöntemleri neler? Hackerlar, kullanıcıların hesaplarını ele geçirebilmek için birçok yöntem deniyor.

Bu yazıda dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından gün içerisinde yoğun olarak kullanılan anlık mesajlaşma hizmetini PC üzerinden nasıl kullanabileceğinizi açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR