Tüm Battlefield Oyunları

Geçmişten günümüze tüm Battlefield oyunları neler? sizler için derledik.

Savaş oyunları arasında en popülerlerden biri Call of Duty serisi ve Battlefield serisi. Bu iki seri zaman zaman birbirleriyle yarışsa da 2 oyunda efsanevi oyunlar arasında yerini almıştır.

I. Dünya Savaşı'nın lideri Battlefield, II Dünya Savaşı'nın lideri ise Call of Duty olsa da birçok Call of Duty ve Battlefield oyunu günümüzde sevilerek oynanmakta ve en iyi savaş oyunları arasında yerini almıştır. Peki, kısa bir hatırlatmanın ardından geçmişten günümüze tüm Battlefield oyunları neler? Gelin, birlikte bakalım. 

Geçmişten Günümüze Battlefield Oyunları

  • Battlefield 1942
  • Battlefield Vietnam 
  • Battlefield 2 
  • Battlefield 2 Modern Combat 
  • Battlefield 2142 
  • Battlefield Bad Company 
  • Battlefield Heroes 
  • Battlefield 1942 
  • Battlefield 1943 
  • Battlefield Bad Company 2
  • Battlefield Play4Free 
  • Battlefield 3 
  • Battlefield 4
  • Battlefield 1 
  • Battlefield V
  • Battlefield 2042 

Battlefield 1942

Efsane aramıza 2002 yılında katılmıştır ancak hâla birçok seveni bulunmakta. Bu oyunu diğer oyunlardan ayıran özellik ise Conquest oyun moduydu. Birçok kişinin ilgisini çeken oyun aynı zamanda yeni bir başlangıcı imza atacaktı. 

Geçmişten Günümüze Call of Duty Serisi Oyunları
OYUN

Geçmişten Günümüze Call of Duty Serisi Oyunları

Oyun dünyasının en köklü ve ikonik serilerinden birisi olan Call of Duty serisi, pek çok oyuncunun hatıralarında iz bırakmış bir oyundur.

Battlefield Vietnam 

Daha sonra serinin yeni oyunu karşımıza gelmişti. Battlefield Vietnam tarihe adını yazdırmış olan Vietnam Savaşı'nı anlatmaktaydı. Amerika ve Vietnam ordusu ile gerçekleşen savaş birçok filme, kitaba konu olmuştu. Öyle ki bu tarih, oyunlara da yazılacaktır. 

Battlefield 2 

Battlefield 2 birçok savaş oyununa kıyasla yeni çağ'daki savaşı anlatmaktadır. Öyle ki savaş oyunları genellikle 1. Dünya Savaşı, 2. Dünya Savaşı veya öncesi olan savaşları anlatıyordu. Ancak Battlefield yeni bir ilke imza atarak gelecekte yaşanan bir savaşı anlatmaya başlamıştı. Bu diğer oyunlara da yansıyacaktır.

Battlefield 2 Modern Combat 

2005 yılında hayatımıza girmiş ve sevilen serinin konsol versiyonudur.  Bu oyun konsollara ilk gelen Battlefield  oyunu olarak adını tarihe yazdırmıştır. 

Battlefield 2142 

Birçok yeni ekipmanın bulunduğu bu oyunda gelecekteki bir savaş anlatılmakta. Aynı zamanda Battlefield 2142'nin diğer oyunlardan en büyük farkı, düşmanın künyesinin alıp savaşa gerçek adımlarla yaklaştığınızı bir resmiydi. 

Battlefield Bad Company 

Diğer oyunlara kıyasla pek tutmamıştı. Bu nedenle o kadar da çok isminden söz ettirmemişti.

Geçmişten Günümüze FIFA Oyunlarının Evrimi
OYUN

Geçmişten Günümüze FIFA Oyunlarının Evrimi

Birçok kişi FIFA ve PES oyunları arasında sürekli bir rekabete girmektedir. Kimileri FIFA oyununun PES oyunundan daha iyi olduğunu düşünse de kimileri ise tam tersini düşünmekte, aslında bu oldukça öznel bir düşünce olduğu için FIFA'nın mı yoksa PES'in mi daha iyi olduğunu bilemeyiz.

Battlefield Heroes 

Battlefield oyunundan farklı olarak bu oyun üçüncü şahıstı. Bu üçüncü şahıs kamera oyunuydu aynı zamanda bu oyun piyasaya ücretsiz olarak çıkmış ve yeni şeyler denemenin başlangıcıydı. Öyle ki oyun Fortnite tarzı bir oyundu. 

Battlefield 1943 

Seri yeni oyununu İkinci Dünya Savaşında geçiriyordu. Oyun en fazla 24 kişiyle oynanabiliyordu. Ancak bu durum ilerleyen yıllarda 32 kişiye kadar ve daha fazla kişiye kadar çıkacaktı. 

Battlefield Bad Company 2

Oyun hikaye modu ile en çok sevilen oyunlar arasında yerini almış ve 12 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Oyun da oldukça fazla rütbe bulunuyordu ki bu rütbeler 50 rütbeye kadar çıkıyor ve devamında da ek paket ile gelecekti.

Battlefield Play4Free 

2011 yılında hayatımıza girmiş Bad Company çok sevildikten sonra kısa bir sürenin ardından ücretsiz olarak karşımıza çıkmıştı.

Battlefield 3 

Oyun dinamikleri ve grafikleri oldukça iyi olan Battlefield 3 ilk çıktığı hafta 5 milyon satış rakamına ulaşmış birçok detay da oyuna eklenmişti. 

Battlefield 4

Battlefield 4 gelecek zamanda geçen bir savaş oyunudur. Öyle ki EA Games gelecekte geçen oyunları oyunculara alıştırmaya çalışıyordu. Oyun birçok bug ile beraber geldiğinden dolayı birçok oyuncu sevmemiş olsa da zamanla birçok kişinin kalbini kazanmıştı.

Battlefield Hardline 

Bu oyun diğer oyunlar kadar konuşulmadı. Oyun savaş yerine bir hırsız polis oyunuydu. Battlefield Hardline pek de tutmadı diyebiliriz 

Battlefield 1 

Gelgelelim Battlefield serisinin en çok sevilen ve Türkler tarafından da en çok beğenilen oyunu Battlefield 1 oyununa.

Öyle ki Bir Dünya Savaşı'na gerçekçi grafiklerle o kadar iyi anlatan ve tarihi çok daha iyi yansıtmaya çalışan bir savaş oyunu pek az bulunmaktadır. Bu oyunlar arasında da Battlefield 1 bulunmakta.

Birçok hikaye modu bulunan oyunun aynı zamanda online modu da bulunmaktadır. Keskin nişancı'dan tutun tank patlatma ya kadar birçok görevinizin bulunduğu oyun da gerçekçi grafikler ile tıpkı bir savaşta gibi hissedecek, aynı zamanda oyun müzikleri ile bu atmosferi tam anlamı ile yaşayacaksınız.

Battlefield 1 İncelemesi
OYUN

Battlefield 1 İncelemesi

1914 Yılında başlayan ve 4 yıl süren savaş 60 milyondan fazla insanın savaşmasına neden oldu. 1. Dünya savaşı ilerleyen yıllarda daha kötüsü gelecek 2.

 

Battlefield V

Battlefield serisinin en çok konuşulan oyunlarından biri de İkinci Dünya Savaşı'nı anlatan oyundu. Ancak oyun çok fazla bug bulundurmasından dolayı tutmadı ve yerini Call Of Duty WW2 aldı. 

Battlefield 2042 

Gelecekteki Amerika ve Rusya'nın çatışmasını anlatacak ve modern zamandaki dünya sorunlarına el anlacak oyun, kimileri tarafından oldukça beğenirken kimileri tarafından da oldukça eleştiriye maruz kalmıştır. Battlefield'in en son serisi olan oyun ortada kalmış diyebiliriz.

Bu içeriğimizde geçmişten günümüze tüm Battlefield oyunlarını sizler için derledik Sizler Bu listede en çok hangi oyunu seviyorsunuz ve neden aşağıda bulunan yorumlar kısmına görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca geçmişten günümüze GTA oyunları neler? Meraklıları yazımıza göz atabilir.

YORUMLAR