Tüketici Hakem Heyeti Başvurusu Nasıl Yapılır?

Alışverişlerimizde yaşadığımız sorunları çözmek adına Tüketici Hakem Heyetine başvurmak artık daha zahmetsiz. Detayı yazımızda.

Tüketici Hakem Heyeti Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ürün veya hizmet alışverişlerimiz neticesinde meydana gelen uyuşmazlıkları çözümlemek adına bilindiği üzere Tüketici Hakem Heyetine başvurmak gerekiyor. e-Devlet kapısına eklenen yeni bir entegre hizmet sayesinde tüketici hakem heyetine internet üzerinden başvurmak oldukça basit hale geldi. Tüketici hakem heyetine nasıl başvuru yapabileceğinizi aşama aşama sizler için açıkladık.

Ürün Veya Hizmet Sağlayıcılarla Sorun Yaşadığımızda Nasıl Bir Yol İzlemeliyiz?

Alışverişlerimizde gerek satış öncesi gerek satış sonrası öngörülemeyen pekçok sorun ve uyuşmazlık karşımıza çıkabilmektedir. Müşteri memnuniyetini ilke edinmiş firmalar her ne kadar çözüm odaklı davransa da uzlaşı her zaman mümkün olmayabiliyor. Böylesi durumlarda ilk yapmamız gereken ürün veya hizmet aldığımız firmanın çağrı merkezine ya da müşteri temsilcisine ulaşarak durumu en sade biçimiyle özetlemek ve talebimizi iletmek olmalıdır. Alaka göremiyorsak veya tarafımıza geri dönüş yapılmıyorsa ilk işimiz yasal yollara başvurmak olsun. Sosyal medya ağlarından ilgili firmanın sayfalarına sitemli mesajlar yazmanın bize bir faydası olmayacak. Her ne kadar haklı durumda da olsanız firmaların sosyal ağ sayfalarına yazdığınız sitemvari yorumların içinde hakaret içeren bir ifade bulunuyorsa manevi tazminat şokuyla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden sorunun çözümünü resmi makamlara bırakmak en iyisi. Yazımızda bu bağlamda yasal hakkımızı kullanabileceğimiz Tüketici Hakem Heyetine nasıl başvuracağımızı anlatacağız.

İnternet Üzerinden Tüketici Hakem Heyetine Nasıl Başvuru Yapabiliriz?

E-Devlet kapısına giriş yapalım ve arama alanına "tüketici" yazalım. İşaretli bağlantıya tıklamamız gerekiyor.

Uygulamaya Git ifadesini tıklıyoruz.

Sistem bizi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı web sayfasına yönlendirecek. Tüketici Başvuruları ifadesini tıklıyoruz.

Kişisel bilgilerimizi ve adresimizi güncellememiz gerekli.

Sol kısımda yer alan Yeni Başvuru ifadesini tıklıyoruz. Bu adımda firma adını ve varsa diğer bilgilerini yazalım.

İkinci adımda şikayetimizle ilgili temel bilgileri giriyoruz. Fatura üzerindeki yer alan bilgileri buraya aktarmayı ve talebimizi anlaşılır bir biçimde 'özetlemeyi' ihmal etmeyelim.

Üçüncü adımda şikayetimizle ilgili varsa delil niteliğindeki belgeleri eklememiz gerekiyor. Bu belgeleri posta ile gönderme imkanı da sunulmuş fakat zaman kazanmak adına belgelerin fotoğrafını çekip sisteme yüklemek daha mantıklı olacaktır.

Dördüncü adımda şikayetimizin önizlemesini yapıyoruz. Bilgileri tekrar kontrol etmekte fayda var.

Beşinci ve son adımda hakem heyetimizi seçerek başvurumuzu tamamlıyoruz. 

Başvuru durumumuzu Yapılan Başvurular sekmesinden takip etme imkanı bulunuyor.

Teknoloji Alışverişlerimizde Tüketici Hakları ve İade-Değişim Talepleri

YORUMLAR