Teknoloji Tutkunları İçin Elektrik Kesintisi Sırasında Yapılacak 8 Şey

Elektrik kesintisiyle beraber tüm dünyanızın kilitlenmesini geçiştirecek bazı etkinlikler var. Gelin bunların ne olduğuna bir göz atalım.

Teknoloji Tutkunları İçin Elektrik Kesintisi Sırasında Yapılacak 8 Şey

Hepimiz bir ucundan da olsa teknoloji bağımsısı sayılırız. En büyük düşmanımız da elektrik kesintileri olmuştur. Bunu yaşadığımız zaman çıldırırız. Ne yapacağımızı bilemeyiz ve o an bizim için her anlamda "en karanlık" an olarak ruhumuza yansır.  Oysa elektrik kesintisi sırasında yapılacak çok şey var.

Elektrik kesintisiyle beraber tüm dünyanızın kilitlenmesini geçiştirecek bazı etkinlikler var. Sinir krizi geçirmeye hiç gerek yok. Gelin bunların ne olduğuna bir göz atalım. Sonrada bizler elektrik kesintisi sırasında ne yapıyoruz ona bir bakalım.

Enerjinizi kullanın

Yürüyüş yapmak, bisiklete binmek, parkta biraz hava almak son derece faydalı. Hem biraz ufkunuz açılır, hem de temiz hava alarak biraz da egzersiz yapmış olursunuz. Belki de elektrik kesintisi oturduğunuz yerden kalkıp, kendinizi dünyaya açabilmeniz için bir işarettir, kim bilir?

Uyumak için güzel bir mola

Gözlerinizi monitörden ayırıp biraz dinlendirmeye ne dersiniz. Bunu genellikle yapmıyoruz. Oysa yapmak gerek. Elektrik kesintisini gözlerinizi dinlendirmek için bir fırsat olarak değerlendirebilirsiniz.

Gerçek oyunlar oynayın

Bilgisayar oyunlarını seviyoruz. Ama arkadaşlarımızla ya da ailemizle de oynayabileceğimiz oyunlar var. Monopol ve benzeri masa oyunlarını deneyin. Hem hep birlikte eğlenir hem de vaktin nasıl geçtiğini anlamazsınız. Eğer yalnızsanız kendi başınıza Solitaire oynayabilirsiniz.

Sosyalleşin

Yürüyüş yapmayı ya da bisiklete binmeyi sevmiyorsanız sosyalleşmeyi deneyebilirsiniz. Arkadaşlarınızla buluşun. Beraber bir çay – kahve içmeye çıkın. Birbirinizi özlemiş olduğunuzu anlayacak ve bu kesintinin aslında iyi olduğunu düşüneceksiniz.

Kitap okumaya ne dersiniz?

Hazır vakit varken neden bir kitap okumuyorsunuz? Bu bir resimli roman bile olabilir. Keyfinize göre bir kitap bulun ve hemen okumaya başlayın. Elektrik kesintisi gece bile olsa yapay bir ışıkla bunu yapmak mümkün. Gün boyunca bilgisayarın başından kalkmayan birisi için son derece de dinlendirici bir uğraş.

Buzdolabına baskın yapın

Lezzetli  bir sandviç hazırlamaya ne dersiniz? İşte, tam sırası. Hemen buzdolabını açın ve kendinizce, istediğiniz lezzette bir sandviç hazırlayın. Yanına da güzel bir çay demlediniz mi elektrik kesintisi umurunuzda olmaz.

Alışveriş listesi çıkarın

Kağıdı kalemi alıp bir alışveriş listesi yapın. Mutlaka gardırobunuzda, mutfağınızda ya da bilgisayarınızda eksikler vardır. Bunları bir listeleyin. Satın almak önemli değil. Önemli olan elektrikler yokken bir şeylerle uğraşmak. Gerçekten vaktin geçtiğini, hatta eğlendiğinizi fark edeceksiniz.

Jeneratör satın alın

Tüm bu çözümler sizi kesmediyse yapacak tek şey kalıyor. Hemen yakınınızdaki "elektronik ev ürünleri" satan bir AVM’ye giderek bir jeneratör satın alın. Büyük bir şeye ihtiyacınız yok, birkaç elektrikli cihazı çalıştırsın yeter. 

Peki, Elektrikler Kesilince Sen Ne Yapıyorsun?

Yeni Bir Akıllı Telefon Aldığınızda Yapmanız Gerekenler

Akıllı Telefonunuzu Satmadan Önce Yapmanız Gerekenler

Akıllı Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

YORUMLAR