Symbian Öldü Yaşasın Nokia Belle

Nokia, 2012 Şubat ayından itibaren Symbian ismini emekliye ayıracak. Yerine yeni markası Nokia Belle ismini kullanacak. Nokia, mevcut Symbian arayüzünden sıyrılıp, rakiplerine benzer mobil arayüzüne sahip Belle'yi kullanıcılarına 2012 yılının ilk çeyreğin

Symbian Öldü Yaşasın Nokia Belle

Nokia, 2012 Şubat ayından itibaren Symbian ismini emekliye ayıracak. Yerine yeni markası Nokia Belle ismini kullanacak. Nokia, mevcut Symbian arayüzünden sıyrılıp, rakiplerine benzer mobil arayüzüne sahip Belle'yi kullanıcılarına 2012 yılının ilk çeyreğinde tanıtacağı ve kullanımına sunacağını duyurdu.

Nokia, Symbian'ı bir süre açık kaynak kodlu olarak dağıttı. Daha sonra bu işlemi geri aldı. iOS ve Android'in hızlı yükselişine, mevcut Symbian versiyonu ile karşılık vermeye çalıştı ama pek başarılı olamadı. Symbian'ı satmak istediği haberleri dahi çıktı. Sonuçta Symbian'dan bir türlü vazgeçemedi. Symbian isminin artık misyonunu tamamladığını düşünerek yepyeni bir marka Nokia Belle ismiyle bu yeni dönemin başladığını ilan etti.

Nokia Belle, birkaç ay önceye kadar ki ismiyle Symbian Belle aslında Symbian OS 10.1 sürümününün ta kendisi. Yeni ismiyle Nokia Belle, son dönemde çıkan Nokia 603/700/701 modellerinde yüklü olarak gelmekte. Güncel olmayan versiyon yüklü telefonlara sahip olan kullanıcılar da 2012 yılının ilk aylarında N8, E7, X7, C6-01, C7, Oro, E6 ve Nokia 500 cihazlarını yeni sürüme yükseltebilecekler.

Yeni ismiyle Nokia Belle'nin getirdiği yenilikleri listeleyelim:

  • 6 adete kadar çoklu ekran desteği.
  • Eklenebilir uygulamalar.
  • Modern navigasyon sistemi.
  • Çoklu Program çalıştırma desteği.
  • NFC teknolojisi sayesinde temassız bilgi alışverişi

YORUMLAR