Sosyal Medyada Eski Sevgili Stalk'ından Korunmanın Yolları

‘Sorun sen de ya da onda’ fark etmeksizin her ayrılık kötüdür. ‘Daha ne kadar kötü olabilir zaten?’ derken sosyal medya, ayrılık sonrası sendromunu daha da berbat hale getirmeyi başardı.

Sosyal Medyada Eski Sevgili Stalk'ından Korunmanın Yolları

Sorun sen de ya da onda’ fark etmeksizin her ayrılık kötüdür. ‘Daha ne kadar kötü olabilir zaten?’ derken sosyal medya, ayrılık sonrası sendromunu daha da berbat hale getirmeyi başardı.

‘Hikayeme bakmış mı?’, ‘Kimi takip etmiş?’, ‘Bu kim şimdi bunu beğeniyor?’ temalı, küçük kalp krizlerine sebep olabilen sosyal medya uygulamalarından ayrıldığınız kişiyi silmek bir dert, silmemekse tam anlamıyla bir bela!

Yaklaşın, size ‘onu’ silmeden, sizi stalklamasını ve gözünüze gözükmesini engelleyebileceğiniz yollar söyleyeceğim.

Facebook

Facebook stalkerlar için sanıyorum en kullanışsız platform. Malum sahte Facebook hesabınızla arkadaşlık isteğiniz kabul edilme olasılığı oldukça düşük, ekli olmayan hesapların bilgi ve fotoğraflarını görme ihtimaliniz de, onlar izin verdiği kadar mümkündür. Ama sorun ‘arkadaşlıktan çıkarmak’ta değil, çıkarmadan muhatap olmamayı başarmakta.

Sağolsun Facebook’un ‘News Feed’ algoritması sayesinde, ayrılsanız dahi ‘onu’ ana sayfanızda sıkça görmeye devam edersiniz. Bundan kurtulmak için, gördüğünüz ilk paylaşım üzerinden ‘takibi bırak’ seçeneğine tıklamalısınız. Böylelikle hala arkadaş olarak görünseniz de, paylaşımları ana sayfanıza düşmeyecek. İşin güzel yanı bir gün merak ederseniz, profiini ziyaret edip paylaşımlarını görme şansınız da hala mevcut. Tabi canım, ne bakacaksın sen ona, asıl o sana bakamasın da kudursun!

Bunun için de, Facebook paylaşımında bulunacağınız sırada, ‘bunu kimler görmeli’ ayarının, ‘şu kişiler hariç’ kısmından malum kişiyi çaktırmadan engelleyebilirsiniz. Böylelikle onu silecek kadar önemsediğinizi ona hissettirmemiş, aynı zamanda ayrılık sonrası paylaşımlarını gözüne sokmaya da çalışmamış oldunuz, tebrikler!

Instagram

Ne yazık ki Instagram’da kişiyi takipten çıkarmadan, ana sayfanıza düşmesini engellemenize olanak yok. Ama yine de ‘yanlışlıkla’ hikayelerini izlememek için, hikayesinin üzerine uzun basarak, ‘onu’ gizleyebilirsiniz. Yine olmaz ya, olur da merak ederseniz, hikaye barının en arkasında silik şekilde bekleyen gizlenmiş hikayelere yeniden uzun basarak görünür yapabilir, tek seferlik izlemek için profil resmine de tıklayabilirsiniz.

 

Malum asıl konumuz ‘onun’ sizin hikayelerinizi görmemesi! Bunun için de, bir kereye mahsus, hikayenizi paylaştıktan hemen sonra, ‘hikaye ayarları’ seçeneğinden, gizlemek istediğiniz kişileri seçebilirsiniz. “Benim için zaman çok önemli, ya hemen izlerse” diyorsanız, yine malum şahısın profiline girerek, hikayenizi kendisinden sonsuza kadar gizleyebilirsiniz.

Snapchat

Snapchat’te Facebook gibi birçok seçeneğe sahip. Zaten özel olarak gönderdiğiniz snapleri kimsenin görme şansı yok. Asıl yapmanız gereken, hikayelerinizi görmesini engellemek. Bunun için de, Ana sayfanızda ‘Hikayem’ seçeneğinin yanından ayarlara girebilir, hikaye görünürlüğünü ‘özel’ olarak seçerek malum kişiyi engelleyebilirsiniz. Böylelikle sizin onu arkadaşlarından çıkarmadığınızı ve hiçbir paylaşımda bulunmadığınızı zannedecek.

Ne yazık ki Snapchat’te ‘gözüme gözükmesin’ seçeneği henüz bulunmuyor. Hikayeleri sıraya koyarak izlerken, ‘malum şahıs’ı da listeye eklememeye dikkat edin, bence yeterli.

İşin sonunda genelde, ‘her yerden’ silmek gerekse de, umarım bu ayrılık sürecini modern bir şekilde idare edebilirsiniz. Geçmiş olsun, zaten siz daha iyilerine layıksınız!

Facebook, Sosyal Medyada Arkadaş Stalklamayı Kolaylaştırıyor mu?

Sosyal Medya Detoksu Nedir ve Nasıl Yapılır?

YORUMLAR