Şifrenizin Sızdırıldığını Nasıl Öğrenebilirsiniz?

Şifrelerinizin internete sızdırıldığını nasıl kontrol edebilirsiniz? Sizler için detaylı bir şekilde anlatıyoruz.

Hesap şifrelerinin sızdırılması günümüzde oldukça popüler. Büyük siteler dahi hacklenebiliyor. Kullanıcı adları, e-posta adresleri, şifreler, kişisel bilgiler internette herkesin erişimine açık hale getiriliyor. İnternet çıktığında bugüne kadar birçok siber saldırı gerçekleşti bu siber saldırılar birçol ülkenin ve şirketin itibarını zedeleyebiliyor. Aynı zamanda kullanıcıların kişisel verilerinin internete açık bir şekilde sızdırılması da büyük sonuçlar doğurmakta.

Eğer şifrelerinizin güvende olup olmadığını sızdırılan parolalar arasında olup olmadığını merak ediyorsanız sizler için şifrelerinizin internete sızdırıldığını nasıl kontrol edebilirsiniz anlatıyor olacağız.

Şifre/Parola İnternete Sızdı Mı, Nasıl Kontrol Edilir?

  • Karspersky Password Check web adresine gidin.
  • İlgili butona hali hazırda kullandığınız şifreleri girin.
  • Eğer şifreniz daha önceden internete sızdırıldıysa karşınızı uyarı çıkacaktır.
  • İşlem tamamlanmış olacaktır.

Diğer bir yöntem

  • Haveibeen web adresini ziyaret edin.
  • İlgili butona hali hazırda kullandığınız şifreleri girin.
  • "pwned?" tuşuna tıklayın.
  • Eğer şifreniz daha önceden internete sızdırıldıysa karşınızı uyarı çıkacaktır.
  • İşlem tamamlanmış olacaktır.

Şifreniz daha önce internete sızan şifreler arasında bulunmuyorsa karşınıza yeşil bir ekran çıkacağını ve "Good news" yani güzel haber şifre bulunmadı yazısı çıkacaktır. Bu sayede internet ortamında şifrelerinizin sızıp sızmadığını kontrol edebilirsiniz.

Yukarıda anlattığımız web siteleri birçok kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. Kendileri ne kadar platforma yazılan şifreleri görmüyoruz deseler de bu konu hakkında %100'lük bir garanti veremeyiz. Have i been pwned web sitesinden ayrıca daha önce sızdırılmış e-posta ya da telefon numaralarınızı kontrol edebileceğinizi de söylemek isteriz.

Güçlü ve Güvenli Parola / Şifre Nasıl Oluşturulur?
İNTERNET

Güçlü ve Güvenli Parola / Şifre Nasıl Oluşturulur?

Güçlü ve Güvenli Parola / Şifre Nasıl Oluşturulur? - Eğer hala basit şifreler kullanmaya devam ediyorsanız, etmemelisiniz.

Peki Şifreniz Başkalarının Elinde Olursa Ne Olur?

Birçok internet kullanıcısı; "Benim şifrem veya hesaplarım çalınırsa çalınsın zaten bir şey yok" gibi ifadeler kullanmaktadır. Fakat bu çıkarım oldukça yanlıştır. Çünkü, sizin hesabınızın içinde bir şey olup olmaması onlar için her zaman önem teşkil etmez. Ancak sizi birer bot hesap olarak kullanabilir ve üstünüzden para kazanabilirler. Daha da kötüsü siber korsanlar hesaplarınıza eriştiğinde e-devlet gibi platformlarda aynı şifreyi kullanıyorsanız. Sizleri yasa dışı suçlara alet edebilir ve birer suç ortağı yapabilmektedirler. Ayrıca sizin kişisel hesaplarınız yakınınız olan kişilere ulaşmak için bir araç olarak kullanılabileceğini söylemekte fayda var. 

Bu içeriğimizde şifrelerinizin internete sızdırıldığını nasıl kontrol edebilirsiniz? Anlatmış olduk. Sizler şifreleri sızdırılmış veritabanlarından kontrol eden web sitelerini güvenli buluyor musunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR