Samsung Galaxy Note 8 ve Note 7 Karşılaştırması

Samsung Galaxy Note 8 ve Note 7'yi masaya yatırdık. Telefonların karşılaştırmalı özellikleri burada.

Samsung Galaxy Note 8 ve Note 7 Karşılaştırması

Samsung Galaxy Note ailesinin son üyesi olan Galaxy Note 8'in özellikleri kesinleşti. Gerek tasarımı gerekse özellikleriyle göz dolduran telefon, ilk bakışta güzel bir izlenim bırakıyor. Şimdi ise merak edenler için ailenin en problemli telefonu ile en yenisini karşılaştırdık. Umarız Note 7'den sonra Note 8'e geçilir mi sorusuna cevabı arayanlar için ideal bir yazı olur.

Telefon dünyasının en büyüklerinden olan Samsung, Galaxy Note ailesini yeniden yükselişe geçirmek adına uzun süredir üzerinde çalıştığı Galaxy Note 8'i sonunda tanıttı. Şu sıralar New York'ta düzenlenen büyük bir etkinlikte telefonu tanıtan Güney Koreli şirket, telefona getirdiği yeniliklerle göz kamaştırmayı başardı. iPhone 7 Plus üzerinde ciddi baskılar oluşturabilecek nitelikte bir telefon ortaya çıkarmayı başaran şirket, 2017 yılının en iyi telefonuna da şimdiden aday. Tam bir donanım canavarı olarak tabir ettiğimiz Galaxy Note 8, serinin diğer telefonlarının çok üzerinde özelliklere sahip diyebiliriz. Şimdi adı olaylardan bir türlü kurtulmayan Note 7 ile serinin son telefonu Note 8'i enine boyuna masaya yatıralım.

Samsung Galaxy Note 8 Samsung Galaxy Note 7
Ekran
6.3 inç, 1440x2960 5.7 inç, 1440x2560
İşlemci
Exynos 8895 Exynos 8890
Arka Kamera
12 MP (çift) 12 MP (tek)
Ön Kamera
8 MP 5 MP
Bellek
6 GB 4 GB
Depolama Alanı
64GB/128GB/256GB (+microSD) 64GB (microSD ile +256GB)
Batarya
3300 mAh 3500 mAh
Boyut ve Ağırlık
162.5 x 74.6 x 8.5 mm 153.5 x 73.9 x 7.9 mm

Tasarım

Samsung, Note 8 ile birlikte tasarım anlayışına farklı bir soluk getirmişe benziyor. Serinin bir önceki olaylı telefonu Galaxy Note 7 ile kıyasladığımızda çok daha farklı bir tasarım ortaya koyan şirket, telefonun görüşüne bir hayli uğraşmış diyebiliriz. Infinity Display adı verilen sonsuz ekran teknolojisini bu telefonda da başarılı bir şekilde kullanan Samsung, neredeyse tamamı ekrandan oluşan ön yüzüyle büyük ekran seven kullanıcılarının gönlünü fethedecek gibi görünüyor. Note 8'in boyutları ise tablodan da anlaşılacağı üzere Note 7 ile neredeyse aynı. Ayrıca Note 7'de yer alan fiziksel düğmeler Note 8 ile birlikte tarihe gömülmüş durumda.

Telefonun altında ise 3.5 mm'lik kulaklık girişi, hoparlör, S pen girişi ve USB Type-C konnektörü yer alıyor. Bunların haricinde yan kısımda da ses tuşları ve Bixby sanal asistan düğmesi yer alıyor. Dört farklı renk ile kullanıcılara sunulacak olan Note 8, üzerinde düşünülmüş detaylarıyla kullanıcıların gönlünde ayrı bir yer edinecek diye düşünüyorum.

Donanım

Gücünü Qualcomm Snapdragon 835 ve Exynos 8895'den alan telefon, 6 GB RAM'iyle de neredeyse bilgisayarlara kafa tutuyor. 256 GB'a kadar yükselebilen dahili depolama alanına da sahip olan telefon microSD kart desteğiyle de daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyan kullanıcılarına da yardımcı olabiliyor. 3300 mAh'lik bir batarya kapasitesi sunan telefon, gerek kamerası gerekse ekran kalitesiyle de göz doldurmaya yetiyor. 

Fiyat ve Çıkış Tarihi

Bir hayli yüksek özelliklere sahip olan Galaxy Note 8 hakkında merak edilen konuların başında elbette fiyat geliyor. Eylül ayında raflardaki yerini alacak olan telefon 950 ABD Dolarından satışa sunulacak. Telefonun ülkemizdeki satış fiyatı ise 4999 TL olacak. 24 Ağustos'ta ön siparişe açılacak olan akıllı telefon 18 Eylül'de kullanıcılarla buluşacak.

Samsung Galaxy Note 8 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

YORUMLAR