Samsung Galaxy Note 7 ve Google Pixel XL Karşılaştırması

Samsung'un patlamasıyla ünlü telefonu Galaxy Note 7 ile Google'ın yeni telefonu Pixel XL'ı kıyasladık.

Samsung Galaxy Note 7 ve Google Pixel XL Karşılaştırması

Google'ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı akıllı telefonu Pixel XL oldukça fazla ilgi çekti. Tüm dünyanın beğenisini kazanmayı başaran Android işletim sistemine sahip Pixel XL, bu yıl içerisinde milyonlarca adet satış yapmayı hedefliyor. Fakat Google'ın akıllı telefonuna rakip olarak oldukça iddialı markalar var. Google her ne kadar yeni ve yüksek performanslı bir telefon üretmiş olsa da kullanıcılar hala Galaxy Note 7 ile Pixel XL arasında tercih yapamıyorlar.

Bu yazımızda Samsung'un başı bir türlü beladan kurtulmayan telefonu ile, Google'ın yeni tanıttığı Pixel XL isimli telefonunu kıyasladık. Sonuçlar oldukça şaşırtıcı. Çünkü iki telefon da oldukça iddialı özelliklere sahip. Samsung'un patlama sorununu düzeltmesinden sonra Galaxy Note 7’nin satış rakamları artacak gibi görünüyor. Bu durum da Google’ı biraz tedirgin etmekte. Bakalım karşılaştırma tablosundan kim galip gelecek.

 

Samsung Galaxy Note 7 Google Pixel XL
Boyutlar
153.5 x 73.9 x 7.9 mm 154.7 x 75.7 x 8.5 mm
İşletim Sistemi
Android 6.0.1 Marshmallow Android 7.1 Nougat
Ağırlık
169 gram 168 gram
Ekran Boyutu
5.7 inç 5.5 inç
Ekran Çözünürlüğü
1440x2560 1440x2560
Piksel Yoğunluğu
518 ppi 534 ppi
Ekran Teknolojisi
Super Amoled, Corning Gorilla Glass 5 Amoled, Corning Gorilla Glass 4
Ön Kamera
5 MP 8 MP
Arka Kamera
12 MP 12.3 MP
İşlemci
Exynos 8890 Snapdragon 821
Grafik İşlemci
Mali-T880 Adreno 530
RAM (Bellek)
4 GB RAM 4 GB RAM
Dahili Depolama Alanı
64 GB - 128 GB 32 GB - 128 GB
Batarya
3.500 mAh 3.450 mAh
Video Kayıt Kalitesi
4K Ultra HD Video 4K Ultra HD Video
Fiyat
3.599 TL 769 Dolar

Samsung'un Galaxy Note 7 telefonu oldukça yüksek özelliklere sahip. Eğer patlama olayları yaşanmasaydı Samsung, Galaxy Note 7 ile birlikte oldukça fazla miktarlarda satış rakamlarına ulaşabilirdi. Patlama olaylarından sonra toplatılan ve tamir edilen Galaxy Note 7'ler tekrardan henüz yeni yeni piyasaya çıkıyor. Bu yüzden Galaxy Note 7 de Google Pixel XL ile aynı dönemde satışta olacak diyebiliriz. Yani yukarıdaki karşılaştırma tablosu oldukça önemli.

Galaxy Note 7'de güçlü işlemciler bulunuyor. Bu işlemciler aynı model olmasa da, Google'ın telefonunda da Galaxy Note 7’ye yakın özelliklere sahip işlemciler bulunmakta. Bu yüzden iki telefon arasında fazla bir hız farkı olmayacaktır. Galaxy Note 7 pil konusunda Google Pixel XL'ın önüne geçerken, ağırlık konusunda farkını ortaya çıkaramıyor. Çünkü Google Pixel XL, Samsung'un telefonundan 1 gram daha hafif.

Samsung Galaxy Note 7'nin ekranı Google Pixel XL'a oranla 0.2 inç daha büyük. Mobil işletim sisteminde ise Android'in babası doğal olarak kendi telefonuna en performanslı sürümü yerleştirdi. Her ne kadar Galaxy Note 7 güncellemeler ile yükseltilebilecek olsa da, Google Pixel XL'da açık ara öne çıkan Android özellikleri mevcut. Android işletim sisteminin dışında, Google Pixel XL'larda asistan ve çeşitli yazılım destekleri de yer alacak.

Samsung Galaxy Note 7 ve Google Pixel XL hemen hemen aynı özelliklere sahip. Bu yüzden iki telefon arasında kararsız kalmakta oldukça haklısınız. Umarız bu güzel karşılaştırma tablosu karar vermenize yardımcı olur.

Sonuç böyle; siz iki telefon arasından hangisini seçersiniz?

Google Pixel Etkinliğinde Duyurulan Her Şey

Google Pixel XL Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Google Pixel Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

YORUMLAR