RAM Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?

RAM alırken nelere dikkat edilmeli sizler için detaylı bir şekilde anlatıyoruz. Gelin, RAM alırken nelere dikkat etmeniz gerek? Yakından bakalım.

En önemli donanımlardan olan, olmazsa olmaz RAM'ler cihazların vazgeçilmezidir. Örneğin şu an bu yazıyı okumanıza neden olan şeylerden biri de RAM'in var olmasıdır. Mobil veya bilgisayarlarda bulunan RAM'ler olmasaydı internet veya bilgisayar diye bir şey olmayacaktı. Kısa bir bilginin ardından gelin RAM alırken nelere dikkat edilmeli beraber inceleyelim.

RAM Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Anakart uyumu
  • Marka
  • RAM hızı
  • RAM belleğine 

En Az Ram Yiyen İnternet Tarayıcıları
İNTERNET

En Az Ram Yiyen İnternet Tarayıcıları

Bilgisayar kullanıcıları zaman zaman en az ram yiyen tarayıcı ihtiyacı duyabiliyor. Kullanıcıların işlemciyi yormayan hafif ve hızlı web tarayıcısı isteme nedenlerinin başında büyük, haddinden fazla kaynak tüketen tarayıcıların bilgisayarda donma (kasma) ve benzeri sorunlara yol açma potansiyele sahip olması geliyor.

Anakart Uyumu

Bilgisayara RAM alırken dikkat etmeniz gerekenler arasında anakartınız ile uyumlu olup olmadığına bakmanız gerekmektedir. RAM alırken anakart ile uyumlu bir RAM almıyorsanız büyük ihtimalle RAM'iniz çalışmayacak veya düşük performans gösterecektir. Bu nedenle RAM'den tam performans almak için anakart uyumlu bir ürün satın almanız gerekmektedir. 

RAM ve ROM Nedir? Aralarındaki Farklar Neler?
TEKNOLOJİ

RAM ve ROM Nedir? Aralarındaki Farklar Neler?

RAM nedir ve ROM nedir? İkisi de birbirine benzer iki terim gibi görünüyor olsa da aralarında büyük farklar vardır.

Marka

Hiç şüphesiz RAM alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında alacağınız RAM'in markası önemli bir rol oynamaktadır. Eğer bilgisayarınıza yeni bir RAM alıyorsanız bilindik bir marka tercih etmeniz faydanıza olacaktır. Ayrıca bilinmeyen markalı bir donanım aldığınız zaman bozulma olasılığı oldukça daha fazla olacaktır.

Bu demek değil ki bilinmeyen bir markaya ait RAM'i satın aldığınızda kesin bozulacak. Tabii ki uzun yıllar boyunca bilinmeyen bir markaya ait RAM'i de kullanabilirsiniz ancak imkanınız varsa bilindir bir markanın RAM'ini almanız faydanıza olacaktır.

RAM Hızı

RAM hızına dikkat etmeniz çok önemlidir. Çünkü anakartınızın destekledi maksimum hız ile aldığınız RAM'in hızı arasındaki uyum, bilgisayarın hızlı ve sağlıklı çalışması için en önemli etkenler arasında yer almaktadır.

Eğer anakartınızın desteklediği maksimum RAM hızı 3000 MHz ise ve siz 4000 MHz'lik bir RAM alıyorsanız, bilgisayarınız RAM'i ya çalıştırmayacak ya da RAM'in potansiyelinden daha az verimle çalıştıracaktır. Bu da uzun vadede sorun yaratacaktır.

Bilgisayarınızın RAM Performansını Nasıl Artırabilirsiniz?
NASIL YAPILIR

Bilgisayarınızın RAM Performansını Nasıl Artırabilirsiniz?

Günümüzde her yerde kullanılan bilgisayarlar artık birer vazgeçilmezimizdir. Öyle ki dünya üzerinde milyarlarca bulunmak ve sürekli olarak kullanılmaktadır.

RAM Belleği

Pek çok kişinin RAM satın alırken belki de baktığı ilk şeydir. 8 GB, 16 GB, 32 GB... Günümüzde artık 16 GB standart haline geldi diyebiliriz. Güncel pek çok sistemde artık 16 GB RAM kullanılıyor. Eğer ihtiyacınız varsa 32 GB'lık bir RAM alarak hem geleceğe yatırım yapabilir hem de şu an işlerinizi gerçekleştirebilecek geniş bir belleğiniz olur.

Anakart Ne Kadar RAM Destekliyor Nasıl Öğrenebilirim?
DONANIM

Anakart Ne Kadar RAM Destekliyor Nasıl Öğrenebilirim?

Bilgisayar toplamak isteyenler ya da bilgisayarının RAM'ini yükseltmek isteyen kullanıcılar, anakartlarının ne kadar RAM desteğini olduğunu merak etmektedirler.

RAM bilgisayar için çok önemli bir araçtır. RAM olmadan bilgisayarın ya da telefonun çalışmayacağını artık herkes biliyor. Fakat RAM'in doğru bir şekilde çalışmasını istiyorsanız RAM alırken dikkat edilmesi gereken maddelere önem vermek gerekmektedir.

Eğer ne kadar RAM'e ihtiyacınız var bilmiyorsanız ilgili yazımıza göz atarak bu konu ile alakalı daha detaylı bilgi alabilir, yeni bir RAM alırken dikkat etmeniz gereken şeyleri daha iyi öğrenmiş olursunuz.

Akıllı Telefonda RAM Ne İşe Yarar?
MOBİL

Akıllı Telefonda RAM Ne İşe Yarar?

Telefonda RAM ne işe yarar sorusunu soran kullanıcıların oldukça fazla. Hazırladığımız rehberde çok fazla kişi tarafından merak edilen soruyu yanıtladık.

Bilgisayar RAM Özellikleri Nasıl Bakılır? 

  • Bilgisayarınızın arama kısmına gelin. 
  • Görev yöneticisi yazın. 
  • İlk çıkan uygulamaya tıklayın. 
  • Yukarıdaki bulunan sekmelerden performans seçeneğine gelin. 
  • Sol taraftaki bellek seçeneğini tıklayın. 
  • İşlem tamamlanmış olacaktır. 

Laptop Ram Yükseltme Nasıl Yapılır?
TEKNOLOJİ

Laptop Ram Yükseltme Nasıl Yapılır?

Laptop RAM yükseltme nasıl yapılır sorusu, dizüstü bilgisayar modellerinde performans konusunda sorun yaşanmaya başlandığında en fazla sorulan soruların başında geliyor.

Yukarıdaki adımları sırasıyla uyguladıktan sonra RAM hızınızı, RAM belleğinizi, bilgisayarınızda kaç adet RAM yuvası bulunduğunu öğrenebilir ve bu sayede donanımınızın detaylarını doğru bir şekilde öğrenebilirsiniz

RAM Temizleme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

RAM Temizleme Nasıl Yapılır?

Orijinal ismi Random Access Memory, Türkçe ismi Rastgele Erişimli Hafıza olan RAM'ler bilgisayarın en önemli parçalarından biridir.

RAM alırken dikkat edilmesi gerekenler ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Peki siz RAM alırken nelere dikkat ediyorsunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR