Paint'e Çizildiğine İnanamayacağınız 15 Resim

Paint’in tarihe karışacağı haberlerinden beridir hepimizin içinden bir nostalji rüzgarı esti geçti. Doksanların çocukları hatırlar, internetin o kadar yaygınlaşmadığı dönemde, bilgisayardaki tek oyunumuzdu bu ‘grafik programı'. Salvador Dali’den esinlend

Paint'e Çizildiğine İnanamayacağınız 15 Resim

Paint’in tarihe karışacağı haberlerinden beridir hepimizin içinden bir nostalji rüzgarı esti geçti. Doksanların çocukları hatırlar, internetin o kadar yaygınlaşmadığı dönemde, bilgisayardaki tek oyunumuzdu bu ‘grafik programı'. Salvador Dali’den esinlendiğim çok sayıda soyut çalışmam ilk bilgisayarımızın çökmesiyle hiç olmuş olsa da, Paint’le sanat eseri yaratma fikrini yakından destekliyorum.

Her ne kadar Paint hala hayatımızın bir parçası olmaya devam edecek olsa da, emektar programın 32 yıllık ömrü boyunca tasarlanmış, “Hadi canım, bu da mı Paint’te yapılmış, yok artık!” dedirten 15 eserini sizlerle paylaşmak isterim.

1. Hal Lasko

Hayatının çoğunu geleneksel bir ressam olarak geçiren Hal Lasko, 90 yaşında, artık görme bozukluğu fırçasına engel olmaya başlayınca dijital ortama geçti. Fransız izlenimcilik akımından etkilenen Lasko, çeşitli konuları görsel bir tarzda tasvir ederek, kısa sürede dünyadaki en başarılı ve yaratıcı MS Paint sanatçılarından biri haline geldi.

2. Sonofjay

Bence Paint’teki en eğlenceli araç olan ‘sprey boya’ özelliğini kullanan Reddit kullanıcı ismiyle ‘Sonofjay’, 2012’de Yıldız Savaşları'ndan Luke Skywalker'ın oldukça gerçekçi bu illüstrasyonunu Paint’te tasarladı.

3. Jim Murray

Tumblr ‘da "Jim'll Paint It" adıyla tasarımlarını paylaşan James Murray, Dünya üzerindeki en iyi Paint sanatçılarından biri. Üstelik istek üzerine tasarımlarını sürdüren Murray’a şuradan ulaşabilir, hayalinizdeki en absürt sahneyi kendisine ‘paint’letebilirsiniz.

4. Diamonster

İnternet ortamında bulunan sanat ortamı ve sanatçı topluluğu DeviantArt’ta, ‘Diamonster’ kullanıcı ismiyle paylaşım yapan bu kişi, Paint’te yapıldığına neredeyse inanamadığım bu Venedik manzaralı sanat eserinin sahibi.  

5. Khanstant

Khanstant kullanıcı isimli Reddit kullanıcısı, Paint’in büyük eserler tasarlamaya izin vermesinden yararlanarak, bu biraz karışık ama oldukça büyük eseri tasarladı. Bir önceki esere oranla Paint’te oluşturulduğuna inanması daha kolay bu eser, Paint estetiğini mükemmel bir şekilde özetlemiş.

6. Lucas Gomes DeSouza

Lucas Gomes DeSouza tarafından çizilen Joker portresinin Paint’te çizildiğine inanmak hiç de kolay değil. Yazarın DeviantArt’ta paylaştığı diğer eserlerine buradan ulaşabilirsiniz.

7. Toweringhorizon

Yine bir Reddit kullanıcısı, yine enteresan bir eser. Boya - yüzey yansımaları, gradyanlar gibi Paint’te yansıtması oldukça güç olan resim detaylarını kolaylıkla görebildiğimiz Toweringhorizon’un bu eserinden daha fazlasını görmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

8. Dan Jackson

İlk görüşte “O kadar da güzel değilmiş” diyebileceğiniz bu eser, Sam Keith'in 1988'de çizdiği kült karikatür The Maxx. Peki, Paint’le ne alakası var derseniz, Floridalı çizer Dan Jackson, The Maxx’i Paint’te yalnızca nokta aracını kullanarak yeniden çizdi.

9. Kronomatic

Sanatçı Kronomatic, yeşil ekranların etrafındaki bulanıklığın bir kısmını Photoshop yardımıyla yaptığını kabul etse de, (ki bunu zaten Paint’te yapamazsınız), görüntünün geri kalan kısmında yalnızca MS Paint kullandı. Şahsen, kumaş kırışıklıklarını nasıl yaptığı kısmı beni benden aldı.

10. Pat Hines

Yazar ve illüstratör Pat Hines, Adobe Photoshop'a alışma süreci uzun sürünce, Camp Redblood ve The Essential Revenge adlı romanlarının illüstrasyonunu MS Paint aracılığıyla yaptı. Hines, bu işi o kadar iyi becerdi ki listemizde 2 resimle birden yer almayı hak eden tek sanatçı oldu.

11. Pat Hines

Hines’ın Yedi Potter Savaşı adlı bu eserindeyse, Deli Göz Moody ile Voldemort’un arasındaki savaşı görüyoruz.

12. Cottoncritter

Paint’tin karmaşık yapısı, fantastik yaratıkları çizmek için kolaylık sağlıyabilir. Ancak, bulutlar gibi yumuşak doğal güzellikleri resmetmek? Sanıyorum biraz zor. Bir başka DeviantArt kullanıcısı olan Cottoncritter’ın bu eseri, Paint’in tüm zorluklarına rağmen gökyüzünü oldukça gerçekçi olarak gözler önüne seriyor.

13. Shukei20

Sanatçı Shukei20, gri tonlamalı güzel portreler yaparak MS Paint'in sınırlarını zorluyor. Bu ilkel programdan böylesine gerçekçi portreler tasarlamak oldukça etkileyici. Daha çok Anime üzerine çalışan sanatçının diğer DevintArt eserleri için burayı ziyaret edebilirsiniz.

14. Wizyakuza

MS Paint’in gerçek ten rengini seçmenize izin vermemesine rağmen, bu Wizyakuza’yı durduramamış ve dikkatli çapraz taramayla Metal Gear Solid serisinden cyborg ninja Raiden'ın bu gerçekçi portresini resmetmeyi başarmış.

15. Bilgehan Erdoğan

Asın bayrakları! Listede bir Türk de var! Türk sanatçı Bilgehan Erdoğan, Microsoft Paint son derece ayrıntılı gölgeleme ve doğru yansıtma yapma yeteneğine sahip, inanılmaz bir yetenek. Sanatçının arabayı çizme sürecini hızlandırılmış olarak hemen aşağıdaki Youtube videosunda izleyebilirsiniz.


Photoshop ile Düzenleme Olmadan Çekilen En İyi 50 Fotoğraf

Bir Fotoğrafın Gerçek Olup Olmadığını Nasıl Anlarsınız?

YORUMLAR