Mazda CX-80 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Mazda'nın yeni SUV aracı ile tanışın! İşte, Mazda CX-80'in özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi!

Mazda’nın CX-70’den sonra gelen yeni SUV aracı başta Avrupa olmak üzere farklı coğrafyalarda görücüye çıkıyor. Avrupa’nın yanı sıra ilk etapta Japonya ve Avustralya’da satışa çıkması planlanan araç geniş kapasitesi ve iç hacmi ile dikkat çekiyor. Kalabalık aileler için kullanışlı bir seçim olacak gibi gözüküyor.

Peki, Mazda CX-80’de bizi hangi özellikler bekliyor? Aracın satış fiyatı ne kadar olacak? Ne zaman satışa çıkacak? İşte, yeni Mazda XC-80 hakkında bilmeniz gerekenler!

Mazda Fiyat Listesi - 2023
Otomobil

Mazda Fiyat Listesi - 2023

Mazda, 1920 yılında Japonya’da çok uluslu otomobil üreticisidir. Mazda otomobilleri; ulaşımdan çok öte bir teknolojide tasarlanmıştır.

Mazda CX-80 Özellikleri

Hem iç hem de dış tasarımında markanın mevcut tasarım dilini sürdüren bir model olduğunu görüyoruz. İki farklı versiyonu mevcut. Bunlardan ilki e-Skyactiv D olarak isimlendiriliyor.

e-Skyactiv D versiyonunda 250 beygir güç sunan 3.3 litrelik altı silindirli bir adet dizel motor kullanılmış. Bu motorun tork değeri ise 550 Nm. M Hybrid Boost 48V hafif hibrit desteği mevcut. Aracın 100 km/saat hıza ulaşma süresi 8.4 saniye olarak belirtiliyor.

Diğer versiyon ise e-Skyactiv PHEV olarak adlandırılıyor. Dört silindirli benzinli motorun kapasitesi 2.5 litre. 323 beygir güç üreten aracın tork değeri 500 Nm. %100 elektrikli motor desteğiyle hızlanma süresi 6.8 saniyeye ulaşıyor. 

Araç içinde katlanabilir üçüncü sıra koltuklara ek olarak iki adet kaptan koltuğu gibi ek konfigürasyonlar bulunacak.

Alexa sesli kontrol desteği ile birlikte hibrit navigasyon sistemi araçta dikkaten çeken yenilikler arasında sıralanıyor. Ayrıca römort bağlantı görünümü sistemi mevcut olacak.

4x4 çekiş sistemine sahip olan araçlarda akıllı sürüş seçimi yapma imkanı mevcut. Sekiz geçişli otomatik vitese sahip olan araçların 2.5 ton çekme kapasitesine sahip olacağı belirtiliyor.

Ek olarak her iki versiyonda da hız sabitleme, akıllı arka şehir içi fren yardımı, ecil durum şerit koruması gibi özellikler bulunacak. 

Mazda CX-80 Fiyatı

Mazda’nın yeni aracı için fiyat bilgisi resmi olarak henüz paylaşılmadı. Geçmişte çıkan modeller baz alınarak bazı tahminler yapılıyor. Bu tahminler ortalama 50.000 Sterlin civarında. Bu da yaklaşık 62.000 dolara denk geliyor.

TL bazında 2.000.000 TL gibi bir fiyat beklentisi karşımıza çıkıyor. Bu rakama vergiler dahil değil. Yani, yurt dışı fiyatının TL karşılığının 2.000.000 TL civarında olabileceğinin altını çizmiş olalım.

Mazda CX-80 Çıkış Tarihi

Resmi bir çıkış tarihi henüz belirtilmemiş olsa da aracın Mayıs ayında ön satışa çıkması bekleniyor. Bayilerde satışa çıkacağı tarih için ise 2024 yılının sonbahar aylarına işaret ediliyor. 

Siz bu aracı nasıl buldunuz? Türkiye’ye gelse almak ister miydiniz? Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!

YORUMLAR