Masaüstü Simgeleri Görünmüyor Sorunu ve Çözümü

Masaüstü simgeleri görünmüyor, ne yapabilirim? Bu can sıkıcı sorunun düzelmesini sağlayabilecek çeşitli yollar bulunuyor. İşte uygulayabileceğiniz yöntemler!

Masaüstü simgeleri görünmüyor, çözüm yöntemleri neler sorusunun yanıtını arayan bilgisayar kullanıcıları için bir rehber hazırladık. Hazırladığımız rehberde can sıkıcı problemin düzelmesine yardım edebilecek çeşitli yöntemleri sıraladık.

Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayarınızın masaüstü simgeleri görünmeyebilir. Kullanıcıların çoğu bu durumu bir hata olarak görüyor ancak bu herhangi bir hata değildir. Bu durum, bazı ayarları bilmeden değiştirirken herkesin başına gelebilir.

Masaüstü Simgeleri Görünmüyor, Çözüm Yolları Neler?

  • Explorer.exe'yi Çalıştırın.
  • Şüpheli programı olup olmadığını kontrol edin.
  • Virüs taraması yapın.
  • Aygıt sürücülerini güncelleyin.
  • "Masaüstü öğelerini göster" seçeneğini kontrol edin.
  • İşletim sistemini sıfırlayın.

Yukarıda masaüstü simgelerinin görünmemesi hâlinde uygulanabilecek çeşitli yöntemler bulunuyor. Listede yer alan yöntemlerin nasıl uygulanacağına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca otomatik güncellemeleri kapatmak istiyorsanız Windows 10 otomatik güncellemeleri nasıl kapatılır sorusunu cevapladığımız yazıyı inceleyebilirsiniz.

Explorer.exe’yi Çalıştırın

  • "Ctrl + Shift + Esc" klavye kısayolunu kullanın.
  • Görev Yöneticisi açılacaktır.
  • "Dosya" menüsüne tıklayın.
  • "Yeni görevi çalıştır" seçeneğini seçin.
  • "Yeni görev oluştur" penceresi açılacaktır.
  • "Explorer.exe" yazın.
  • "Tamam" butonuna basın.

Windows Gezgini'ni (explorer.exe) yeniden başlatmak, masaüstünüzü yenilemenize ve simgelerinizi hızlı bir şekilde görünmesine yardımcı olabilir. Bununla birlikte, bu kalıcı bir çözüm değildir ancak bu yöntemi her zaman deneyebilirsiniz.

İlk olarak görev yöneticisini açmak için "Ctrl + Shift + Esc" klavye kısayolunu kullanın. Görev yöneticisi’nin üst kımında yer alan menü çubuğu üzerinden "Dosya" menüsüne tıklayın ve ardından “Yeni görevi çalıştır” seçeneğine tıklayın.

Söz konusu adımı uyguladıktan sonra "Yeni görev oluştur" penceresi açılacaktır. Açılan pencere üzerinden "Explorer.exe" yazın ve "Tamam" butonuna tıklayın.

Şüpheli Program Olup Olmadığını Kontrol Edin

Masaüstü simgelerinin görünmemesi, yakın zamanda indirilen bir yazılım, belki bir fotoğraf düzenleme programı, antivirüs programı veya bu sorunu yaratabilecek başka herhangi bir yazılım neden olabilir. Bilgisayarınızda çalışan herhangi bir şüpheli uygulama bulursanız, hemen kaldırın ve sorunun giderilip giderilmediğine bakın.

Virüs Taraması Yapın

Bilgisayarınıza bulaşan kötü amaçlı yazılım, masaüstü simgelerinin kaybolmasına yol açmış olabilir. Bu sebepten ötürü sisteme bulaşmış bir kötü amaçlı yazılım olup olmadığını kontrol etmek için virüs taraması yapın. Eğer bilgisayarınızda güvenlik yazılımı yüklü değilse en iyi antivirüs programları listesine göz atabilirsiniz.

Aygıt Sürücülerini Güncelleyin

Bilgisayarınızda yer alan her aygıtın bir yazılım sürücüsü bulunur ve bu aygıt sürücülerinin güncel olması gerekir çünkü hasarlı veya güncel olmayan bir aygıt sürücüsü, masaüstü simgelerinin düzgün görünmesini engelleyebilir. Bu nedenden dolayı aygıt sürücülerinin güncel olduğundan emin olun.

Driver güncelleme hizmetleri, sürücüleri güncelleme işlemini oldukça pratik hâle getiriyor. Eğer alanında en başarılı hizmetlerin hangileri olduğunu merak ediyorsanız en iyi driver güncelleme programları listesine bakabilirsiniz.

"Masaüstü Öğelerini Göster" Seçeneğini Kontrol Edin

Yanlışlıkla “Masaüstü öğelerini göster” seçeneğini devre dışı bırakmış olabilirsiniz. Bu sebepten dolayı “Masaüstü öğelerini göster” seçeneğini kontrol etmek için masaüstüne mouse ile sağ tıklayın. Bu işlemin ardından bir pencere açılacaktır. Açılan pencere üzerinden “Görünüm” yazısına tıklayarak seçeneğin aktif olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

İşletim Sistemini Sıfırlayın.

  • Windows + I kısayolunu kullanın.
  • "Güncelleştirme ve Güvenlik" kategorisine girin.
  • "Kurtarma" sekmesini açın.
  • "Bu bilgisayarı sıfırla" butonuna basın.
  • "Başlayın" butonuna tıklayın.

Yukarıda yer alan yöntemlerin hiçbiri işe yaramadıysa son çare olarak işletim sistemini sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bunun için Windows + I kısayolunu kullanarak ayarlara girin ve ardından "Güncelleştirme ve Güvenlik" kategorisini açın.

"Kurtarma" sekmesini açın. "Bu bilgisayarı sıfırla" butonuna basın ve hemen ardından "Başlayın" butonuna tıklayın. Sıfırlama işleminden önce verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

Windows 11'in Bilinmeyen Özellikleri
YAZILIM

Windows 11'in Bilinmeyen Özellikleri

Windows 11'in bilinmeyen özellikleri neler? Microsoft'un yeni işletim sistemine geçiş yaptıysanız bu sorunun yanıtını merak ediyor olabilirsiniz.

Bu yazıda masaüstü simgeleri görünmeme sorunu için çözüm yöntemleri listesi hazırladık. Eğer sorunu farklı bir yöntemle çözdüyseniz yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR