İşitme Yeteneklerinizi Bu Uygulamalarla Test Edin

İşitme yetinizi ölçmek istiyorsanız listemizde yer alan uygulamalardan faydalanabilirsiniz.

İşitme Yeteneklerinizi Bu Uygulamalarla Test Edin

Mobil teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık sağlık durumlarımızı da akıllı telefonlarımız üzerinden takip edebiliyoruz. Google Play'e ve App Store'a şöyle bir göz attığımızda belirli başlı rahatsızlıkları tespit etmek ve genel sağlık kontrolü gerçekleştirmek üzere tasarlamış bir çok uygulama ile karşılaşmak mümkün.

Bu yazımızda sağlık uygulamaları kategorisinde yer alan ve kullanıcıların işitme yetisini ölçmek üzere geliştirilmiş olan uygulamalara göz atacağız. Hem Android hem de iOS işletim sistemi taşıyan cihazlarımız üzerinde kullanabileceğimiz bu uygulamalar sayesinde doktora gitmeye ihtiyaç duymadan işitme yetimiz hakkında genel fikir sahibi olmak mümkün.

Elbette hiçbir uygulama yüzde yüz garantili değil. Kesin sonuçlar için yine doktorunuza gitmenizi tavsiye ediyoruz. Şimdi hemen sizler için derlediğimiz işitme yetisi ölçme uygulamalarına geçelim.

1- Hearing Test (Android)

Android tablet ve akıllı telefonlar üzerinde kullanabileceğimiz bir uygulama olan Hearing Test, tamamen ücretsiz olarak indirilebiliyor. Uygulama kullanıcılara bazı işitme testleri uyguluyor. Kademeli olarak artırılan test yoğunlukları, işitme yeteneğinin derecelendirilebilmesini sağlıyor.

Bu uygulamayı kullanabilmek için kesinlikle kaliteli bir kulaklık kullanmanızı tavsiye ediyoruz. İşitme yeteneğiniz iyi seviyede olsa bile kulaklık kalitesi sonuçları etkileyebilir. Testlerden sonra grafiklere göz atarak işitme yeteneğimizin ne durumda olduğunu daha net bir şekilde görebiliyoruz.

Uygulama üzerinden elde ettiğimiz verileri yazıcı üzerinden çıktı olarak alabiliyoruz. Genel olarak işitme yetiniz hakkında fikit sahibi olmak istiyorsanız Hearing Test bu konuda size epey yardım edecektir.

2- uHear (iOS)

Şimdiki uygulamamız iOS cihazlar üzerinde kullanılmak üzere geliştirilmiş ve yine ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Kapsamlı bir işitme testi uygulaması olarak öne çıkan uHear'ı kullanabilmek için yine yüksek kaliteli bir kulaklık gerekiyor. Aksi takdirde yayınlanan sesleri tam olarak duyamayabilir ve test sırasında kötü performans sergileyebilirsiniz.

Uygulamanın en önemli özelliği, bize kalırsa, alanında uzman doktorlar tarafından tasarlanmış olması. Profesörlük mertebesinde bulunan söz konusu bu doktorlar, uygulamayı mümkün olduğunda gerçeği yansıtacak şekilde geliştirmiş. Elbette yüzde yüz garanti vermek mümkün değil fakat işitme yetinizi doğruya en yakın şekilde ölçmek mümkün.

3- Mimi Hearing Test (iOS)

Hem iPhone hem de iPad cihazlarımız üzerinde kullanabileceğimiz Mimi Hearing Test'i ücretsiz olarak indirebilme imkanına sahibiz. İşitme yetimizi ölçmek üzere tasarlanmış olan Mimi Hearing Test'te farklı kategoriler üzerinden değerlendiriliyoruz. Bu kategoiler işitme yaşı, işitme profili, işitme frekansı ve konuşmaları işitme gibi kriterlerden oluşuyor.

Önceki uygulamalarda olduğu gibi Mimi Hearing Test'i kullanabilmek için de yüksek kaliteli mikrofonlara ihtiyacımız var. Tüm testleri tamamladıktan sonra grafikler üzerinden ne şekilde bir performans sergilediğimizi görebiliyoruz. Sade ve anlaşılır bir arayüze sahip olan Mimi Hearing Test, her seviyeden kullanıcı tarafından rahatlıkla kullanılabilir.

Seçenekler kısıtlı olsalar da kesinlikle görevlerini iyi bir şekilde yerine getiriyorlar. Bu uygulamaları kullanarak hiç değilse bir ön tanı koyabilir ve daha sonra profesyonel yardımı alabilirsiniz.

iOS ve Android Fanatizminin Ufkunuzu Daraltan Acı Gerçekleri

Samsung Galaxy S6 ve iPhone 6s Yüz Yüze, Yılın Karşılaştırması!

YORUMLAR