iPhone XS Max ve Samsung Note 9 Karşılaştırması

Apple'ın en güçlü üyesiyle, Samsung'un en güçlü üyesi karşı karşıya.

Geçtiğimiz gün gerçekleşen lansman kapsamında tanıtılan iPhone XS Max, Apple ailesinin en büyük akıllı telefonu oldu. Biz de bu karşılaştırmamızda iPhone XS Max ve Samsung Note 9'u ele alacağız. 

Apple'ın bugüne kadar sunduğu cihazlardan hiçbiri Note serisiyle yarışacak düzeyde değildi. En azından aynı kategoriye hitap etmeyen iPhone'un artık Note 9 ile kapışabilecek gerçek bir rakibi bulunuyor. Apple'ın hem en büyük hem de en pahalı cihazı olan XS Max'ın, Note 9'a gerçek bir alternatif olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Lafı fazla uzatmadan Note 9 ve iPhone XS Max karşılaştırmasına geçelim:

Tasarım ve Ekran

Her şeyden önce ilk olarak Note 9 ve XS Max, Samsung ve Apple'ın kullanıcılara sunduğu en büyük akıllı telefonlar oluyor. Note 9'da 1440x2960 ​​piksel çözünürlüğünde 6.4 inçlik bir ekran bulunuyorken, XS Max'ta OLED ile geliştirilmiş 6.5 inçlik ekrana sahip. Ayrıca şimdiye kadarki ekranlarını hep Samsung'dan satın alan Apple'ın bu cihazda bir ilki gerçekleştirerek LG ile anlaşma yaptığı dile getiriliyor.

Ayrıca çentik tasarımını ilk olarak Apple pazara sunduğu için bu modelde de çentik tasarımını görüyoruz. iPhone X'daki tasarımı andıran cihazın yine arka tarafında dikey olarak konumlandırılmış çift kamerası bulunuyor. Note 9'da ise çentiksiz bir ekran ve yatay olarak konumlanan çift kameranın hemen altında parmak izi sensörü bulunuyor.

  Galaxy Note 9 iPhone Xs Max
Ekran boyutu 6.4 inç 6.5 inç
Ekran tipi Super AMOLED Super AMOLED
Diğer özellikler Gorilla Glass 5
Always-on ekran

Gorilla Glass 6 (kesin değil)

Çentik tasarımı

Donanım

Ekran konusunda olduğu gibi bu cihazlar şirketlerin en güçlü modelleri olmasından dolayı ön plana çıkıyor. Note 9, Exynos 9810 ya da Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinden gücünü alıyorken 6GB / 8GB RAM ve 512GB dahili depolama detayları gözden kaçmıyor. Ayrıca microSD kart desteği ile 1TB depolama sunan Note 9'un S-pen özelliklerini unutmamak gerekiyor.

iPhone XS Max'da ise ilk defa 4GB RAM ve A12 yonga seti yer alıyor. Aynı zamanda yine ilk defa 512GB dahili depolama seçeneği sunan Apple'ın microSD kart desteği sunmadığı, bundan dolayı da yazılımsal destek alabileceğinizi söyleyebiliriz. iCloud sayesinde verilerinizi bulut sunucularda saklayabilir ve depolama sıkıntısıyla uğraşmayabilirsiniz. Ancak yine de depolama konusunda Note 9'un daha başarılı olduğunu ifade edebiliriz.

Ayrıca Note 9 içerisinde yer alan 4000 mAh batarya ile daha uzun ekran süresi alabiliyorken, iPhone XS Max'ın bu konuda sınıfta kaldığını söyleyebiliriz. 3000 mAh bataryaya sahip olan cihazın 6.5 inçlik OLED ekranıyla bir günü tamamlamasının mümkün olmayacağı düşünülüyor. Ancak iPhone'un en büyük artısı olan iOS işletim sistemi sayesinde sürprizlere açık olmak lazım.

  Galaxy Not 9 Apple iPhone XS Max
İşlemci Exynos 9810 - Qualcomm Snapdragon 845 Apple A12 7nm
Veri deposu 6GB / 8GB 4GB
Depolama 128 / 512 GB 64 /256 /512 GB

Kameralar

 

Galaxy Note 9'da çift 12MP çözünürlüğünde kamera bulunuyorken aynı zamanda 2x optik zoom detayını atlamamak gerekiyor. Aynı zamanda OIS sayesinde video stabilizasyonu sağlayabilen cihazın Super Slow Motion özelliği sayesinde video çekmek isteyenleri heyecanlandırdığını söyleyebiliriz.

Apple tarafında da çift 12MP'lik dikey konumlandırılmış kameralar bulunuyor. iPhone XS Max, 2x optik zoom yapabiliyorken diyafram konusunda geri planda kaldığı görülüyor. Bundan dolayı da düşük ışıklı çekimlerde Note 9'un daha başarılı olacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca iPhone XS Max, ağır çekim konusunda sınıfta kalıyorken portre, stüdyo modu gibi çekimlerde yapay zekadan faydalanarak profesyonel fotoğraflar sunmayı başarıyor.

Diğer Detaylar

iPhone X'da parmak izi sensörünü kaldırıp FaceID'ye geçiş yapan Apple'ın rakibi Samsung hala parmak izi sensörünü kullanıyor. Aynı zamanda XS Max'da kulaklık jakı yer almıyorken Note 9'un hala bu girişe sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. Ayrıca Note 9 yüz tanıma ve iris tarayıcılarını da içeriyor ancak Apple’ınki kadar gelişmiş değiller. Çünkü Apple bu konuda 3D algılama sensörünü kullanıyor.

Bunların dışında Quick Charge 2.0 destekleyen Note 9'un bu performansı beğenilmemişti. Apple ise iPhone XS Max için daha güçlü bir hızlı şarj sözü verdi ancak bunun nasıl çalıştığını henüz görmedik. Bu nedenle net bir şey söylemek şimdilik zor.

Hangisini Almalıyım? (Fiyat Karşılaştırması)

 

Bu iki cihaz halihazırda kendi platformlarının liderleri ve ana şirketlerinin şu anda sunabileceği en iyi özellikleriyle geliyor. Tabii ki telefonlar her ne kadar başarılı olsalar da fiyatları gözden geçirmek gerekiyor. iPhone XS Max'ın ülkemizde minimum 10 bin TL olacağı söyleniyorken Note 9'un 7-9 bin TL arasında bir fiyatla satıldığını belirtmek gerekiyor.

Peki ya sizce iPhone XS Max mı yoksa Samsung Note 9 mu? Görüşlerinizi bizimle paylaşın!

Samsung, Üç Farklı Galaxy S10 Modeli Tanıtacak
MOBİL

Samsung, Üç Farklı Galaxy S10 Modeli Tanıtacak

Apple’ın yeni nesil iPhone modellerini tanıtmasının ardından gözler, bir diğer akıllı telefon devi Samsung’a çevrildi.

Apple iPhone XS Max Özellikleri ve Fiyatı
MOBİL

Apple iPhone XS Max Özellikleri ve Fiyatı

2018 iPhone’lar tanıtıldı; iPhone Xs, iPhone Xs Max (Plus), iPhone 9 (Xr) özellikleri ve fiyatı resmileşti.

Samsung Galaxy Note 9, iPhone X ve iPhone 8 Plus Karşılaştırması
KARŞILAŞTIRMA

Samsung Galaxy Note 9, iPhone X ve iPhone 8 Plus Karşılaştırması

Samsung, yeni amiral gemisi Galaxy Note 9’u New York’ta düzenlediği görkemli lansmanla tanıttı.

YORUMLAR