iPhone Mavi Ekran Hatası Neden Olur? Nasıl Çözülür?

iPhonelarda meydana gelen mavi ekran hatası neden olur, nasıl çözülür?

iPhone Mavi Ekran

iPhone sahiplerinin korkulu rüyası mavi ekran hatası hala devam ediyor. İşletim sistemi düzenli olarak güncellense de Apple kullanıcıları bu hatadan kurtaracak çözümü bir türlü bulamamış gibi görünüyor. Mavi ekran hatası ile karşılaşıldığında iPhonelar sürekli olarak kendilerini yeniden başlatıyorlar ya da açılırken ekrana gelen elma logosunda takılıyorlar. Birden bire karşımıza çıkabilen mavi ekran hatasının nedeni, çözümü ve tüm detaylarını sizlerle paylaşacağız.

iPhone Mavi Ekran Hatası Neden Olur?

Mavi ekran hatasının belirli bir nedeni yok, birçok farklı nedenden dolayı bu hata ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Ancak en çok görülen nedenler arasında; iPhone'un suya düşmesi, iOS sürümü güncellemesi ve anakart kaynaklı donanımsal hatalar bulunuyor.

iPhone Mavi Ekran Hatası Nasıl Çözülür?

Hatanın nedeninde olduğu gibi çözümünde de maalesef kesin bir şey yok. Her kullanıcı için geçerli olmasa da çoğu kullanıcı için hayat kurtaran çözümler şunlar:

Çözüm 1

Ana ekran ve güç tuşuna aynı anda basılı tutun ve telefonun kapanmasını bekleyin. Daha sonra telefonu açın ve Apple logosunu gördüğünüzde telefon yeniden açılana kadar ses açma tuşuna uzun süre basılı tutun. İlk denemenizde sonuca ulaşamayabilirsiniz. Ancak denemekten yılmayın ve birkaç kez bu işlemi tekrarlayın.

Çözüm 2

iPhone'unuzda jailbreak kullanıyorsanız hatanın nedeni sistem dosyalarının zarar görmüş olması olabilir. Burada en kesin çözüm; jailbreaki kaldırmak, eski yedeklerinizden birini kurarak veri kaybını en aza indirmek ve yeni bir iOS sürümüne telefonunuzu güncellemek olacaktır. Telefonunuzu kurtarma moduna alarak bunu yapabilirsiniz.

Çözüm 3

Kullandığınız iOS sürümünün bir altındaki sürüme geçiş yapabilirsiniz. Ancak bunun için Apple'ın bir önceki iOS sürümü için imzaları kapatmamış olması ve elinizde önceki versiyon için bir yedek bulunması gerekiyor. Örneğin iOS 11 yedeğiniz ile iOS 10'u kuramazsınız.

Çözüm 4

Yukarıda saydığımız yazılımsal çözümler işinize yaramadıysa muhtemelen sorununuz donanımsal. Özellikle iPhone 5S model bir telefona sahipseniz en yaygın olarak görülen neden; telefonunuzu daha önce servise verdiyseniz, serviste kullanılan vidanın boyutudur. iPhone 5Slerde kullanılması gereken vidanın boyutu 1.2 mm'dir ancak serviste 1.3 mm boyutunda bir vida kullanıldıysa, bu vida size mavi ekran hatası olarak dönmüş olabilir. Aşağıdaki video ile sorunun çözümüne ulaşabilirsiniz. 

Çözüm 5

iPhone'unuzu kapatın ve DFU moduna alın. Windows kullanıcıları "Roaming" klasörüne gitmeliler ve sonrasında Windows+R tuşlarına basarak gelen ekrana "%appdata%" yazmalılar. Karşınıza çıkan klasördeki "applecomputer>itunes>iPhonesoftwareupdates" içindeki .ipsw uzantılı dosyayı silin. Mac kullanıcıları aynı yere .ipsw araması yaparak erişebilirler. Dosyayı sildikten sonra telefonunuzu iTunes üzerinden restore edin.

Hiçbir şekilde çözüme ulaşamadıysanız son çözüm olarak Apple Destek ile bu bağlantıdan iletişime geçmeyi deneyin.

iOS 11 Şarj Sorunu Düzeltme (iPhone Pil Ömrünü Uzatma Yolları)
MOBİL

iOS 11 Şarj Sorunu Düzeltme (iPhone Pil Ömrünü Uzatma Yolları)

iOS 11 yüklü iPhone ve iPad cihazlarda can sıkan şarj sorununa bu blog yazımızda değiniyoruz.

iOS İçin En İyi 15 Video Düzenleme Uygulaması
MOBİL

iOS İçin En İyi 15 Video Düzenleme Uygulaması

iPhone'lar yüksek kaliteli kameraları ile birlikte video çekimi için oldukça kullanışlı araçlar olarak öne çıkıyorlar.

YouTube Arka Planda Çalma, Oynatma (iOS ve Android İçin)
NASIL YAPILIR

YouTube Arka Planda Çalma, Oynatma (iOS ve Android İçin)

iOS (iPhone/iPad) ve Android kullanıcıları için YouTube arka plana alma, arka planda çalma ve oynatma işleminin nasıl yapıldığına bu blog yazımızda değiniyoruz.

YORUMLAR