iPhone ile Ortam Dinlemesi Nasıl Yapılır?

iPhone Canlı Dinleme özelliğini çok pratik bir şekilde kullanabilirsiniz. Bu işlem için yalnızca birkaç adım uygulamanız yeterlidir. İşte yapılması gerekenler!

Apple AirPods kablosuz kulaklığı işitme cihazı olarak kullanabileceğinizi biliyor musunuz? iPhone ile ortam dinlemesi yapmak için de programa ihtiyacınız yok. Bu, iOS 12'yle birlikte iPhone'lara eklenen Canlı Dinleme (Live Listen) özelliğiyla bu mümkün. 

Canlı Dinleme özelliği bildiğiniz üzere iPhone, iPad veya iPod Touch’ı işitme cihazına ses gönderen uzaktan kumadanlı bir mikrofona dönüştürüyor. Duymakta zorluk çeken kişiler için düşünülen bu özellik, başta işitme cihazlarıyla çalışsa da iOS 12 güncellemesiyle birlikte AirPods kablosuz kulaklıklarla da kullanılabilir hale gelmişti.

En az iOS 12 sürümünün yüklü olduğu iPhone’unuzda Canlı Dinleme'yi açarak AirPods'la normalde çok az duyduğunuz veya duymakta zorlandığınız sesleri net bir şekilde duyabilirsiniz. Bu özelliği ile uzak odadaki bebeğinizin sesini dinleyebilmek veyahut parti, eğlence mekanı gibi gürültülü yerlerde iletişimi sağlayabilmek için kullanabilirsiniz.

iPhone’un mikrofon görevi görmesini sağlayarak ortamda duyulması zor sesleri kulaklığınız aracılığıyla ileten Canlı Dinleme özelliği çok kolay bir şekilde aktif ediliyor.

iPhone'da Canlı Dinleme Özelliği Nasıl Kullanılır?

  • Ayarlara girin.
  • Denetim Merkezi kategorisini açın.
  • Denetimleri Özelleştir bölümünü görüntüleyin.
  • İşitme simgesinin yanındaki + simgesine dokunun.
  • Denetim Merkezi'ni  tekrar görüntüleyin.
  • Kulak şeklindeki simgeye dokunun.
  • AirPods kulaklığını kulağınıza takın.
  • Denetim Merkezi'nden İşitme simgesine dokunun.
  • Canlı Dinleme seçeneğini etkinleştirin.
  • iPhone’unuzu dinlemek istediğiniz yere bırakabilirsiniz.

Öncelikle Canlı Dinleme’yi Denetim Merkezi’ne eklemeniz gerekiyor. Bunun için Ayarlar - Denetim Merkezi - Denetimleri Özelleştir’e  giriyor, aşağı kaydırıp İşitme simgesinin yanındaki + simgesine dokunuyorsunuz. Geri’ye dokunarak ayarı kaydediyorsunuz.

Denetim Merkezi’ni açıp kulak şeklindeki simgeye dokunuyorsunuz.

AirPods kulaklığınızı şarj kutusundan çıkarıp kulağınıza takıyorsunuz. Sesi duyduysanız iPhone’unuza bağlanmış demektir.

Denetim Merkezi’nden İşitme simgesine dokunuyorsunuz. Çıkan pencerede Canlı Dinleme’ye (Live Listen) dokunarak Açık konuma getiriyorsunuz. Artık iPhone’unuzu kilitleyip dinlemek istediğiniz yere bırakabilirsiniz.

En iyi ses için dikkat etmeniz gereken birkaç husus var. iPhone’unuzun altını daha iyi duymak istediğiniz alana yönlendirin. Canlı Dinleme, telefonunuzun alt kısmında bulunan mikrofonu kullanır. İkinci olarak; iPhone’unuzu duymak istediğiniz kişiye mümkün olduğunca yakın bir şekilde ayarlayın.

Mikrofon ortam seslerini almaya devam edeceğinden en iyi şekilde çalışması için cihazınızı objeye yakınca tutun. Son olarak daha iyi ses kalitesi için iPhone’unuzun ses seviyesini orta veya biraz yukarı getirin. Sesi sona alırsanız ortam gürültüsü dahil olmak üzere her şeyin sesi daha da artaracak, asıl duymak istediğiniz sesi duyamayacaksınız.

iPhone'da Turuncu / Yeşil Nokta Ne Anlama Geliyor?
MOBİL

iPhone'da Turuncu / Yeşil Nokta Ne Anlama Geliyor?

iPhone'da turuncu ve yeşil nokta ne anlama geliyor sorusunun yanıtı, iOS işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanan pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

Bu yazıda iPhone'da Canlı Dinleme özelliğinin nasıl kullanılacağını açıkladık. Rehberimizde yer alan adımları uygulayarak söz konusu özelliği kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca pil ömrünü azaltan uygulamalar listesine de göz atabilirsiniz.

Apple iPhone 15 Özellikleri ve Fiyatları
MOBİL

Apple iPhone 15 Özellikleri ve Fiyatları

iPhone 15 serisi özellikleri ve fiyatı ile dikkat çekiyor. Peki, 2023 yılında piyasaya sürülen telefon serisi dört farklı modelden oluşuyor.

YORUMLAR