iPhone'da İstenmeyen Aramalar Nasıl Engellenir?

iPhone'da istenmeyen numaraları engelleme ve arama engelleme işleminin nasıl yapıldığını Hiya uygulaması üzerinden anlattık.

iPhone'da İstenmeyen Aramalar Nasıl Engellenir?

Günümüzde ilkel telemarketing yöntemleri ve SMS pazarlaması hala devam ediyor. Pek çok kullanıcıyı rahatsız eden bu yöntemler, zaman zaman insanları çileden çıkarabiliyor. Neyse ki bu konuda bazı çözümler sunan uygulamalar var. iPhone kullanıcıları için konuşmak gerekirse, telefonda var olan bir özelliği kullanarak veya küçük bir uygulama indirerek bu işlemi kolaylaştırabilirler. İşte bu blogda, iPhone'da istenmeyen numaralar nasıl engellenir sorusunun cevabını vereceğiz. 

Akıllı telefonlarda bulunması gereken önemli bir özellik olan arama engelleme, rehberinin dışına çıkmak istemeyen kullanıcılar için hayati önem taşıyor. Çünkü bazı firmalar hala ilkel telemarketing veya SMS pazarlaması yöntemlerini kullanıyor ve bu durum gerçekten insanları bunaltıyor. Daha sonra insanlar en iyi arama engelleme uygulamalarını araştırmaya başlıyorlar. iPhone kullanıcının içi rahat olsun, bu konuda harika bir önerimiz var. 

Hiya Uygulaması ile iPhone'da İstenmeyen Numaraları Engelleme

Daha önce Hiya uygulamasını duydunuz mu bilmiyorum, iOS işletim sistemine sahip cihazlarda arama engelleme konusunda iyi bir çözüm sunuyor. İstenmeyen telefon numaralarına karşı sizleri koruyor ve kişisel engelleme listenizi oluşturmanıza imkan tanıyor. Herhangi bir numarayı veya rehberinizden ekleyeceğiniz numaraları bu uygulama ile kolaylıkla engelleyebilirsiniz.

Hiya Arama Engelleme Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Hiya istenmeyen numaraları ve aramaları engelleme uygulamasını kullanmak için aşağıdaki yolları izlemeniz yeterli olacaktır. Oldukça basit bir kullanımı olan Hiya'nın en iyi arama engelleme uygulamalarından biri olduğunu söyleyebiliriz.

  • Uygulamayı App Store aracılığı ile indirin ve açın.
  • Telefon numaranızı girin.
  • Size gönderilen doğrulama kodunu uygulamaya yazın.

Hiya Arama Engelleme Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Bu işlemleri yaptıktan sonra Hiya uygulaması sizi iPhone'un telefon ayarlarına yönlendirecek. Daha sonra yapmanız gereken küçük bir işlem daha var. 

  • Ayarlar'a gidin ve Telefon bölümünü açın.
  • Telefon bölümünde Arama Engelleme/No. Belirleme bölümüne girin.
  • Hiya uygulamasının istediğiniz aramaları engellemesine izin verin.

iPhone Arama Engelleme

Yapmanız gereken işlemler bu kadar basit. Hiya uygulamasına izin verdikten sonra uygulamaya girip istediğiniz uygulamayı engelleyebilirsiniz. Bunu yapmak için uygulamanın Block bölümüne gidin ve "+" işaretine basarak arama engelleme işlemini gerçekleştirin.

Hiya Uygulaması Blok Listesi

Bu işlemin dışında iPhone'da zaten var olan arama engelleme özelliğini de kullanabilirsiniz. Onun da son derece kullanışlı olduğunu söyleyebilirim.

Hiya uygulamasını aşağıdaki bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz:

Android Telefonlarda İstenmeyen Aramaları ve Mesajları Engelleme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Android Telefonlarda İstenmeyen Aramaları ve Mesajları Engelleme Nasıl Yapılır?

Android telefonlarda istenmeyen birçok çağrı bulunuyor. Bu neden insanlar bu durumdan çok şikayetçi. Öyle ki bir süre sonra insanlar telefon kullanmak bile istemiyor.

İstenmeyen Numaralara Son: En İyi Arama ve SMS Engelleme Uygulamaları
MOBİL

İstenmeyen Numaralara Son: En İyi Arama ve SMS Engelleme Uygulamaları

Arama ve SMS engelleme uygulamaları, kullanıcıların istenmeyen numaralar tarafından rahatsız edilmemesini sağlar. Böylece telefon kullanım deneyimi doğrudan olumlu yönde etkilenir.

WhatsApp Kişi Engelleme ve Engel Kaldırma Nasıl Yapılır?
MOBİL

WhatsApp Kişi Engelleme ve Engel Kaldırma Nasıl Yapılır?

WhatsApp, engelleme ve engel kaldırma işlemlerinin çok pratik bir şekilde yapılabilmesine imkân tanıyor. Peki, popüler anlık mesajlaşma uygulamasında söz konusu işlemleri gerçekleştirmek için hangi adımları uygulamak gerekiyor? Bu yazıda çoğu kişinin merak ettiği soruyu yanıtlayacağız.

YORUMLAR