iOS 7 Nasıl Yüklenir

iOS 7 en sonunda yayınlandı ve iPhone, iPad ile iPod cihazlarınıza nasıl yükleyeceğinizi blog yazımızda görebilirsiniz.

iOS 7 Nasıl Yüklenir

iOS 7'yi uzun süredir beklediğinizi biliyoruz ve Apple'ın yepyeni tasarımı ile bizlere sunduğu işletim sistemi en sonunda yayınlandı ve cihazlara yüklenmeye hazır. Ancak iOS 7'yi yüklemeden önce dikkat etmeniz gerekenler var ve nasıl yükleyeceğinizden bahsetmenin yanında bu dikkat etmeniz gerekenlere de değineceğiz.

Cihazınızı kontrol edin

Elbette ilk olarak cihazınızın iOS 7'ye uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Uyumlu olan cihazlar arasında iPhone 4 ve üzeri, Retina ekranlı iPad, iPad 2 ve beşinci nesil iPod Touch yer almaktadır. Ancak cihazınıza iOS 7 yüklenebilir durumda olsa da yeni işletim sisteminin tüm işlevlerinde faydalanmanız mümkün olmayacak. Daha yeni cihazlara daha fazla, eski cihazlara ise daha az özellik gelecek. iPhone 5S ve iPhone 5C'de ise iOS 7 önceden kurulu olarak gelecek.

Ne zaman indirmeli?

iOS 7, önceki iOS sürümleri gibi çıktığı anda milyonlarca kullanıcı tarafından indirilmeye çalışılıyor ve bu nedenle özellikle ilk gün boyunca büyük sıkıntılar yaşanıyor. Eğer cihazınızın uzun süren yükleme işlemi sırasında kullanıma kapalı olmasını istemiyorsanız gün sonunda yahut yarın indirmeyi deneyebilirsiniz. Aksi taktirde indirme işlemi oldukça uzun sürecektir.

Aynı zamanda iTunes kullanarak iOS 7'yi indirmeye çalışırsanız, over the air modundan çok daha hızlı bir şekilde iPhone veya iPad'inize yükleme yapabilirsiniz.

iTunes'u güncelleyin

Herhangi bir sorunun önünü alabilmek için bilgisayarınızda kurulu olan iTunes'un en son sürümünde olması gerektiğini unutmamalısınız. Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak iTunes'u yükleyebilirsiniz.

Cihazınızı yedekleyin

iOS 7'nin kurulma aşamasında herhangi bir sorun yaşanması ihtimaline karşılık cihazınızı kesinlikle yedeklemelisiniz. iTunes'un son versiyonuna sahipseniz direkt olarak yedekleme yapabilirsiniz. Dileyenler iCloud üzerinde de ayarlar menüsünden yedekleme yapabilirler.

iOS güncellemesini gerçekleştirin

Wi-Fi üzerinden güncelleme

Wi-Fi üzerinden direkt olarak iOS 7'yi telefon ya da tabletinize yükleyebilmek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme menüsünü takip edebilir ve karşınıza çıkacak olan yönergeleri takip edebilirsiniz.

iTunes üzerinden güncelleme

Alternatif olarak kullanabileceğiniz iTunes üzerinden güncelleme özelliği çok daha güven verici olduğu için sizlere de bunu öneriyoruz. İlk olarak yapmanız gereken iPhone, iPad ya da iPod'unuzu USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlamak ve iTunes'u açmak. Sol menüde cihazınızın adını göreceksiniz, üzerine tıklayarak devam edin.

Ekranın orta kısmında cihazınızın versiyonunu ve "Güncellemeleri denetle" adlı bir buton göreceksiniz. Bu butona tıklayarak devam ediyoruz.

Eğer iTunes'unuz yeni sürümü bulabilirse "İndir ve güncelle" ile "İndir" adlı butonları göreceksiniz. Hemen yüklemek istiyorsanız güncelleme olan seçeneği, sadece indirmek istiyorsanız ve sonra kurmayı düşünüyorsanız indir seçeneğini kullanabilirsiniz.

Sabırlı olun

Güncelleme işlemi sırasında hiç bir şekilde cihazınızı rahatsız etmeyin ve işlemi tamamlamayı bekleyin. Eğer yoğun bir zamanda güncelleme yapmaya çalıştıysanız bunun oldukça fazla zaman alabileceğini unutmayın.

YORUMLAR