iOS 11: Kontrol Merkezi Nasıl Kişiselleştirilir?

iOS 11 ile gelen kontrol merkezini kişiselleştirmeyi nasıl yapacağınızı blogumuzda anlattık.

iOS 11: Kontrol Merkezi Nasıl Kişiselleştirilir?

iPhone 8 ve iPhone X'in tanıtıldığı etkinlikte iOS 11'in tam sürümünün ne  zaman kullanıcıyla buluşacağı da açıklanmıştı ve tarih olarak 19 Eylül işaret edilmişti. Uzun süren test sürecinden sonra iOS 11'in tam sürümü artık herkes için indirilebilir hale geldi. Yeni bir işletim sistemi demek, yeni özellikler demek. iPhone ve iPadler için bu yeni özelliklerden biri de kontrol merkezini kullanıcının istediği şekilde düzenleyebilmesi oldu. Şimdiye kadar Apple, işletim sisteminde kullanıcılara çok fazla düzenleme ve kişiselleştirme şansı tanımasa da bu inadını iOS 11 ile yavaş yavaş kırıyor gibi görünüyor.

iOS 11 ile değişen kontrol merkezindeki butonları kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Peki ama nasıl mı? Gelin bu sorunun cevabına birlikte bakalım.

iOS 11 Kontrol Merkezi Düzenleme

Öncedeki versiyonlarda da ayarların içinde bulunan kontrol merkezine girin. Daha sonra burada kontrol merkezini kişiselleştir butonunu göreceksiniz. Buraya girdikten sonra şu an kontrol merkezinizde bulunan ayarları ve ekleyebileceğiniz seçenekleri göreceksiniz. Eklemek istediğiniz kısayolların başındaki yeşil yuvarlağa tıklayıp, kontrol merkezinize ekleyebilirsiniz. Kontrol merkezinde görmek istemediğiniz ayarları ise başındaki kırmızı yuvarlağa dokunarak kontrol merkezinizden silebilirsiniz.

iOS 11 Yayınlandı! Peki Yenilikler Neler?

Bu Sefer de iOS 11 Duvar Kağıtları Sızdı

YORUMLAR