Instagram Ne Kadar Veri Kullanıyor? Veri Kullanımı Nasıl Azaltılır?

Görüntü tabanlı sosyal medya platformu Instagram ne kadar veri kullanıyor? Bu rehberde Instagram uygulamasının kaç MB tükettiği veri miktarını açıkladık.

Meta tarafından sunulan görüntü tabanlı sosyal medya uygulamasını kullanıyorsanız Instagram ne kadar veri kullanıyor sorusunun cevabını merak ediyor olabilirsiniz. Peki, dünya genelinde yaygın olarak kullanılan hizmetin veri kullanımı ne durumda?

Bu rehberde Instagram ne kadar internet yer sorusu dahil olmak üzere merak edilen bazı soruları yanıtlayacağız. Rehberimizi inceleyebilir ve sosyal medya hizmetinin ne kadar veri tükettiğini öğrenebilirsiniz.

Rehberdeki miktarların ortalama bir değer olduğunu, bu miktarların kullanıcıdan kullanıcıya değişebileceğini belirtmek gerekiyor. Bu sebepten ötürü söz konusu uygulamayı kullanırken veri tüketimini kontrol edebilirsiniz.

Instagram Ne Kadar Veri Kullanıyor?

Kullanıcıların fotoğraf ve video paylaşabilmesine imkân tanıyan Instagram 5 dakikada ortalama olarak 50 MB internet tüketir. 15 dakikada 150 MB, 30 dakikada 300 MB, 45 dakikada 450 MB, 1 saatte ise 600 MB veri harcanır.

Bir hafta boyunca günde 1 saatlik Instagram kullanımı toplamda 4,2 GB veri (600 x 7) tüketir. Günlük bir saatlik kullanımı bir ay boyunca yaptığınızda ise toplamda yaklaşık olarak 16 GB veri harcanacaktır.

İnternetiniz Boşa Gitmesin: Mobil Veriyi Tasarruflu Kullanmanın Yolları
MOBİL

İnternetiniz Boşa Gitmesin: Mobil Veriyi Tasarruflu Kullanmanın Yolları

Mobil veriyi tasarruflu kullanma yolları sayesinde mobil internet tüketiminin azalmasını sağlayabilir ve böylece internetin daha kısa sürede sona ermesini önleyebilirsiniz.

Instagram'a Fotoğraf ve Video Yüklemek Ne Kadar İnternet Yer?

Görüntü tabanlı sosyal medya hizmetine bir fotoğraf yüklemek yaklaşık olarak 2 MB veri tüketirken bir adet video yüklemek ise 8 MB civarında veri harcar. Elbette bu miktar telefondan telefona değişiklik gösterebilir.

Instagram Video İndirme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Instagram Video İndirme Nasıl Yapılır?

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, video indir özelliği sunmuyor. Bu nedenden ötürü kullanıcılar Instagram’da bulunan kaydetme özelliğini kullanmak zorunda kalıyor.

Instagram'ın İnternet Kullanımı Nasıl Öğrenilir?

  • Telefonun ayarlar menüsüne girin.
  • Uygulamalar kategorisini açın.
  • Instagram'ı seçin.
  • "Mobil veri" veya "Uygulama veri kullanımı" bölümüne girin.

Instagram Hikaye Gizleme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Instagram Hikaye Gizleme Nasıl Yapılır?

Popüler sosyal medya hizmetinde yayımladıkları hikayelerin, bazı kişiler tarafından görünmesini istemeyen kişiler için Instagram hikaye gizleme özelliğini sunuyor.

Instagram Veri Kullanımı Nasıl Azaltılır?

  • Instagram uygulamasını açın.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Profil sayfanızı açın.
  • Yatay üç çizgi simgesine dokunun.
  • "Ayarlar ve gizlilik" menüsünü görüntüleyin.
  • "Medya kalitesi" kategorisine girin.
  • "Daha Az Hücresel Veri Kullan" seçeneğini aktif hâle getirin.

En popüler sosyal medya uygulamaları arasında bulunan Instagram'da veri kullanımını azaltmak için yukarıda yer alan adımları sırası ile uygulayabilirsiniz. Sosyal medya platformunda yer alan bu özellik, daha az veri tüketilmesine yardımcı olabilir.

Instagram Benzeri Uygulamalar
SOSYAL MEDYA

Instagram Benzeri Uygulamalar

Instagram benzeri uygulamalar kullanmak isteyen kişiler için bir liste hazırladık. Hazırladığımız listede birbirinden başarılı hizmetler bulunuyor.

Bu rehberde Instagram ne kadar internet yer sorusu dahil olmak üzere merak edilen bazı soruları yanıtladık. Tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından tercih edilen sosyal medya hizmeti ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR