Instagram Hikayeler'in Muhtemelen Bilmediğiniz 6 Özelliği

Instagram’ın ilk çıktığında dışladığımız, hatta hor gördüğümüz hikaye özelliği, zaman içerisinde neredeyse hepimizin vazgeçilmezi haline geldi. Geçtiğimiz aylarda günlük 200 milyon kullanıcıya ulaşan özellik hakkında muhtemelen bilmediğiniz 6 güzel özell

Instagram Hikayeler'in Muhtemelen Bilmediğiniz 6 Özelliği

Instagram’ın ilk çıktığında dışladığımız, hatta hor gördüğümüz hikaye özelliği, zaman içerisinde neredeyse hepimizin vazgeçilmezi haline geldi. Geçtiğimiz aylarda günlük 200 milyon kullanıcıya ulaşan özellik hakkında muhtemelen bilmediğiniz 6 güzel özelliği sizler için derledik. Uyarı: izleme sıralamasının neye göre belirlendiği blogda bulunmamaktadır, bunun için gelenler yol yakınken yazıyı terk edebilir, ne yazık ki konuyla ilgili bizim de merakımız sürmekte…

Tüm Renk Tonlarına Erişin

Siz de hikayelerinize birer sanat eseri muamelesi yapıyor ve renk uyumu için ayrı bir çaba sarf ediyorsanız bu özelliği öğrendiğinizde sevineceksiniz. Sandığınızın aksine Instagram’ın renk seçeneği 27 adet değil. Tüm renk aralığına ulaşmanız için herhangi bir rengin üzerine uzun basmanız yeterli. Böylelikle o rengin tüm tonlarına ulaşmanız için gerekli renk skalasına ulaşabilirsiniz.

Üstelik bu özellik hem yazı hem de kalem özelliğinde geçerli!

Renkli Arka Plan Oluşturun

Bazen bir resim değil de sadece yazı yazmak istersiniz ya hani? Sonra Google’a bir renk yazar, o rengin fotoğrafını kaydeder, hikayede arka plan yaparsınız hani? Nasıl yani? Bir manyak ben değilimdir değil mi?

Benim gibi işi dolandırmanıza artık gerek yok. Instagram hikayelere girerek herhangi bir fotoğraf çekin, ardından kalem özelliğine gelip dilediğiniz renk tonunu seçin ve ardından ekrana parmağınızı basılı tutun. Ta ta tatam! İşte arka planınız hazır, şimdi üzerine dilediğiniz kişiye dokundurmalı yazınızı yazabilirsiniz!

Tabi benden yaratıcı olacağınıza eminim. Ayrıca ‘keçeli kalem’ özelliği açıkken aynı işlemi uyguladığınızda çektiğiniz resmi subliminal olarak arkada kullanabilirsiniz. Yalnız belirtmek isterim ki, diğer yazı yöntemlerinde de farklı sonuçlar hayal ediyorsanız, etmeyin. Çünkü ben ettim yok öyle bir olay.

Videolarınıza Arka Plan Müziği Ekleyin

Bunun için çok sayıda program olduğunu ben de biliyorum lakin gün içerisinde yok olacak bir hikaye için bu kadar uğraşmak istemez ve kısa yoldan videonuza arka plan müziği eklemek isterseniz de Instagram’ı kullanabilirsiniz. Bu özellik Snapchat’te hep varken, Instagram’a yeni eklendi. Daha önce hikaye çekmeye başladığınızda çalan müzik otomatik olarak durdurulurken, artık video esnasında devam ediyor. Üstelik bu durum, sadece telefonunuzda kayıtlı müzikler için değil, tüm müzik uygulamaları için de geçerli.

Eski Fotoğrafları Hikayenizde Kullanın

Hikayeler doğası gereği o gün içerisinde kaydedilen anıları paylaşmak için türetilmiş bir özellik. Bu sebeple olacak ki galerinizden bir fotoğraf ya da video paylaşmak istediğinizde size sadece son 24 saatlik medyayı kullanma yetkisi sunuyor. Ama malum devir teknoloji çağı, devir artık çözüm çağı! Peki ne yapıyoruz? O profile eklenecek kadar güzel olmayan ama paylaşılmadan da geçilmek istenmeyen fotoğrafı hikayenize eklemek için tek yapmanız gereken, ekran görüntüsünü almak. Eminim bunu akıl edenleriniz olmuştur ancak ben yine de yazayım sonra vay efendim Tamindir’de bunu bize söylememişti diyenler olmasın.

Video Kaydederken Zoom Yap

Hikaye özelliği ile çektiğiniz video esnasında ekrana klasik yakınlaştırma hareketini yaparak videoyaya zoom yapabilirsiniz. Dokunmatik ekran üzerinde birden fazla dokunmayı algılama kısıtlaması Instagram’ın hikayeler özelliği için geçerli değil.

Hatta tıpkı benim gibi, videoyu çektiğiniz anda zoom yapıp bunun da ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Bu şey gibi oldu gerçi, ‘sonra hepsi uşağa?’

Hikayeler Arası Gezerken Kullanabileceğiniz Alternatif Hareketler

Başlığı yazarken biraz zorlandım doğru ama şimdi size çok açıkça olayı özetleyeceğim. Ana sayfanızda sıralı hikayeleri izliyorsunuz. Klasik hikayeye geçmek için ekrana tıklayıp duruyorsunuz. Hop! Şeyma Subaşı geldi. Lakin Wifi’ye bağlı değilsiniz ve bütün hikayeleri izlerseniz internet paketiniz bitecek. Ne yapıyoruz?

Seçenek 1

Ekranda parmağı aşağı doğru sürüklüyoruz. Bu hareket hikayeleri direkt kapatacak. Ama zaten bunu biliyor olmalısınız, yani umarım, çünkü aksi takdirde yüzlerce hikayeyi sonuna kadar izlemeye mahkum olursunuz maazallah!

Seçenek 2

Şeyma Subaşı’nın Menemen testisi gibi dizilmiş hikayesini gördüğümüz anda sakince parmağımızı ekranda sağdan sola sürüklüyoruz. Hooop, bir sonraki hikayeye geçtik ve Subaşı’nı eve gidip Wifi’ye bağlanınca izlemek için bekletmiş olduk.

Eğer, hikayeleri boş boş izlerken el alışkanlığı ilgilendiğiniz birinin hikayesini geçtiyseniz de biraz önce Subaşı’nın geçerken kullandığınız hareketi tam tersi yönünde, soldan sağa uyguladığınızda bir önceki hikayeye geri dönebilirsiniz. Kısacası bu hareket hikaye geçmek değil, kişi geçmek için kullanılmalı!

Son olarak, hikaye geçerken kullandığınız ‘tıklama’ hareketi için, ekranın sağdan yüzde 75’i ilerle anlamına gelirken soldan yüzde 25’lik bölüm geriye hareket etmenizi sağlar.

Daha önce de çok kez Instagram Hikayeler’in özelliklerine dair yazılar paylaşmıştık. Eğer aradığınız kolaylığı burada bulamadıysanız, aşağıdaki yazılarımıza da göz atmayı unutmayın!

Instagram Hikayeleri Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Instagram'ın Yeni Arşiv Özelliği Nasıl Kullanılır?

YORUMLAR