Instagram Canlı Yayın (Canlı Video) Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram, canlı yayın yapma ve izleme işlemlerinin çok kolay şekilde gerçekleştirilmesine imkân tanıyor. İşte yayın yapmak için uygulamanız gereken adımlar!

Instagram, canlı yayın yapılabilmesine olanak tanıyor. Böylelikle içerik oluşturucuları, takipçileri ile gerçek zamanlı olarak iletişim kurabiliyor. Peki, görüntü tabanlı sosyal medya uygulamasında canlı yayın yapabilmek için hangi adımları uygulamak gerekiyor? Hazırladığımız rehber ile merak edilen soruyu yanıtladık. 

Milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan sosyal medya uygulamasında canlı yayın özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde doğrudan sosyal medya uygulaması üzerinden canlı yayın yapabilir ve takipçileriniz ile iletişim kurabilirsiniz.

Instagram'da Başkasının Hikayesini Kendi Hikayenizde Paylaşma
SOSYAL MEDYA

Instagram'da Başkasının Hikayesini Kendi Hikayenizde Paylaşma

Instagram başkasının hikayesini paylaşma için tek bir yol sunuyor. Bu yola başvurmak için hikayeyi paylaşan kişinin sizi etiketlemesi gerekiyor.

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan sosyal medya uygulamasında bulunan canlı yayın özelliğini çok pratik ve hızlı bir şekilde kullanabilirsiniz. Bu yazıda söz konusu özelliği nasıl kullanabileceğinizi detaylı bir şekilde açıkladık.

Instagram'da Canlı Yayın Yapma Adımları Neler?

  • Instagram'ı açın.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Ekranın üst kısmındaki "+" simgesine dokunun.
  • "Canlı" seçeneğini seçin.

Tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından kullanılan sosyal medya uygulaması üzerinden canlı yayın yapabilmeniz mümkün. Bu işlem için yalnızca üç adım uygulamanız yeterli. Bu adımları sırası ile uygulamanız halinde canlı yayın başlatılır.

Görüntü tabanlı sosyal medya uygulaması üzerinden canlı yayın başlatabilmek için ilk olarak uygulamayı açın. Uygulamayı açtıktan sonra ana sayfanın üst kısmında konumlanan "+" simgesine basın. Son olarak "Canlı" seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde yayın başlayacaktır. Canlı yayın sırasında yayınınızı izleyen takipçileriniz yorum yapabilir ve kalp gönderebilir.

Instagram Canlı Yayın İzleme Nasıl Yapılır?

  • Instagram uygulamasına girin.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Üst kısımdaki Hikayeler bölümünden "Canlı" butonuna dokunun.

Görüntü tabanlı sosyal medya uygulamasında diğer kişilerin yaptığı canlı yayınları nasıl izleyebileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Milyonlarca kişinin kullandığı uygulamada diğer kişilerin yayınlarını çok pratik bir şekilde izleyebilirsiniz.

Söz konusu uygulamada yayın izleyebilmek için ilk olarak akıllı telefonunuzda ya da tabletinizde yüklü olan Instagram uygulamasını açın. Eğer hesabınız açık değil ise üyelik bilgilerinizi yazarak oturum açın. Bu işlemin ardından hesabınıza giriş yapılacaktır.

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra ekranın üst kısmında Hikaye paylaşan kullanıcıları göreceksiniz. Aynı satırda canlı yayın yapan kullanıcılar da yer alıyor. Dolayısıyla yayınını izlemek istediğiniz kişiyi yukarıda yer alan satır üzerinden bulun ve üzerine dokunun.

Instagram Canlı Yayın Kaydetme Nasıl Yapılır?

Instagram canlı video kaydetme seçeneği, hem Android hem de iOS kullanıcıları için 10.12 sürümle birlikte kullanıma açıldı. Instagram’ın son sürümü kullanmıyorsanız canlı yayın kaydetme şansınız olmuyor. Instagram’da canlı yayın sonlandığında sağ üst köşede çıkan “Kaydet”e dokunarak canlı videonuzu (yayınızı) kaydetmiş oluyorsunuz.

Instagram canlı videolarınız, doğrudan film rulonuza kaydediliyor; uygulamada tutulmuyor. Ayrıca canlı yayın esnasında aldığınız yorum, beğenilerle birlikte izlenme sayısı kaydedilmiyor, sadece videonuz kaydediliyor.

Instagram Hikayeler Paylaşma Adımları Neler?

  • Instagram uygulamasını açın.
  • Üyelik bilgilerinizle hesabınıza giriş yapın.
  • Parmağınızı sağa doğru sürükleyin.
  • Galerinizden bir görsel veya video seçin.
  • "Gönder" butonuna basın.

Canlı yayın özelliğiyle birlikte eklenen Snapchat’ten bildiğimiz kaybolan fotoğraf ve video gönderimi de eklendi. Dilediğiniz kişi veya gruba görüntülendiği kaybolan video veya fotoğraf göndermek için tek yapmanız gereken parmağınızı sağa kaydırıp kamerayı açmak, fotoğraf/videonuzu çekip ardından sağ alttaki oka dokunmak. Son olarak göndereceğiniz kişi veya grubu seçip “Gönder” butonuna dokunuyorsunuz.

Sizinle paylaşılan bu özel fotoğraf ve videoları görmek için de sağ üstteki uçak simgesine dokunuyorsunuz. Burada en üstte görüntülediğinizde uçup gidecek fotoğraf/videolar paylaşan takipçilerinizi altında da direkt mesajlarınız görüntüleniyor.

YORUMLAR