İkinci El iPhone Satışında Dikkat Etmeniz Gerekenler

İkinci el iPhone 7, 6s, 6, 5s cihazınızı satmadan önce, satışa çıkarırken bilmeniz gerekenler blog yazımızda.

İkinci El iPhone Satışında Dikkat Etmeniz Gerekenler

İkinci el iPhone satın almak kadar kullanılmış iPhone’u satmak da zor bir iş. Senelerdir kullandığınız iPhone’unuz artık beklentilerinizi karşılamıyor veya bir nedenden dolayı değiştirme kararı aldıysanız yeni iPhone modeline bakmadan elinizdekini çıkarmanız indirimli alabilmenizi sağlayacaktır. Peki iPhone’unuzu satarken dikkat etmeniz gerekenleri biliyor musunuz?

Bilindiği gibi iPhone’un ikinci el piyasası da oldukça güçlü. Yeni iPhone tanıtıldıktan hemen sonra Apple’ın önceki modellerde etkili bir indirim uygulamaması iPhone arayışında olanları ikinci el iPhone satışlarının olduğu e-ticaret sitelerine yönlendiriyor. Alıcı tarafındaysanız ikinci el, hiçbir sorunu olmayan uygun fiyatlı iPhone bulmak için saatlerinizi hatta günlerinizi harcamanız gerekiyor. Satıcı tarafındaysanız da işiniz zor. Elinizdeki iPhone’u ne zaman satışa çıkaracağınızı çok iyi bilmelisiniz. Yanlış zamanlama size pahalıya mal olabilir. Tabii ki satış yapacağınız kanal da önemli. Senelerdir kullandığınız iPhone’u satmadan önce yapmanız gerekenleri de bilmelisiniz. Şimdi dilerseniz iPhone’unu satıp yeni iPhone alma düşüncesinde olan biri nelere dikkat etmeli? sorusunun yanıtına geçeyim.

iPhone'unuzu Temizleyip Fotoğrafını Çekin:

iPhone’unuzu e-ticaret siteleri aracılığıyla uzaktan satışa çıkaracaksanız ilana iliştireceğiniz fotoğraflar son derece önemli. İkinci el iPhone ilanlarına bakan kişilerin dikkatini ilk çekecek olan ilandaki fotoğraflar olacaktır. iPhone’unuzu kutusundan çıkmış şekliyle (kılıflı kullanıyorsanız kılıfından, ekran koruyucu filmini, varsa çıkartmaları da sökerek) ve Apple’ın önerdiği şekilde güzelce temizledikten sonra aydınlıkta (gündüz vakti) mümkünse kaliteli bir fotoğraf makinesiyle çekip ilana koymanız kozmetiğe önem veren alıcıların ilanınızı fark etmesini sağlayacaktır. Bu arada ilanın açıklama kısmında parça değişimi olduysa, çizikler varsa bunları belirtmeniz daha sonrasında problem çıkmaması açısından yararınıza olacaktır.

İkinci El iPhone Fiyat Araştırması Yapın:

İkinci el iPhone ilanınızı vermeden önce bir fiyat araştırması yapmanızda fayda var. Yurt dışından getirdikleri iPhone’lara dahi astronomik rakamlar isteyen satıcıları es geçerek gerçek satıcıların ilanlarına bakmanız iPhone’unuzun ederini öğrenmenizin en kolay yolu. “Telefoncudan da öğrenebilirim ki?” diyebilirsiniz. Tecrübeyle sabittir ki telefoncunun çektiği fiyatla satarsanız çok zarara uğrarsınız. Konumuza dönecek olursak; İkinci el iPhone ilanlarında ilk bakacağınız yer ilan detayları olmalı. Çizik, yurt dışından alınma, parça değişimi fiyatı doğrudan etkileyen şeyler. Bunlara bakıp ardından satıcının istediği fiyata bakın. Kendi cihazınızla karşılaştırma yaptıktan sonra iPhone’unuzun ederini belirleyin. Bu noktada “Yeni iPhone tanıtıldığında Apple’ın resmi fiyatlarına bakıp ona göre belirlerim” diyebilirsiniz. Apple, yeni iPhone’u tanıttıktan aylar sonra bile önceki modellerde çok ciddi fiyat düşüşleri uygulamadığından telefonunuzun ederini belirlemeniz zor olacaktır.

Güvenli E-Ticaret Sitelerine İlanınızı Verin:

iPhone’unuzun ne kadar edeceğini belirledikten sonra iş ikinci el iPhone ilanınızı açacağınız e-ticaret sitesini belirlemeye kaldı. İlanınızı vereceğiniz e-ticaret sitesinin hem alıcı hem de satıcıyı koruyan bir sisteme sahip olması gerekiyor. Güvenli e-Ticaret (GeT) Sistemini kullanan Sahibinden.com, Sıfır Risk Sistemini kullanan GittiGidiyor gibi bilindik sitelerde ilan açmanız iPhone’unuzu hızlıca daha da önemlisi güvenli şekilde elden çıkarabilmenizi sağlayacak.

iPhone'unuzu Sıfırlayın, iCloud Etkinleştirme Kilidini Kaldırın:

iPhone’unuzu göndermeden önce sıfırlayıp (Ayarlar – Genel – Sıfırla – Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil) tüm verilerinizin silindiğinden emin olun. iPhone’umu Bul’u kapatmanız da alıcının iCloud etkinleştirme sorunu yaşamaması açısından gerekli. Bildiğiniz üzere iCloud etkinleştirme kilidini sadece kullanıcının kendisi kapatabiliyor ve bunu sorgulayabildiğiniz şu an için bir site yok. Satıcı olarak alıcıya iPhone’umu Bul etkinleştirme kilidini kaldırdığınıza dair bilgi vermeyi unutmayın.

iPhone'unuzu Doğru Zamanda Elden Çıkarın:

"iPhone'umu ne zaman satmalıyım?" sorusunun yanıtı oldukça basit. Yeni iPhone’un tanıtılmasına haftalar kala, Eylül lansmanı gerçekleşmeden elden çıkarmanız gerek. Aksi halde Apple eski modelde fiyat düşüşü yapmasa dahi teknoloji mağazaları indirim yapmaya başlayacak ve istediğiniz fiyata satamayacaksınız.

iPhone'unuzu Satmadan Önce Yapmanız Gerekenler

YORUMLAR