Hyundai Nano Cooling Film Nedir? Nasıl Çalışır?

Hyundai'nin geliştirdiği yenilikçi cam filmi araç içi sıcaklığı düşürerek serin ve konforlu bir yolculuk vadediyor. İşte, Nano Cooling Film ve özellikleri!

Hyundai, kendi ürettiği otomobillerinde kullanmak üzere yenilikçi teknolojilerle üretilmiş özel bir cam filmi geliştirdi. Nano teknolojilerden yararlanılan bu cam filmi sadece görsel konfor sağlamakla kalmıyor aynı zamanda araç içi iklimini de büyük oranda etkileyecek yenilikler sunuyor.

Nano Cooling Film adı verilen teknoloji, özellikle yaz aylarında sürücüler ve araç içinde seyahat eden yolcular için ekstra konfor sağlayan bir seçim olabilir.

Peki, Hyundai tarafından geliştirilen yeni nesil cam filmi Nano Cooling Film’in sahip olduğu özellikler neler? Tam olarak ne gibi avantajlar sunuyor? Gelin, markanın yenilikçi girişimine biraz daha yakından bakalım.

Hyundai Fiyat Listesi - 2024
Otomobil

Hyundai Fiyat Listesi - 2024

Hyundai tarafından piyasaya sürülen pek çok otomobil modeli bulunuyor. Peki, Hyundai fiyat listesi ne durumda? Bu yazıda yakın zamanda Hyundai marka yeni bir araba satın almak isteyen kişiler için bir rehber hazırladık.

Hyundai Nano Cooling Film Nedir?

Özel bir kızılötesi teknolojisi ile donatılan cam filmi adeta otomotiv sektörüne damgasını vurdu. Yakın bir gelecekte hem Hyundai imzalı araçlarda hem de diğer otomobil markalarında bu teknolojiden yararlanılacağı düşünülüyor. 

Araç içi sıcaklığını önemli ölçüde düşüren bu sistem daha konforlu bir yolculuk deneyimi sunmanın yanı sıra klima çalıştırma gereksinimini de ortadan kaldırarak önemli oranda enerji tasarrufuna ön ayak oluyor.

Benzer şekilde cam bile açmanıza gerek kalmadan serin bir ortamda yolculuk etmenize imkân tanıyan bu teknoloji hız kesmeden, daha az yakıt ve enerji harcayarak, konforlu biçimde yola devam etmenize yardımcı oluyor.

Hyundai Nano Cooling Filmi Nasıl Çalışır?

Hyundai tarafından geliştirilen bu teknoloji ile ilgili vadedilen en önemli avantajlardan birisi otomobil içi sıcaklığı 22 dereceye kadar düşürebiliyor olması.

Yani, yaz aylarında bu teknolojinin kullanıldığı bir araçta seyahat edenler dışarısı 45 derece olsa bile araç içinde oda sıcaklığında yolculuk yapabiliyor olacak.

Bu teknoloji, şu anda Pakistan’ın Lahor şehrinde test ediliyor. Araç içi mahremiyeti sağlayan cam filminin bu bölgede sürücüye yakın alanlarda 10 derecenin üstünde sıcaklık düşüşü sağladığı belirtiliyor.

Standart cam filmleri ile kıyaslandığında 15 derece daha fazla bir düşüş sağladığını söylemek mümkün. Filmsiz camlarda ise 22 derecelik düşüş vadediliyor.

Hyundai Santa Fe Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi
Otomobil

Hyundai Santa Fe Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Hyundai 2023 yılının sonlarında doğru Santa FE modelini A’dan Z’ye yenileyeceğini duyurmuştu. SUV kategorisinde sıra dışı bir deneyim sunmayı hedefleyen modelin tasarımında eski sürümlere göre büyük farklılıklar yer alacak.

Kızılötesi teknolojilerle geliştirilmiş yenilikçi Hyundai Nano Cooling Cam Filmi ilginizi çekti mi? Gelecek nesil otomobillerde bu teknoloji ile sık karşılacağımızı düşünüyor musunuz? Yorumlarda düşüncelerinizi bizimle paylaşın!

YORUMLAR