Her Android Kullanıcısının Bilmesi Gereken 3 Play Store İpucu

Play Store'u daha etkin bir şekilde kullanabilmeniz için bilmeniz gereken 3 ipucunu sıraladık.

Her Android Kullanıcısının Bilmesi Gereken 3 Play Store İpucu

Android cihazlarınıza yeni bir şey yüklemek istediğinizde, Play Store üzerinden oyunlar, uygulamalar, filmler, kitaplar ve daha fazlasını bulabiliyorsunuz. Kullanımı kolay olsa da, bilmeniz gereken bazı ipuçlarıyla birlikte Play Store’u daha etkin bir şekilde kullanabilirsiniz. Bu rehberimizde de her Android kullanıcısının bilmesi gereken 3 Play Store ipucunu sıraladık. Mutlaka göz atın.

1. Oyunları İndirmeden Önce Demo’ları Deneyin

play store oyun demoları

Google’ın Hazır Uygulamalar özelliği, herhangi bir uygulamayı veya oyunu yüklemeden önce test edebilmenizi sağlayan oldukça faydalı bir özellik. Onlarca MB, hatta GB’ları bulan uygulamaları yüklemeden test etmek istiyorsanız yapmanız gereken tek bir adım bulunuyor.

Yüklemeden denemek istediğiniz uygulamanın indirme sayfasına girdiğinizde, Yükle butonunun hemen yanında bulunan Şimdi Dene butonuna tıkladığınızda saniyeler içerisinde oyunun açıldığını göreceksiniz. Burada oyunu test ederek, indirip indirmeyeceğinize karar verebilirsiniz.

2. Uygulamaların Beta Sürümlerini Test Edin

uygulama beta sürümleri

Kullandığınız uygulamaların yeni özelliklerini herkesten önce test etmek istiyorsanız, Play Store’da bunun için de bir seçenek sunuluyor. Geliştiricilerin uygulama üzerinde yaptıkları değişiklikleri Beta test kullanıcısı olarak denemek istiyorsanız, uygulama indirme sayfasının en alt kısmına inerek Beta Test Kullanıcısı Olun bölümünden Katılmak İstiyorum butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

3. İndirme Geçmişinizi Temizleyin

play store indirme geçmişi

Play Store üzerinde yer alan uygulama, oyun vb. içeriklerde sürekli arama yapıyor ve indirme işlemini gerçekleştiriyorsanız indirme geçmişiniz epey kalabalık olabilir. Bu listeyi temizlemek istiyorsanız sol üst köşede bulunan hamburger menüsüne tıkladıktan sonra Ayarlar > Yerel Arama Geçmişini Temizle adımını izleyebilirsiniz.

Eğer sizin de kullandığınız ve bizimle paylaşmak istediğiniz ipuçları varsa, aşağıdaki yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

 

Play Store Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir?
NASIL YAPILIR

Play Store Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir?

Play Store’da yaptığınız aramaların kayıtlarını temizlemek istiyorsanız, anlattığımız adımları izleyerek arama geçmişinizi temizleyebilirsiniz.


Play Store'a "Hesabım" Sekmesi Eklendi
YAZILIM

Play Store'a "Hesabım" Sekmesi Eklendi

Android’in sürekli güncellenen ve yenilenen uygulama mağazası Google Play’e yeni bir özellik daha eklendi. Ödemelerinizi yönetmenize ve ödeme geçmişinize göz atmanıza olanak tanıyan işlevin detaylarını inceliyoruz.

YORUMLAR