Hem Telefonunuzda Hem de Bilgisayarınızda Kullanabileceğiniz 7 Mesajlaşma Uygulaması

Uzun mesajlaşmalarınızı rahat bir şekilde yapmak istiyorsanız, hem telefonunuzda hem de bilgisayarınızda kullanabileceğiniz 7 mesajlaşma uygulaması listemizi inceleyebilirsiniz.

Hem Telefonunuzda Hem de Bilgisayarınızda Kullanabileceğiniz 7 Mesajlaşma Uygulaması

Akıllı telefonlarınızda mesaj gönderirken kullanabileceğiniz pek çok uygulama bulunuyor. Ancak, uzun bir konuşmaya girdiğinizde telefondan yazışmak sinir bozucu bir hal alabilir. Bilgisayara geçiş yaptığınızda ise işiniz biraz kolaylaşıyor. Biz de bu rehberimizde, hem telefonunuzda hem de bilgisayarınızda kullanabileceğiniz 7 mesajlaşma uygulamasını listeledik.

1. WhatsApp

WhatsApp Web

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması unvanına sahip olan WhatsApp, mobil uygulamasının yanında hem tarayıcıdan hem de masaüstünden kullanılabiliyor. WhatsApp Web veya masaüstü sürümü açtıktan sonra Ayarlar > WhatsApp Web / Masaüstü > QR Kodunu Tara adımlarını izleyerek eşleştirme işlemini tamamlayabilirsiniz. WhatsApp Web ve masaüstü sürümlerinde mesajlaşmalarınıza devam edebiliyor, dosya ve fotoğraf gönderebiliyor, yeni gruplar oluşturabiliyor ve hikayeleri izleyebiliyorsunuz.

2. Telegram

Telegram Web

WhatsApp uygulaması gibi Telegram uygulamasında da web uygulamasına giderek mesajlaşmanıza devam edebilirsiniz. Telefonunuzda Telegram uygulamasını yükledikten sonra web uygulamasına giriş yaparken telefon numaranız ile giriş yapabilirsiniz. Mesajlaşma, yeni sohbet başlatma, mesajları silme, fotoğraf ve dosya gönderme gibi özellikleri web uygulamasından kullanabiliyorsunuz.

3. iMessage

iMessage Mac ve iPhone

iPhone ve Mac kullanıcısıysanız, Apple’ın yerel mesajlaşma uygulamasını hem telefonunuzdan hem de Mac bilgisayarınızdan kullanabilirsiniz. Masaüstü sürümünün en büyük avantajlarından biri de, sadece iPhone kullanıcıları ile birlikte kullanmakla kalmayıp, diğer kullanıcılara da metin mesajları gönderebiliyorsunuz.

4. Viber

Viber Web

WhatsApp ve Telegram uygulamalarının aksine, Viber bir masaüstü istemcisi indirmenizi istiyor. Telefonunuzda Viber uygulaması yüklüyse, masaüstü uygulaması ile eşleştirme yapmak için QR kodunu kullanabiliyorsunuz. Mobil uygulama üzerinde Diğer > QR Kod Tarayıcı adımlarını izleyerek eşleştirme işlemini tamamlayabilirsiniz. Masaüstü uygulamasından mesaj ve dosya gönderme, görüntülü arama gibi özellikleri kullanabilirsiniz.

5. Line

Line Web

Mesajlaşma ve arama uygulaması olan Line, mobil platformların dışında Mac ve Windows cihazlarda da kullanılabiliyor. Ayrıca, Chrome tarayıcısı için de uzantısı mevcut. Mesaj gönderme, grup sohbetleri oluşturma, masaüstü bildirimleri, 1 GB’a kadar dosya gönderimi gibi birçok özelliği masaüstü sürümlerde kullanabiliyorsunuz.

6. WeChat

WeChat Web

Windows, Mac ve tarayıcı seçenekleri sayesinde hem akıllı telefonlarınızdan hem de bilgisayarınızdan kullanabileceğiniz WeChat uygulamasına mobil üzerinden kaydolmanız gerekiyor. Sonrasında ise diğer uygulamalarda olduğu gibi QR kodu tarayarak eşleştirme işlemini tamamlayabilirsiniz. Masaüstü uygulamalarında mesaj ve dosya gönderebiliyor, sohbetlerinize kaldığı yerden devam edebiliyorsunuz.

7. All-in-One Messenger

All-in-One Messenger

Yukarıda sıraladığımız mesajlaşma servislerinden birkaçını kullanmak isterseniz, All-in-One Messenger aracını kullanabilirsiniz. Chrome tarayıcısının bir uzantısı olan araçta WhatsApp, Telegram, WeChat, Slack, Skype ve Facebook Messenger gibi mesajlaşma platformlarını kullanabilirsiniz.

All-in-One Messenger’ın kurulumunu tamamladıktan sonra kullanmak istediğiniz her servis için giriş yapmanız gerekiyor. Bunlardan bazılarında e-posta adresiniz ile giriş yapabiliyorken, bazılarında ise QR kod taramanız gerekebiliyor.

Kullandığınız Mesajlaşma Uygulaması Ne Kadar Güvenli?
MOBİL

Kullandığınız Mesajlaşma Uygulaması Ne Kadar Güvenli?

{mediaId=452330} WhatsApp, FB Messenger, Viber, Line, Skype ve daha bir çok hızlı mesajlaşma uygulaması Kimi milyonların, kimi de yüz binlerin kullanımındayken; sizce bu tarz uygulamalar ne kadar güvenli olabilirler? Haydi birlikte inceleyelim.


Instagram İçin Mesajlaşma Özelliği Geliyor
YAZILIM

Instagram İçin Mesajlaşma Özelliği Geliyor

Sosyal paylaşım denildiğinde akla ilk gelen isimlerden olan Instagram artık daha da sosyal bir ortam olacak. Bir süredir kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla mantıklı ve sağlam adımlar atan Instagram en son Windows Phone işletim sistemi için resmi uygulamasını duyurmuştu.

YORUMLAR