GTA 6 Sistem Gereksinimleri Nasıl Olacak?

GTA 6 sistem gereksinimleri, uzun süredir çok fazla sayıda oyuncu tarafından en çok merak edilen konuların başında geliyor. İşte merak edilen sorunun yanıtı!

GTA 6 sistem gereksinimleri, Grand Theft Auto serisinin yeni oyununda kasma ve donma problemleriyle karşı karşıya kalınmadan oynanabilmesi için en az hangi donanım bileşenlerine ihtiyaç duyulduğunu gösterir. Bu da oyun deneyimini doğrudan etkiler.

Uzun süredir beklenen GTA 6 ne zaman çıkacak sorusu, Rockstar Games tarafından yanıtlandı ancak ihtiyaç duyulan minimum ve önerilen gereksinimler henüz açıklanmadı. Dolayısıyla oyunu bilgisayarda oynamak isteyen oyuncular, sorunsuz oyun deneyimi için hangi donanımın gerekeceğini merak ediyor.

Not: Rehberde yer alan sistem gereksinimleri resmî değildir. Grand Theft Auto 6'nın ihtiyaç duyabileceği tahmini donanım bileşenlerine yer verdik. Bu nedenle oyunun PC sürümünün resmî minimum ve önerilen gereksinimleri farklı olabilir.

GTA 6 Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 10 / Windows 11 64-bit
  • İşlemci: Intel Core i7 8700K ya da AMD Ryzen 7 3700x
  • Ekran Kartı: NVIDIA Geforce GTX 1080Ti veya AMD Radeon RX5700XT
  • RAM: 12 GB

Oyunun düşük ayarlarda oynanabilmesi için en az Intel Core i7 8700K ya da AMD Ryzen 7 3700x işlemcisine ihtiyaç duyabilir. Ekran kartı tarafında ise en az NVIDIA Geforce GTX 1080Ti veya AMD Radeon RX5700XT gerekebilir.

GTA 6 Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 10 / Windows 11 64-bit
  • İşlemci: Intel Core i9-10900K veya AMD Ryzen 5 5900X
  • Ekran Kartı: NVIDIA Geforce RTX 3080 ya da AMD Radeon RX 6800XT
  • RAM: 16 GB

Oyunun önerilen ayarlarda oynanabilmesi için en az NVIDIA Geforce RTX 3080 ya da AMD Radeon RX 6800XT ekran kartı gerekebilir. İşlemci tarafında ise Intel Core i9-10900K veya AMD Ryzen 5 5900X'e ihtiyaç duyulabilir.

GTA Benzeri Bilgisayar Oyunları
OYUN

GTA Benzeri Bilgisayar Oyunları

Her oyun gibi GTA serisinin de bir sonu var -eğer ki online olarak oynamıyorsanız- ve bir noktadan sonra hikaye bitiyor. GTA benzeri oyunlar ilginizi çekiyorsa ve yeni bir şeyler arıyorsanız bu yazımız çok işinize yarayabilir.

GTA 6 Kaç GB Kullanılabilir Alana İhtiyaç Duyacak?

Grand Theft Auto 6'nın en az 150 GB kullanılabilir alana ihtiyaç duyması bekleniyor. İhtiyaç duyulacak kullanılabilir alan miktarı henüz resmî olarak açıklanmadı. Resmî açıklama yapıldıktan sonra buradan bilgi vereceğiz.

Oyun piyasaya sürüldükten sonra bilgisayarınızın depolama tarafında yeterli miktarda kullanılabilir alan olmazsa artık oynamadığınız oyunları silebilirsiniz. Böylelikle depolama alanında önemli miktarda yer açabilirsiniz.

Eğer Windows'un yerleşik aracını kullanmak istemezseniz program kaldırma programı kullanabilirsiniz. Bu programlar, bilgisayarda yüklü olan oyunların ve programların kapsamlı şekilde ve kolayca silinmesini sağlar.

En Popüler GTA 5 Hileleri
OYUN

En Popüler GTA 5 Hileleri

GTA 5 hileleri, dünya genelinde çok büyük bir hayran kitlesine sahip olan oyunda bazı aktivitelerin anında gerçekleştirilebilmesine olanak tanıyor.

Bu yazıda açık dünya türündeki Grand Theft Auto VI'nın muhtemel sistem gereksinimlerini açıkladık. Oyunun sistem gereksinimleri hakkında henüz resmî açıklama yapılmadığını bir kez daha belirtelim. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR