Google Chrome Yer İşaretlerini Samsung İnternet Tarayıcısına Aktarma

Chrome yer işaretlerini Samsung tarayıcısına aktarma işleminin nasıl gerçekleştirileceğini merak eden kullanıcılar için oldukça ayrıntılı bir rehber hazırladık.

Chrome yer işaretlerini Samsung tarayıcısına aktarma işleminin nasıl yapılacağını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazıda Google Chrome isimli internet tarayıcısında yer alan yer imlerini Samsung'un web tarayıcısına nasıl aktarabileceğinizi görsellerle detaylı bir şekilde anlattık.

Samsung İnternet, Android için en iyi tarayıcılar arasında. Bu blog yazımızda da Google Chrome yer işaretlerini Samsung İnternet tarayıcısına aktarmanın en basit yolunu anlatıyoruz. Chrome yer işaretlerini dışa aktarma ile uğraşmadan tek tıkla Chrome yer imlerini Samsung İnternet’e aktarabilirsiniz. Yer işaretlerini senkronize etme işlemi de oldukça basit.

Google Chrome'da Dosya İndirme Hızı Nasıl Ayarlanır?
NASIL YAPILIR

Google Chrome'da Dosya İndirme Hızı Nasıl Ayarlanır?

İnternet tarayıcılarında dosyaları indirebilmek ve zararlı içeriklere karşı tarayabilmek için temel bir indirme yöneticisi sunuluyor.

Android telefonlarda yüklü gelen Chrome’u kullanan kullanıcılar olduğu gibi Samsung’un kendi tarayıcısını tercih eden kullanıcılar da var. Gizli mod ve video geliştirici gibi çok sayıda ek özellik sunmasının yanında Google Chrome’dan daha hızlı ve akıcı olmasıyla tercih edilen Samsung İnternet’in tek kötü yanı yer işaretlerini senkronize etme seçeneği sunmaması.

Masaüstü PC’de web tarayıcı olarak Chrome’u kullanıyorsanız yer imlerini Samsung İnternet’e doğrudan aktarma şansınız yok. Neyse ki Samsung Internet Chrome eklentisiyle bu sorun basitçe çözülebiliyor.

Chrome Yer İşaretlerini Samsung Tarayıcısına Aktarma Adımları Neler?

  • Samsung İnternet Chrome eklentisini indirin ve yükleyin.
  • Adres çubuğunun yanındaki Samsung tarayıcısının simgesine basın.
  • Samsung hesap bilgilerinizi girin.
  • Üç nokta simgesine tıklayın.
  • "Chrome yer imlerini içe aktar" seçeneğini seçin.

Dünya çapında milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan Google Chrome isimli internet tarayıcısında yer alan yer imlerini Samsung'un tarayıcısına aktarabilmek için bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Bu süreci çok kolay ve pratik bir şekilde tamamlayabilmenizi sağlayan bir eklenti mevcut. Bu eklenti sayesinde hızlı bir şekilde aktarma işlemini yapabilirsiniz.

Söz konusu işlem için ilk olarak Samsung Internet Browser Chrome eklentisini indirip yüklemeniz gerekiyor. Bu eklentiyi indirmek için aşağıda yer alan indirme bağlantısına tıklayabilirsiniz. Bu işlemi yapmanız halinde yeni bir internet sayfası açılacak. Açılan sayfada yer alan "İndir" butonuna basın. Bu işlem, indirme işleminin otomatik olarak başlamasını sağlayacak.

İndirme işlemi tamamlandıktan sonra eklentiye çift tıklayın ve kurulum sürecini gerçekleştirin Söz konusu eklentiyi yükledikten sonra adres çubuğunun sağ kısmında yer alan Samsung tarayıcısının simgesine tıklayın. Bu işlemi gerçekleştirmeniz halinde bir pencere açılacak.

Açıla npencere üzerinden Samsung hesap bilgilerinizi girin. Daha sonra üç nokta simgesine tıklayın ve son olarak "Chrome yer işaretlerini içe aktar" seçeneğini seçin. Bunu yaptığınızda aktarma işlemi gerçekleşecek. Bu süreçte sorun yaşayan kullanıcılar için görsellerle detaylı bir şekilde anlattık.

Google Chrome yer işaretlerini Samsung telefonun kendi internet tarayıcısına aktarmanın en hızlı, zahmetsiz yolu ücretsiz sunulan Samsung İnternet Chrome eklentisini indirmek. Şimdi dilerseniz adım adım Google Chrome yer işaretlerini Samsung İnternet tarayıcısına aktarmayı görelim.

PC’de Google Chrome tarayıcınızı açıp Samsung İnternet Chrome eklentisini indirip yüklüyorsunuz.

Eklenti sayfasında yer alan "Chrome'a Ekle" butonuna basın ve ardından "Uzantı ekle" seçeneğini seçin.

Adres çubuğunun yanına Samsung internet tarayıcısının simgesinin eklendiğini göreceksiniz. Simgeye tıklayıp Samsung hesap bilgilerinizi giriyorsunuz. (Samsung’un kendi hazırladığı eklenti olduğundan oturum açma bilgilerinizi güvenle girebilirsiniz.)

Samsung hesabınız için iki adımlı doğrulamayı etkinleştirdiyseniz doğrulama kodu istenecektir. Telefonunuza gelen doğrulama kodunu ilgili alana girip devam ettiğinizde aşağıdaki ekranla karşılaşacaksınız.

Bu ekranda “Dışarıdan Al”ı seçebileceğiniz gibi hemen yandaki üç noktaya tıklayıp “Chrome yer imlerini içe aktar”ı da seçebilirsiniz.

Yer imlerini senkronize etme işlemi tamamlandığında “Chrome Bookmarks” klasörü otomatik olarak oluşturuluyor. (Dilerseniz adını değiştirebilirsiniz.)

Evet, artık Chrome’da yer imi eklemesi yaptığınızda direkt Samsung İnternet tarayıcının yer imlerine eklenecek. Dilerseniz + simgesine tıklayarak Samsung İnternet tarayıcısı için yeni yeri imi oluşturabilirsiniz.

Not: Chrome yer işaretleri Samsung tarayıcı ile senkronize olmazsa "Samsung yer imlerini eşitle" ile sorunu çözebilirsiniz. Ayrıca Chrome yer imlerinin aktarılabilmesi için Android telefonunuzda Samsung hesabınıza giriş yapmış olmanız gerekiyor.

Bu yazıda dünya çapında çok popüler olan Google Chrome isimli web tarayıcısındaki yer imlerini Samsung'un internet tarayıcısına nasıl aktarabileceğinizi detaylı bir şekilde açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR