Format Factory ile Video Boyutunu Küçültme

Format Factory kullanarak video boyutunu küçültme işleminin nasıl yapılacağını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazıda söz konusu işlemi anlattık.

Format Factory programı video, resim ve ses dosyalarını birbiriyle birleştirebileceğiniz, boyutunu değiştirebileceğiniz, format dönüştürebileceğiniz ve pek çok ufak tefek kolay işlemi hızlıca halledebileceğiniz kullanışlı programlardan bir tanesi. Peki, Format Factory'de video boyutunu küçültme nasıl yapılır?

Format Factory ile Video Birleştirme Nasıl Yapılır
YAZILIM

Format Factory ile Video Birleştirme Nasıl Yapılır

Format Factory programında video birleştirme işlemini gerçekleştirebilmeniz mümkün. Bu düzenleme işlemi için sadece birkaç adım uygulamanız yeterli.

Hazırladığımız bu yazıda Format Factory kullanarak videolarınızın boyutlarını nasıl küçültebileceğinizden bahsedeceğiz. Eğer bilgisayarınızda Format Factory isimli program bilgisayarınızda yüklü değilse video boyutunu azaltma işlemine geçmeden önce programı indirmeniz gerekiyor.

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan Format Factory adlı programı indirmek için yukarıda yer alan bağlantıya tıklayın. Bu işlemi gerçekleştirmeniz halinde yeni bir sayfa açılacak. Açılan sayfa üzerinden "İndir" butonuna tıklayın. Bu, indirme işleminin başlamasını sağlayacak.

İndirme işlemi başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra kurulum dosyasına çift tıklayın. Açılan pencere üzerinden kurulumu tamamlayın.

Format Factory'de Video Boyutunu Küçültme Adımları Neler?

  • Programı açın.
  • Sol kısımda bulunan Video sekmesine girin.
  • "Tümünü MP4" seçeneğini seçin.
  • Videoyu ekleyin.
  • "Çıktı Ayarı" butonuna basın.
  • Videonun çözünürlüğünü belirleyin.
  • "Tamam" butonuna tıklayın.
  • "Başla" butonuna basın.

Çok fazla sayıda kişi tarafından tercih edilen Format Factory'de çok sayıda işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemler arasında video boyutunu azaltma da yer alıyor. Bu sayede her işlem için farklı bir program yüklemenizegerek kalmıyor.

Video boyutunu azaltmak için ilk olarak söz konusu programı açın. Açılan pencerenin sol kısmında yer alan Video sekmesine girmeniz gerekiyor. Video sekmesinde bulunan seçenekler arasından "Tümünü MP4" seçeneğini seçin.

Tümünü MP4 seçeneğini seçtikten sonra boyutunu azaltmak istediğiniz videoyu programa ekleyin. Ekleme işleminin ardından "Çıktı Ayarı" butonuna basın. Daha sonra videonun çözünürlüğünü belirleyin. "Tamam" butonuna basın ve heemn ardından "Başla" seçeneğine tıklayın. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için görsellerde daha detaylı bir şekilde anlattık.

Video dosyalarımızın boyutunu küçültmeye başlamak için programı kurduktan sonra masaüstümüzde yer alan ikona çift tıklıyoruz ve programın ana sayfası bizi karşılıyor.

Bu ekranda hemen sol barda yer alan “Video” sekmesi videolarla ilgili işlerimiz için kullanılıyor. Benim örnek olarak boyutunu değiştireceğim orijinal dosya MP4 formatında olduğu için “Tümünü MP4” seçeneğini kullanacağım ancak siz elinizdeki videoların daha farklı formatlarla küçültülmesini isterseniz “Tümünü…” ile başlayan diğer seçenekleri de kullanabilirsiniz.

“Tümünü MP4” menüsüne girdiğinizde karşınıza videonuzu sürükleyip bırakmanız gereken beyaz kısım ve üstte “Çıktı Ayarı”nı seçmeniz gereken ekran gelecektir. Videomuzu istediğimiz boyuta getirmek için “Çıktı Ayarı” menüsüne tıklayarak devam ediyoruz.

Şu anda elimde bulunan 1280x720 boyutundaki HD videonun boyutunu düşürmek için “Çıktı Ayarı” ekranında yer alan boyut sekmesini aşağıdaki resimde olduğu gibi aktif hale getiriyorum ve ardından 640x480 boyutunu yine MP4 olarak seçerek “Tamam” tuşuna basıyorum.

Eğer elinizdeki video hali hazırda Widescreen yani geniş ekran ise çözünürlüğünüzü seçerken geniş ekrana dikkat etmenizi öneriyorum.

Tüm video boyutu ayarlarımızı yaptıktan sonra geriye kalan tek şey video işlemleri sırasına eklemek için “Tamam” butonunu kullanmak ve bir sonraki ana ekrana geçmek.

Yeniden ana ekrana döndüğümüzde karşımıza iş listesine eklenmiş olan videomuz gelecek. Henüz dönüştürme işlemi başlamadığından dolayı işlemi başlatmak için kırmızı kare içine aldığım “Başlat” tuşunu kullanıyoruz.

Başlat tuşuna tıkladığımda görebileceğiniz gibi videonuz boyutuna bağlı olarak bir süre işleniyor ve işlem 0 oranına geldiğinde “Çıktı” adlı barda yer alan konuma yeni videonuz eklenmiş hale geliyor.

Video boyutunuzu hızlıca küçültmek işte bu kadar kolay bir işlem. Sorularınız veya önerileriniz olursa sitemizin yorum kısmından bize bildirmeyi unutmayın.

YORUMLAR