Euro Truck Simulator 2 İncelemesi

Bu yazıda Euro Truck Simulator 2 (ETS 2) incelemesi hazırladık. Hazırladığımız yazıya göz atarak simülasyon türündeki başarılı oyuna dair bilgi edinebilirsiniz.

Gerçekçi tır sürme deneyimi sunan video oyunu, dünya genelinde oldukça büyük bir başarı elde etti. Euro Truck Simulator 2 (ETS 2) incelemesi ile popüler simülasyon oyununa ilişkin merak edilen soruları yanıtladık.

SCS Software taraıfndan geliştirilen ve yayımlanan Euro Truck Simulator 2, 18 Ekim 2012 tarihinde piyasaya sürüldü. Milyonlarca oyuncu tarafından çok beğenilen simülasyon oyununun grafikleri, oynanış sistemi dahil olmak üzere pek çok soru işareti bulunuyor. Hazırladığımız yazıda oyunu detaylı bir şekilde inceledik.

Euro Truck Simulator 2 (ETS 2) Hileleri
OYUN

Euro Truck Simulator 2 (ETS 2) Hileleri

Euro Truck Simulator 2 (ETS 2) hileleri sayesinde oyunda bazı aktiviteleri çok kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Euro Truck Simulator serisi SCS Software tarafından üretiliyor ve ülkemizde de en sevilen oyunlardan bir tanesi. Kamyon veya TIR sürme dinamiklerini gerçek anlamda yaşayabileceğiniz oyunun ikincisi Euro Truck Simulator 2 de önceki oyunun gölgesinde kalmayarak gerçekten iyi bir iş çıkarmış diyebilirim.

Euro Truck Simulator 2 (ETS 2) İncelemesi

Oyun adından da anlayabileceğiniz üzere bir kamyon simülasyonu ve bu nedenle ilk etapta çok kolay görünse de aslında gerçekten zorlayıcı bir oyun olduğunu anlamanız çok uzun sürmüyor. İlk kazanızdan sonra tamir masraflarını gördüğünüzde ne demek istediğimi anlayacaksınız. 

Euro Truck Simulator 2'nin bu gerçekçi yapısı sizi gelişigüzel değil de çok daha dikkatli, kurallara uyarak ve kamyonunuza gözünüz gibi bakarak oynamaya zorluyor. Özellikle oyunun başlarındaki nakit probleminiz nedeniyle bir kaç harcamadan sonra oyunu biraz daha ciddiye alarak oynayacağınızdan eminim.

Oyuna giriş yaptıktan sonra sizin için gerekli olan kısımlara tek bir tuşla ulaşabiliyorsunuz. Sizin de farkedebileceğiniz gibi oyun çok iyi hazırlanmış bir Türkçe dil seçeneği ile birlikte geliyor. Dilerseniz İngilizce ve pek çok dilde daha oynayabileceğiniz oyun ülkemize verdiği bu değer ile benden bir puan daha alıyor.

Oyunda şehirden şehire mal taşıdıkça daha fazla para ve deneyim puanı kazanabiliyorsunuz. Kazandığınız paralarla yeni garajlar alabilir, kamyonlar edinebilir ve bu kamyonları kullanmak üzere şöförler tutabilirsiniz. Ayrıca kamyonunuzun daha güzel görünmesi için aksesuarları da gene para kullanarak alıyorsunuz.

Bunun yanında deneyim puanlarınızla daha uzun yol gitme, tehlikeli madde taşıma, az yakıt harcama, farklı malları taşıma gibi farklı yetenekleri de elde edebiliyorsunuz. Alabileceğiniz araç parçalarının bir kısmı için de yine deneyim puanlarına ihtiyacınız var.

Oyun harita olarak Batı ve Doğu Avrupa arasında geçiyor. Maalesef Türkiye haritası oyunda yer almıyor ancak kısa süre sonra yamalar ve modlar ile bunun da sağlanacağına şüphe yok. Oyunun başlarında kendi kamyonunuz olmadan mal taşıma tekliflerine şöför olarak katılıyorsunuz.

Para kazandıkça kendi kamyonunuza ve garajınıza sahip oluyorsunuz ve böylece çok daha uzun mesafelerde daha fazla para kazanarak oyunu oynamaya devam edebiliyorsunuz.

Oyunda gece gündüz kavramı yer alıyor ve aracınızı kullandıkça, yorulup park yerlerinde uyudukça zamanın ilerlediğini, güneşin doğup battığını görebiliyorsunuz. Bunun yanında oyunun size sağladığı GPS cihazını kullanarak malınızı götürmeniz gereken rotayı kolayca takip edebiliyor ve sorunsuzca teslimat yapabiliyorsunuz. Daha gerçekçi bir oyun için GPS’i kapatmanız da tabii ki mümkün.

Kamyonunuzun iç tasarımı ve dış tasarımı da gerçeğine uygun bir şekilde tasarlandığı için kamyonlar arasındaki tasarım farkları, motor ve aksesuar seçenekleri de oldukça değişiklik gösterebiliyor.

Şehirlerarası yollarda ilerlerken gerçekten akan trafiği hissedebileceğiniz Euro Truck Simulator 2’de kazalara karışmanız, kırmızı ışıkta geçmeniz gibi durumlarda para cezasına maruz kalarak zaten zor kazandığınız gelirinizi boş yere kaybedebiliyorsunuz.

Oyunu oynarken vaktin ne kadar çabuk geçtiği anlaşılmıyor ve türünün meraklılar için oldukça zevkli bir oyun haline geliyor. Ayrıca oyun içerisindeki radyo özelliğini kullanarak bilgisayarınızda bulunan mp3 dosyalarını radyonuza yükleyebilir ve yolculuğunuz süresince müziğinizi dinleyebilir, oyundan çok daha fazla zevk alabilirsiniz.

Oyunun grafikleri üst ayarlarda oynanırsa oldukça yeterli düzeyde ve sesler de sizi havaya sokmaya yetiyor diyebilirim.

Tüm bu özellikleri ile Euro Truck Simulator 2 benden tam puan almayı başarıyor. Kendi türünde en iyi oyunlardan birisi olduğunu itiraf etmek gerekiyor.

YORUMLAR