En İyi Savaş Oyunları

Savaş tarihi ve savaş oyunları meraklıları için. En iyi savaş oyunları neler? Sizler için yazdık.

İnsanlık var olduğundan bugüne birçok savaş meydana geldi. Bu savaşlar arkalarında birçok iz bıraktı. Savaşların ardından birçok kitap, film ve oyunda beraberinde geldi. Bu yapıtların kimileri taraflı kimileri ise tarafsız olarak yayımlandı. Savaş oyunları arasında filmleri gibi 1. ve 2. Dünya Savaşı oyunları en çok konuşulan ve eleştirilen oyunları arasında yer buldu. Peki en iyi savaş oyunları neler? Gelin birlikte bakalım.

En İyi Savaş Oyunları

  • Battlefield 1
  • Battlefield V
  • Call of Duty: WWII
  • Mount & Blade II: Bannerlord
  • Rome: Total War
  • Warhammer 40,000: Space Marine
  • Total War Warhammer II
  • Spec Ops: The Line
  • Wolfenstein: The New Order
  • Chivalry 2
  • Age of Empires II: Definitive Edition
  • Sniper Elite 4
  • Arma 3
  • World of Tanks
  • This War of Mine

En İyi Savaş Filmleri
İNTERNET

En İyi Savaş Filmleri

İnsanlık varolduğundan bu yana dünya üzerinde yüzlerce, binlerce savaş yapıldı. Savaşlar bir taraf için haklıyken bir taraf için haksız ve insanlık dışı bir suçtu.

Battlefield 1

1. Dünya savaşı başlamış ve dünyanın kaderi yeniden çizilmektedir. İngilizler Osmanlı İmparatorluğunu birçok cepheden saldırırken diğer ülkelerde de savaşlar devam etmekte ve kanlı mücadele baş göstermektedir. Her bölümde bir askerin anılarını anlatan ve savaş atmosferini oyunculara yaşatan Battifield 1, aynı zamanda birçok silahın ve aracın kullanılmasına olanak sağlar. Özellikle 1. Dünya Savaşında kullanılan zeplin hava araçları bu oyunda neredeyse her yerde görebilir, hatta kullanabilirsiniz

Battlefield 1 İncelemesi
OYUN

Battlefield 1 İncelemesi

1914 Yılında başlayan ve 4 yıl süren savaş 60 milyondan fazla insanın savaşmasına neden oldu. 1. Dünya savaşı ilerleyen yıllarda daha kötüsü gelecek 2.

Battlefield V

1. Dünya Savaşının sonucu 2. Dünya Savaşını başlatmıştır. Battlefield 1’de birçok oyun sever tarafından beğenildiğini gören EA, Battlefield V’i 2018 yılında piyasaya sürdü. Tek oyunculu hikayesi ve 64 kişiye kadar çıkabilen online modu olan oyun, hem beğenilmiş hem de oyundaki teknik hatalar nedeniyle çok fazla eleştirilmiştir. 2. Dünya savaşını konu alan oyun, Almanlara karşı mücadeleleri anlatır.

Call of Duty: WWII

2. Dünya Savaş oyunu denince akla gelen ilk oyunlardan biri de Call of Duty: WWII’dir. Normandiya çıkarması ile başlayan oyun Nazi Almanyası’nın Avrupadaki gücünü düşürmek ve yok etmeyi konu alır. Gerek oyun dinamikleri olsun gerek grafikleri ve hikayesi olsun, savaş atmosferini büyük oranda yansıtmakta. Call of Duty: WWII, oyuncuları aksiyon dolu bir hikayeye sürüklemektedir.

Kendinizi Kaptıracağınız En İyi Hikayeli Oyunlar - 2024
OYUN

Kendinizi Kaptıracağınız En İyi Hikayeli Oyunlar - 2024

Oyun oynarken hikayenin bir parçası olduğunuz karakterlerin hissiyatlarının yaşandığı, gerçeği aratmayan hikayeli oyunlar listemizi aşağıda bulabilirsiniz.

Mount & Blade II: Bannerlord

Türk oyuncuların favori savaş oyunlarından biri olan Mount & Blade II: Bannerlord yaklaşık 2 yıl kadar erken erişimde kaldıktan sonra nihayet 25 Ekim 2022 tarihinde tam sürümüne kavuştu. Aksiyon ve rol yapma öğelerinin bolca bulunduğu bu oyunda kendi birliklerinizi oluşturun ve savaş atmosferinin keyfini çıkarın.

Mount & Blade 2 Bannerlord Hileleri
OYUN

Mount & Blade 2 Bannerlord Hileleri

Kılıçlı kalkanlı oyunlar denildiği zaman akıllara ilk gelen yapımlardan birisi olan Mount & Blade 2 Bannerlord, dünyada ve özellikle de ülkemizde çok sevilen bir oyun.

Rome: Total War

Gelmiş geçmiş en iyi Total War oyunlarından biri olan Rome: Total War, stratejik derinliği olan bir savaş oyunu. Ülkemizde çok sevilen bir seri olan Total War serisinin en meşhur oyunu olan nu yapımı mutlaka oynamalısınız.

Eskiden Yeniye Total War Serisi
OYUN

Eskiden Yeniye Total War Serisi

Sıra tabanlı strateji ile gerçek zamanlı strateji oyunlarını kendi bünyesinde harmanlayan, köklü bir seri olan Total War oyunları, bu türü seven oyuncuların favori serilerinden biridir.

Warhammer 40,000: Space Marine

Ultramarines bölüğü üyesi olan, sayısız savaş görmüş Yüzbaşı Titus'a hayat verdiğimiz bu oyun sizlere benzersiz bir savaş atmosferi sunuyor. Warhammer evreninde geçen bu oyunda tek gerçek savaş. Yüksek teknolojinin ve fantastik yaratıkların bulunduğu bu evrende tek amacınız zafer.

Geçmişten Bugüne Tüm Warhammer 40K Oyunları
OYUN

Geçmişten Bugüne Tüm Warhammer 40K Oyunları

Bilim kurgu oyunları ile fantastik oyunların karışımı diyebileceğimiz bir evren olan Warhammer 40K serisi ülkemizde pek popüler olmasa da oldukça niş bir kitleye hitap ediyor.

Total War Warhammer II

Total War ve Warhammer serileri hiç şühesiz savaş oyunları denildiği zaman akıllara ilk gelen markalar. Peki Warhammer evreninde geçen bir Total War oyununa ne dersiniz? İki dev markanın bu oyunu sizlere daha önce hiç tecrübe etmediğiniz bir savaş deneyimi sunacak. Warhammer evreninin derin ve devasa dünyasında Total War mekanikleri ile savaşa girmek kelimelerle anlatılamayacak bir deneyim.

Spec Ops: The Line

Tüm zamanların en iyi TPS oyunlarından biri olan Spec Ops: The Line hikaye bakımından oldukça farklı bir oyun. Çok klişe bir oyunmuş gibi gözüken fakat bizlere savaşın bambaşka bir yüzünü gösteren bu oyun kesinlikle oynanmaya değer. Kısa ve çarpıcı bir oyun olan Spec Ops: The Line oldukça iyi bir savaş oyunu.

Psikolojik Bozuklukları Ele Alan 7 Oyun
OYUN

Psikolojik Bozuklukları Ele Alan 7 Oyun

Psikolojik bozuklukların popüler kültür ögelerince ele alınması her zaman gördüğümüz durumlardan biri değil. Filmler, diziler ya da video oyunları bu hastalıklara bazen parmak bassalar da bu durumları abarttıkları söylenebilir.

Wolfenstein: The New Order

Alternatif bir tarihte, nazilerin dünyaya hakim olmaya çalıştığı bir zaman diliminde yüzbaşı Blazkowicz’e hayat verdiğiniz bu oyunda amacımız dünyayı nazi işgalinden kurtarmak. Farklı bir savaş atmosferi bulunan bu oyunda karşınıza çıkan tüm nazileri öldürün ve dünyayı tekrar özgürlüğe kavuşturun.

Chivalry 2

Orta çağ savaş atmosferini iliklerinize kadar hissedeceğiniz bu oyunu dilerseniz birinci kişi bakış açısıyla dilerseniz de omuz üstünden bakış açısıyla oynayabilirsiniz. Öğrenmesi ve ustalaşması çok keyifli olan bu oyunda kılıç, kalkan, ok - yay, mızrak, balta kısacası orta çağa ait hangi silah varsa kullanabiliyorsunuz.

Chivalry 2 İncelemesi: Baltalar Savrulacak, Kalkanlar Parçalanacak
OYUN

Chivalry 2 İncelemesi: Baltalar Savrulacak, Kalkanlar Parçalanacak

Torn Banner Studios tarafından geliştirilen ve Tripwire Presents tarafından yayınlanan  Chivalry 2, 2021 yılının haziran ayında bizlerle buluşmuştu.

Chivalry 2 Satış Miktarı Dudak Uçuklattı: Sadece 2 Ayda Ulaştı!
OYUN

Chivalry 2 Satış Miktarı Dudak Uçuklattı: Sadece 2 Ayda Ulaştı!

Chivalry 2 satış miktarı ile büyük bir başarının altına imza attı. Yayıncılığını Tripwire Interactive firmasının üstlendiği video oyunu, elde ettiği başarı ile dikkat çekiyor.

Age of Empires II: Definitive Edition

Age of Empires serisinin en sevilen oyunlarından olan ikinci oyunun en güncel versiyonu olan Age of Empires II: Definitive Edition savaş oyunları seven herkesin oynaması gereken bir oyun. Gerçek zamanlı strateji oyunları seven pek çok kişinin oynamış olabileceği bu oyunu oynamadıysanız ya da Definitive Edition versiyonunu henüz deneyimlemediyseniz mutlaka oynamazını tavsiye ediyoruz.

Sniper Elite 4

Savaşı bir keskin nişancının gözünden deneyimlemek istiyorsanız Sniper Elite serisine göz atabilirsiniz. Tüm hedeflerinizi uzaktan tek tek indirmek istiyorsanız ve hedef alma becerinize güveniyorsanız Sniper Elite 4’ü oynamak isteyebilirsiniz.

En İyi Sniper Oyunları - 2024
OYUN

En İyi Sniper Oyunları - 2024

Dünya genelinde çok popüler olan sniper oyunları, keskin nişancı tüfeği kullanılarak ilerlenmesine imkân tanıyan yapımlardır.

Arma 3

Simülasyona yakın, askeri disiplinle bir oyun oynamak istiyorsanız Arma 3 bu konuda en iyi savaş oyunu. Diğer savaş oyunları ile Arma 3’ü karıştırmamanız gerekir. Arma 3 son derece gerçekçi bir savaş deneyimi elde etmenizi sağlar. Rol yapma sunucuları ile meşhur olan bu oyunda tam anlamıyla bir askeri canlandırıyorsunuz.

World of Tanks

Tanklara ve savaşa ilginiz varsa oynamanız gereken oyun World of Tanks. Ücretsiz bir şekilde oynayabileceğiniz bu oyunda tank savaşlarına şahit oluyoruz. Öğrenme sürecinin, taktiğin ve tecrübenin çok önemli olduğu bu oyunda en iyi tanka sahip olmaya ve karşımızdaki tüm tankları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.

World of Tanks İncelemesi
OYUN

World of Tanks İncelemesi

World of Tanks, 2010 yılında Wargaming isimli bir firma tarafından piyasaya sürüldü. Online tank savaşı oyunu olan World of Tanks, çıktığı günden bugüne kadar popülaritesini artırarak ilerlemiş ve dünyaca meşhur bir oyun haline gelmiştir.

This War of Mine

Savaşın çok acı bir yüzünü bizlere gösteren bu oyun listedeki en farklı savaş oyunlarından bir tanesi. Savaş sırasında hayatta kalmaya çalışan bir avuç insanı kontrol ettiğimiz bu oyunda tek amacınız hayatta kalmak. This War of Mine, oynarken göz yaşlarınızı tutamayacağınız oyunlardan biri. Size savaşı sorgulatacak bu iç burkan oyunu mutlaka oynamalısınız. 

This War of Mine Geliştiricisinden Ukrayna'ya Destek Kampanyası!
OYUN

This War of Mine Geliştiricisinden Ukrayna'ya Destek Kampanyası!

Polonyalı geliştirici 11 Bit Studios, This War of Mine için yedi günlük satış kârını Ukrayna Kızıl Haçı'na bağışlayacağını duyurdu.

Sizler için hazırladığımız savaş oyunları bu kadardı. Bu içeriğimizdeki en iyi savaş oyunu hangisi? Sizler bu listede hangi oyunların olmasını isterdiniz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında görüşlerinizi bizler ile paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR