Evrenin En İyi RPG Oyunları

Rol yapma oyunlarından keyif alıyor musunuz? Bu listemize göz atın ve en iyi RPG oyunları keşfedin.

en-iyi-rpg-oyunlari0

Pek çok oyuncu ekranın karşısına geçip güzel bir oyun oynamaya bayılır. Özellikle sizi uzun soluklu bir oyuna. Şanslıyız ki RPG oyunları bunu en iyi yapan oyun türlerinden bir tanesi. Biz de bu yazımızda rol yapma sevdalıları için en iyi RPG oyunları sıraladık. Eğer içlerinde oynamadığınız bir yapım varsa çok şey kaçırmışsınız demektir.

En İyi RPG Oyunları

  • Divinity: Original Sin 2
  • Pillars of Eternity
  • Persona 5
  • Vampire: The Masquerade – Bloodlines
  • The Elder Scrolls V: Skyrim
  • The Witcher 3: Wild Hunt
  • Star Wars: Knights of the Old Republic
  • Mass Effect 2
  • Fallout: New Vegas
  • Planescape: Torment
  • Baldur’s Gate
  • Disco Elysium

Divinity: Original Sin 2

en-iyi-rpg-oyunlari1

Taktiksel rol yapma oyunları içerisinde son yıllarda çıkmış olan en iyi yapımlardan biri olan Divinity Original Sin 2, özellikle eski tarz RPG seven oyuncuları mest edecek. Sıra tabanlı bir dövüşe sahip olan Divinity: Original Sin 2, keşif ve rol yapma öğelerini bol bol tecrübe edebileceğiniz uzun soluklu bir oyun.

Pillars of Eternity

en-iyi-rpg-oyunlari2

Pek çok iyi RPG oyununa imza atmış Obsidian Entertainment tarafından geliştirilen ve strateji türüne yön veren oyunların büyük kitlelere ulaşmasını sağlayan Paradox Interactive tarafından yayınlanan Pillars of Eternity bizlere fantastik bir dünyanın kapılarını açıyor. 

Persona 5

en-iyi-rpg-oyunlari3

Persona serisinin belki de en çok konuşulan oyunu Persona 5, 2016 yılında çıktı. Playstation 3 ve Playstation 4 için çıkarıldığı ve daha çok doğu pazarına hitap eden bir oyun olduğu için ülkemizde maalesef çok geniş kitlelere ulaşamadı. Oldukça iyi bir rol yapma oyunu olan Persona 5, anime severler için oldukça eşsiz bir oyun.

 

Vampire: The Masquerade – Bloodlines

en-iyi-rpg-oyunlari4

Bir dönemin efsane oyunu olan Vampire: The Masquerade Bloodlines oldukça kusurlu ve sıkıntılı bir oyun olmasına rağmen bizleri uzun süre kendisine bağlayabildi ve zihnimizden kolay kolay çıkmayan bir oyun oldu. Rol yapma mekanikleri bakımından çok zengin olan Vampire: The Masquerade Bloodlines şüphesiz ki en iyi vampir oyunlarından da bir tanesi. Etrafı keşfetmek ve benzersiz bir hikayeye dalmak isteyenler bu klasik, kült oyunu kaçırmasın.

The Elder Scrolls V: Skyrim

en-iyi-rpg-oyunlari5

Son 10 yıl içerisinde belki de en çok konuşulan oyunlardan birisi olan Skyrim, oyun tarihinin en iyi yapımlarından biri olarak bile gösterilebilir. Mod geliştiriciler tarafından adeta baştan yaratılan Skyrim’i bitirmek neredeyse imkansız. Çok geniş ve detaylı bir dünyası bulunan Skyrim’de yapabileceklerinizin sınırı yok gibi. Yan görevleri takip etmekten ana görevin ne olduğunu sık sık unutabileceğiniz bu oyunu oynarken zaman nasıl geçti anlamayacaksınız bile. 

The Elder Scrolls V: Skyrim’e 500’den Fazla Mod Yüklediler!
OYUN

The Elder Scrolls V: Skyrim’e 500’den Fazla Mod Yüklediler!

The Elder Scrolls V: Skyrim’e 500’den fazla mod yüklendi. Peki sonuç ne mi oldu? Ortaya ilgi çekici bir sonucun çıktığını söyleyebiliriz.

The Witcher 3: Wild Hunt

en-iyi-rpg-oyunlari6

Çıktı günden beri adeta bir fenomen haline gelen The Witcher 3 pek çok kişinin favori oyunu. Günümüzde animesiyle, dizisiyle ve ana materyal kaynağı olan kitaplarıyla kocaman bir külliyata dönüşen The Witcher, üçüncü oyunu ile neredeyse tüm Dünya’yı salladı. Aşırı derin karakterleri, benzersiz dünyası, takip etmesi keyifli ve merak uyandıran görevleriyle bizlere harika bir hikaye anlatan The Witcher 3’ü eğer hala oynamadıysanız şimdi tam sırası.

The Witcher 3 - Blood and Wine İncelemesi
OYUN

The Witcher 3 - Blood and Wine İncelemesi

{mediaId=440319} Geçtiğimiz senenin en başarılı RPG oyunu seçilen The Witcher 3 geçtiğimiz günlerde yeni indirilebilir içeriği Blood & Wine ile yeniden bilgisayarlarımıza ve oyun konsollarımıza konuk oldu.

Star Wars: Knights of the Old Republic

en-iyi-rpg-oyunlari7

Kotor kısaltmasıyla bilinen Star Wars: Knights of the Old Republic, bir Star Wars hayranının oynayabileceği en iyi oyun desek yanılmayız herhalde. BioWare tarafından geliştirilen ve bir RPG olarak başyapıt sayılabilecek bir oyun olan Kotor, hayranlar tarafından en çok remastered/remake versiyonu beklenen oyun olabilir. İkinci oyununun duyurulması da Star Wars sevenleri adeta mutluluktan ağlattı. Bakalım ikinci oyun ilki kadar iyi olabilecek mi?

Star Wars Serisi Hangi Sırayla İzlenir? Güncel İzleme Sırası
İNTERNET

Star Wars Serisi Hangi Sırayla İzlenir? Güncel İzleme Sırası

Star Wars serisi izleme sırası nasıl olmalı? Bilim kurgu türünün efsanelerinden biri olan Yıldız Savaşları'nı (Star Wars) daha önce hiç izlemeyenler, birkaç kez denk gelip izleyip hoşuna giden ve bütün seriyi baştan sona bitirmek isteyenler, bu aşamada hangi izleme sırasını takip etmesi gerektiğini bir hayli merak ediyor.

Mass Effect 2

en-iyi-rpg-oyunlari8

En iyi bilim kurgu oyunlarından biri olan Mass Effect 2, RPG öğeleri bakımından en zengin oyunlardan birisi. Uzayda geçen bir aksiyon ve macera oyununda rol yapmak pek çok bilim kurgu severin en çok istediği şey olabilir. Mass Effect 2 ile benzersiz bir uzay serüvenine hazır olun ve kendi verdiğiniz kararların hikayeyi nasıl etkilediğini görün.

Fallout: New Vegas

en-iyi-rpg-oyunlari9

Fallout serisinin en çok beğenilen oyunu olan Fallout: New Vegas, çıktığı dönemden bugüne kadar en iyi RPG’lerden biri olarak gösterildi. Kıyamet sonrası bir dünyayı deneyimlemek ve nükleer felaketten sonraki dünyada dolaşmak isteyen oyuncuların muhakkak bu oyunu oynaması gerek.

Planescape: Torment

en-iyi-rpg-oyunlari10

Kült bir RPG klasiği olan Planescape Torment, Dungeons & Dragons hayranlarının kesinlikle oynaması -muhtemelen oynadığı- gereken bir oyun. Zengin hikayesi ve izometrik bakışa sahip bir oyun olmasından ötürü oldschool RPG severlerin favori yapımlarından bir tanesidir.

Baldur’s Gate

en-iyi-rpg-oyunlari12

Planescape Torment’i geliştiren efsanevi oyun stüdyosu Beamdog tarafından geliştirilen Baldur’s Gate, çıktığı dönem bütün fantastik rol yapma oyunları içerisinde en görkemlisiydi. Derin hikayeye ve ilginç bir olay örgüsüne sahip olan Baldur’s Gate dövüş mekanikleri anlamında da döneminin en iyilerindendi.

Disco Elysium

en-iyi-rpg-oyunlari11

2019 yılında çıkan Disco Elysium piyasaya sürüldüğünden beri bizlere RPG oyunun ne olduğunu tekrar sorgulattı. Listedeki RPG yönü en kuvvetli oyun olan Disco Elysium eğer bir RPG oyunuysa diğerleri neydi? Kelimelerle tarifi zor olacak kadar detaylı ve kompleks bir oyun olan Disco Elysium’da aldığınız her karar, attığınız her adım sizi bambaşka yerlere götürebilir. Muazzam genişlikte bir dünya sunan bu oyunda gördüğünüz her karakterle upuzun diyaloglara girebilir ve gerçek bir rol yapma oyununun keyfini sürebilirsiniz.

En İyi Dedektiflik Temalı Oyunlar
OYUN

En İyi Dedektiflik Temalı Oyunlar

En iyi dedektiflik oyunları neler sorusunu soruyorsanız doğru yerdesiniz. Hazırladığımız listede birbirinden başarılı yapımlar yer alıyor.

En iyi RPG oyunlardan oluşan listemiz bu kadardı. Siz listemizdeki hangi oyunları oynadınız? Listemizde olmasını istediğiniz bir RPG oyunu var mı? Bunun gibi içeriklere, güncel teknoloji ve oyun haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR