Ağlamaya Doyamayanlar İçin: En İyi Dram Filmleri

Drama meraklıları için en iyi drama filmleri neler? Sizler için detaylı bir şekilde anlatıyoruz.

Drama filmleri birçok izleyiciyi etkilemekte ve hüzünlendirmekte, özellikle savaşı konu alan drama filmleri gerçek hayattan alıntılara değindiği için milyonlarca izleyici duygulanmaktadır. Biz de sizler için en iyi drama filmlerini derledik. Gelin birlikte listede yer alan en iyi drama filmleri neler bakalım?

En İyi Dram Filmleri

  • Inglourious Basterds (Soysuzlar Çetesi)
  • Enemy at the Gates (Kapıdaki Düşman)
  • Life is Beautiful (Hayat Güzeldir)
  • Ayla
  • Nefes: Vatan Sağolsun
  • The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli)
  • The Green Mile (Yeşil Yol)
  • Saving Private Ryan (Er Ryan'ı Kurtarmak)
  • Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok
  • The Godfather
  • 7. Koğuştaki Mucize

Inglourious Basterds (Soysuzlar Çetesi)

Ne kadar gerçekçi olmasa da bir o kadar kişi tarafından sevilen Soysuzlar Çetesi, drama ve macera konusunda oldukça başarılıdır. Nazi Almanyası'nın Yahudilere uyguladıkları zulümden yola çıkarak bir grup askerin ve genç bir kadının hikayesini anlatmaktadır.

Tür: Macera, drama ve savaş

Oyuncular: Brad Pitt, Diane Kruger, Eli Roth

IMDb Puanı: 8.3

Mutlaka İzlemeniz Gereken Psikoloji Konulu Filmler
İNTERNET

Mutlaka İzlemeniz Gereken Psikoloji Konulu Filmler

İzleyicinin filmleri izledikten sonra kafalarında birçok soru işareti oluşturan ve defalarca düşündüren psikoloji konulu filmler neler? Sizler için derledik.

Enemy at the Gates (Kapıdaki Düşman)

Dram filmleri denilince savaş filmlerini bu listeye almamak olmaz. Hemen hemen her savaşta bir keskin nişancı bulunmaktadır. Alman ordusu tarafından sıklıkla duyulan Rus kesin nişancı Vassila, rakibi olan bir Alman keskin nişancı ile karşılaşır. Tabî bu sürede bir çok dramatik olay gerçekleşir.

Tür: Aksiyon, drama ve savaş

Oyuncular: Jude Law, Ed Harris, Joseph Fiennes

IMDb Puanı: 7.6

Life is Beautiful (Hayat Güzeldir)

Bir babanın Nazi kamplarında çocuğu ile yaşadığı dramatik hikayeyi konu alan Hayat Güzeldir filmi, birçok izleyiciyi duygulandırmış ve  Nazi kamplarındaki zulümü izleyiciye yansıtmıştır.

Tür: Komedi, drama ve romantik

Oyuncular: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini

IMDb Puanı: 8.6

Ayla

Kore Savaşı'nı konu alan Ayla filmi Güney Kore'ye giden Türk birliğinin, Kuzey Kore ile çatışmalar esnasında 1 Türk askerinin küçük bir kız çocuğunu bulmasını ve Türk askeriyle yaşadığı sevginin bağlılığını anlatmaktadır. Gerçek bir olaydan uyarlanan film milyonları duygulandırmıştır.

Tür: Biyografi, drama ve tarih

Oyuncular: Çetin Tekindor, İsmail Hacioglu, Kyung-jin Lee

IMDb Puanı: 8.3

Nefes: Vatan Sağolsun

Türk yapımı olan film 2009 yılında hayatımıza girmesine rağmen günümüzde hâla izlenmekte ve bazı sahneleri birçok yabancı tarafından beğenilmekte. Ülkemizde yaşanan terör sorununu konu alan film askeri bir karakolda geçmektedir.

Tür: Aksiyon, drama ve gerilim

Oyuncular: Mete Horozoğlu, İlker Kızmaz, Barış Bağcı

IMDb Puanı: 7.9

Ölmeden Önce Mutlaka İzlemeniz Gereken Filmler
İNTERNET

Ölmeden Önce Mutlaka İzlemeniz Gereken Filmler

Dünya üzerinde birçok film çıktı, ancak bu filmlerin bazıları çıktıkları yıllarla kalmayıp günümüze kadar geldi.

The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli)

Bir banka çalışanı karısını ve sevgilisini öldürmekten dolayı ömür boyu hapse çarptırılmıştır. Hapishanede tanıştığı en yakın arkadaşıyla uzun yıllar boyunca arkadaşlık etmektedir. Hapishanede birçok şeyi öğrenen genç adam aynı zamanda hapishanede çalışmayı başarmış ve arkadaşlarına bu sayede küçük sürprizler yapmakta.

Tür: Drama

Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton

IMDb Puanı: 9.3

Esaretin Bedeli Oyuncuları ve Konusu
İNTERNET

Esaretin Bedeli Oyuncuları ve Konusu

Esaretin Bedeli oyuncuları, konusu ve karakterleri, dünya genelinde milyonlarca izleyici tarafından oldukça beğenilen filmi henüz izlememiş olan kişiler tarafından merak ediliyor.

The Green Mile (Yeşil Yol)

Dev bir adamın hapishaneye düşmesi ancak bu adamın olağanüstü güçlerinin bulunması birçok izleyici duygulandıran sahneler yaşatmıştır. Öyle ki hapishanede îdama zorlanan dev ama içi oldukça iyi kalpli olan adam karanlıktan korkmaktadır.

Tür: Suç, drama ve aile

Oyuncular: Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, David Morse

IMDb Puanı: 8.6

Saving Private Ryan (Er Ryan'ı Kurtarmak)

İkinci Dünya Savaşı'nda milyonlarca insan hayatını kaybetmiştir. Milyonlarca insan arasında bir anne 3 oğlunuda savaşta kaybettikten sonra ordu annenin son oğlununda ölmesini istemediği için genç askeri bulmak için yola koyulur. Genç adamı bulmaya çalışan ekip birçok farklı zorluktan geçmektedir.

Tür: Dram ve savaş

Oyuncular: Tom Hanks, Matt Damon, Tom Sizemore

IMDb Puanı: 8.6

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok

Savaşlar her zaman dram ile sonuçlanmıştır. Bu durum elbette filmlere yansıyacaktır. Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok savaşın verdiği dramı ve genç bir askerin hikayesini anlatıyor. Gençler ilk başta zafer umuduyla kandırılıyor. Öyle ki daha çok küçük yaşta olan çocuklar savaşı adeta bir oyun sanıyor. Ancak cepheye geldiklerinde her şeyi anlamış oluyor. Fakat artık her şey için çok geç…

  • Tür: Drama, aksiyon ve savaş
  • Oyuncular: Felix Kammerer, Albrecht Schuch, Aaron Hilmer
  • IMDb Puanı: 7.8

The Godfather

10 yıllık bir dönemi kapsayan film, bir İtalyan mafyasını konu almaktadır. Yıl ise 1945’tir. 2. Dünya Savaşı’nın izleri hala sürmektedir. Siyasiler mafya ne derse onu yapıyor. İşler iyice kötüye gitmektedir…

  • Tür: Drama ve suç
  • Oyuncular: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan
  • IMDb Puanı: 9.2

7. Koğuştaki Mucize

Çoban olan Mehmet, zihinsel engelli ve ailesini çobanlık yaparak geçindirmektedir. Takvimler 23 Nisan’ı göstermektedir. O bölgede görev yapan bölge komutanı ve Mehmet’in ailesi piknik yapmaktadır. Ancak Komutanın kızı kayalıklardan denize düşer, Mehmet onu kurtarmaya çalışır ve denizden çıkarır. Mehmet’in kollarında artık komutanın kızı bulunur. Komutan Mehmet’i suçlar ve idam edilmesini ister Mehmet ise suçsuzdur…

  • Tür: Drama
  • Oyuncular: Aras Bulut Iynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Deniz Baysal
  • IMDb Puanı: 8.2

En İyi Savaş Filmleri
İNTERNET

En İyi Savaş Filmleri

İnsanlık varolduğundan bu yana dünya üzerinde yüzlerce, binlerce savaş yapıldı. Savaşlar bir taraf için haklıyken bir taraf için haksız ve insanlık dışı bir suçtu.

Drama severler için en iyi drama filmleri neler derledik. En popüler drama filmleri bulunan bu listede sizce hangi filmler olmalıydı? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında buluşalım. Kitaptan uyarlanan en iyi filmleri merak ediyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.

YORUMLAR